שתף קטע נבחר

בית משפט מנע מעבר דירה של גרושה עם בתה: "זלזול במעמד האב"

אב גרוש גילה באמצעות בתו כי אמהּ עומדת לעבור עמה לצפון במרחק של כ-70 ק"מ ממקום מגוריהם הנוכחי. "אנחנו עוברים, זו עובדה", כתבה האם לבעלה לשעבר. האב פנה לבית המשפט וזה פסק לטובתו: "האם התעלמה ממחאותיו"

ניצחון האב: אב גרוש לילדה הצליח למנוע מעבר שלה עם אמה למקום מגורים במרחק של כ-70 ק"מ ממקום המגורים הנוכחי. שופט בבית משפט לענייני משפחה בתל אביב קיבל את ההחלטה לפני חודשיים, ובימים האחרונים הותר לפרסם את הפסיקה.  

 

האב הגיש "בקשה לשמירת מצב קיים", שבה ביקש למנוע הוצאת בתו מתחום אזור המגורים שנקבע לצדדים במסגרת משמורת משותפת שנקבעה לאחר הגירושים של ההורים. את הידיעה על המעבר הצפוי הוא גילה מבתו, וארבעה ימים אחר כך כבר חתמה האם על חוזה שכירות במקום המרוחק והיא הייתה צפויה לעבור אליו עוד באותו חודש.

 

השופט, ארז שני, אמנם החליט שהוא לא דן בענייני משמורת במקרה הזה, אך נתן החלטה שמונעת את מעבר הבת. השופט ציין כי האם הציבה עובדה לאב במסרון ששלחה לו ובו כתבה: "אנחנו עוברים, זו עובדה".

 

"להודיע ביום האחרון להורה על מעבר שכזה, יש בכך זלזול בתפקידו ומעמדו של ההורה האחר, והתעלמות מטובת הקטינה שאינה צריכה להיות במתחים בין הוריה", קבע השופט שני בהחלטתו. "אין לאם כל עדיפות מבחינת משמורת לאב".

אילוסטרציה (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
אילוסטרציה(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

עורכות הדין יעל גיל ואור פינקלשטיין ()
עורכות הדין יעל גיל ואור פינקלשטיין

"האם התיימרה לכפות על האב את המעבר ולא נועצה איתו מספיק זמן מראש, התעלמה ממחאותיו הבאות לידי ביטוי במסרונים, התקשרה בחוזה ונהגה כאילו כל מה שנותר לאב הוא להתמקח על מה שנקרא הסדרי ראייה. מדובר בניסיון פסול להרחיק את הקטינה ממקום מגוריה, ואני אוסר להרחיק את הקטינה מתחומי העיר או 10 ק"מ מכך".

 

עורכות הדין יעל גיל ואור פינקלשטיין שייצגו את האב אמרו: "לאורך השנים, נשים מסוימות נהגו להעביר חד-צדדית ילדים מקצה הארץ לקצה השני, בניגוד לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות ובניגוד לכל ערך מוסרי. במקרה זה, מדובר בהורים גרושים שיש להם משמורת משותפת על הילדה. האב גילה על אודות המעבר במקרה, דרך בתו הקטנה שידעה על המעבר. האם התייחסה למעבר כאל משהו מוגמר ודרשה מהאב להסכים על הסדרי ראייה".

 

עוד אמרו עורכות הדין כי "פסק הדין קובע כי להתנהלות כזו יש תוצאות ואף הוצאות משפט ואסר את מעבר הילדה ממקום מגוריה. עוד קבע בית המשפט כי הצעת האם במהלך הדיון לסחור במזונות היא לא ראויה. האב לא מעוניין להעביר לאם את המשמורת על הילדה בתמורה לביטול דמי המזונות. הוא פשוט מסרב למעבר בתו כי הוא רוצה להמשיך לגדל אותה וזו זכותו. חשיבותו של פסק הדין בכך שהוא קובע בקול ברור וצלול: די להדרת האבות מחיי ילדיהם. אם אינה רשאית לעשות דין עצמי, לקחת את ילדיה ולהעבירם ללא ידיעת האב או הסכמתו למקום מגורים אחר. לילדים יש זכות לשני הורים בחייהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים