שתף קטע נבחר

"פתאום הצטרפה למשפחה ילדה בת 7"

"אני זוכר את היום הראשון שלה במשפחה. היא עברה בדלת, שקטה ומפוחדת, לבושה קצת מוזר וכאילו לא ידעה למצוא את המקום שלה. אני זה שהצעתי לקחת אותה לשחק בגינה יחד עם אבא שלי". ע', בן להורים שהחליטו להיות משפחת אומנה, מספר על הדינמיקה המיוחדת שנוצרה בין האחים

כשאמא ואבא שלי קראו לאחי ולי לסלון וסיפרו לנו שהם שוקלים להפוך אותנו למשפחת אומנה ולצרף למשפחה ילד שזקוק לבית, התגובה הראשונה שלי הייתה שהלוואי וזו תהיה ילדה. תמיד רציתי אחות קטנה. ההורים שלי גם מאוד רצו בת, אבל נולדו להם שני בנים, ונראה לי שההתלהבות שלהם מהתגובה שלי אפילו דחפה אותם להחליט סופית. אחרי שהם עברו את כל שלבי ההכנה והמיון אחותי הגיעה אלינו לפני שלוש שנים כשהייתה בת שבע.

 

אני זוכר את היום הראשון שלה במשפחה. היא עברה בדלת, שקטה ומפוחדת, לבושה קצת מוזר וכאילו לא ידעה למצוא את המקום שלה. אני זה שהצעתי לקחת אותה לשחק בגינה יחד עם אבא שלי. שיחקנו בכיף בנדנדות ובמגלשות. נורא התרגשתי ומיד הרגשתי שהיא אחות שלי, ממש מהרגע הראשון. אני לא יודע להסביר את זה, חיכיתי לאחות קטנה כל כך הרבה זמן וכשהיא סוף סוף הגיעה, לא היה אכפת לי שהיא נולדה למשפחה אחרת.

"חיכיתי לאחות קטנה" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"חיכיתי לאחות קטנה"(צילום: shutterstock)
 

התאמצה להיות ילדה טובה

הייתי גם מאוד גאה. לא הייתה לי שום בעיה להסביר לחברים שלי מי היא, כיצד הגיעה אלינו, שאנחנו משפחת אומנה ומה המשמעות של זה. אנשים מאוד התרגשו לשמוע וקיבלנו הרבה תגובות טובות. בשנה הראשונה אחותי די התאמצה להיות ילדה טובה ונורא השתדלה למצוא חן ולרצות את כולם, כדי שיאהבו אותה וישחקו איתה. רק אחרי שנה, כשהייתה בטוחה במעמד שלה במשפחה והתרגלה אלינו לגמרי, היא נהייתה יותר "אמיתית". היא ניסתה למתוח את הגבולות, לבדוק מה מותר ומה אסור. כן, לפעמים היא גם עלתה לי על העצבים. אבל ההורים שלי הסבירו שככה מתנהגים ילדים בגילה ושזה אומר שהוא כבר "מרגישה בבית".

 

בגלל שהיא הבת היחידה וגם הקטנה מכולם, היא מאוד מפונקת. היא ה"בוסית" בבית, מתזזת את כולנו, דורשת ומקבלת המון תשומת לב. בדרך כלל זה מאוד חמוד, אבל בהתחלה זה היה לא פשוט. ההורים שלי השתדלו לבלות איתה כמה שיותר ולבנות איתה את הקשר, ולכן היו עסוקים מאוד והרגשתי שהם קצת נעלמים לי. התלבטתי מה לעשות ואז החלטתי לדבר עם אמא. היא שמחה מאוד על השיחה הזאת ואמרה שהיא גאה בי שבאתי לדבר איתה. מאז, גם היא וגם אבא שלי מקפידים לאזן ולבלות זמן עם כולנו.

 

עוד בערוץ הורים:

- הטעויות שעשיתי עם בתי המחוננת

- הורים יכולים להתנתק מקבוצות ווטסאפ? ניסינו

- "הבת שלי חיכתה בסבלנות בבטן שאחותי תהפוך למיילדת"

 

חלק מהמשפחה

מהיום הראשון נתנו לאחותי את ההרגשה שהיא חלק מהמשפחה ושהיא שותפה מלאה לחיים שלנו. ההורים שלי מתייחסים אליה כמו אל בת שלהם לכל דבר, אוהבים אותה ומפנקים אותה, ואם צריך לכעוס ולהעמיד במקום, אז גם את זה עושים. גם המשפחה המורחבת קיבלה אותה באהבה רבה. כשאני מגיע הביתה מהתיכון, אנחנו משתוללים ביחד בבית, משחקים תופסת ומחבואים. אנחנו רבים כמו כל זוג אחים, על הדברים הרגילים - מחשב, טלוויזיה.

 

למרות זאת, אחותי מודעת היטב לזה שאנחנו משפחת האומנה שלה. ביום המשפחה היא ציירה בגן שני זוגות הורים - את אבא ואמא שלי ואת ההורים הביולוגיים שלה. בעיניה כולנו משפחה אחת. אנחנו לא יודעים אם היא תישאר אצלנו תמיד או שבסוף תחזור למשפחה הביולוגית שלה, אבל אנחנו פשוט חיים את היום, ולא חושבים על זה בכלל.

 

אחי ואני מאוד שמחים על הצעד שעשו הוריי ומאד מעריכים אותם על כך, כי בכל זאת מדובר בלהכניס ילד זר הביתה ולקבל אותו כשלך לכל דבר. אני מבין ילדים שלא יגיבו כמוני, שיחששו כשההורים שלהם יגידו להם שהם שוקלים להביא ילד אומנה למשפחה. אבל העובדה שמדובר בילד זר, לא אומרת שהוא יהיה זר כל הזמן. אחרי זמן קצר אי אפשר לדמיין איך זה היה קודם, בלעדיו. יש גם כיף בתחושת האחריות, שיש עוד מישהו שצריך לטפל בו, וזה מאחד מאוד את המשפחה בכך שחייבים לשתף פעולה בשביל מישהו אחר. אני מאמין שכל ילד יתרגש למראה הילד החדש במשפחה, והלב שלו ייפתח אליו כשיכיר אותו.

 

ישנם עוד ילדים שהמשפחות שלהם לא יכולות לגדל אותם, שמחכים שימצאו להם משפחות אומנה, שמישהו יבוא, ייקח אותם ויאהב אותם. חשוב שהנושא של האומנה יהיה יותר פתוח ושאנשים יכירו אותו. כשאהפוך גם אני לאיש משפחה, אשכנע את אשתי לקחת ילד אומנה.

 

ע' הוא נער בן 16 שהוריו החליטו לשמש משפחת אומנה. הפרטים המלאים שמורים במערכת.  

 

לכתבות  וטורים נוספים - היכנסו פיסבוק הורים של ynet 

 

משפחת אומנה

ארגון אור שלום מחפש בימים אלה משפחות אומנה ל-50 ילדים. המשפחות שיזכו לשמש כמשפחות אומנה יעברו קורס הכשרה וילדיהם יזכו לסדנת הכנה לקראת קליטת ילד חדש בבית. עובדת סוציאלית תלווה את המשפחה לכל אורך הדרך. משפחות המעוניינות להיות משפחות אומנה מוזמנות לפנות במייל Omna@Orr-Shalom.co.il או בטלפון 03-5417000.

 

עוד על משפחת אומנה: 

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"ההורים השתדלו לבלות איתה כמה שיותר"
צילום: shutterstock
מומלצים