שתף קטע נבחר

הסתיימה צעדת המחאה מבית נתניהו בקיסריה: "העניים הופכים עניים יותר"

נכים בכיסאות גלגלים ופעילים חברתיים, בהם ויקי קנפו, הגיעו לירושלים אחרי 13 ימים לקראת הקמת מאהל מול מעון ראש הממשלה. בדיון בכנסת על הפריפריה אמרה קנפו: "אני כאן כי המדינה שכחה אותם, אבל אני לא"

 

 

מבית ראש הממשלה בקיסריה למעון הרשמי בירושלים: אחרי 13 ימים של צעידה מביתו הפרטי של בנימין נתניהו, תסתיים היום (א') צעדת "בשביל הצדק", בהובלת ויקי קנפו ובהשתתפות עשרות פעילים חברתיים, בהם נכים בכיסאות גלגלים. הם יקימו מאהל מחאה מול מעונו הרשמי של נתניהו בירושלים.

 

בצהריים הגיעו הפעילים לכנסת והשתתפו בדיון של שדולת "לקידום הפריפריה" בראשות ח"כ חיליק בר (המחנה הציוני), ובהשתתפות ח"כים אחרים, בהם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג.

 

קנפו, שהתקבלה במחיאות כפיים, אמרה לנוכחים: "מחיאות הכפיים מגיעות לנכים שצועדים איתנו. אני הגעתי לכאן כי הממשלה שכחה אותם, אבל אני לא שכחתי. יש מישהו שפוי אחד שיסביר לנכים איך חיים מ-2,300 שקל בחודש (קצבת הנכות הבסיסית בישראל, ע"א)? אם מישהו יסביר לי את זה אני רצה הביתה ברגל. ממשלה קמה ונופלת, והעשירים נהיים עשירים יותר והעניים עניים יותר".

 

דבריה של קנפו משתקפים היטב גם בנתוני האמת המטרידים שמדינת ישראל עצמה מנפיקה. על פי דו"ח המוסד לביטוח הלאומי שהתפרסם בחודש שעבר, ישראל מדורגת בתחתית מדינות ה-OECD בתשלום קצבאות לאזרחיה המוחלשים.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

מהדו"ח עלה שמדינות בודדות בלבד במערב משקיעות פחות ברווחה. קצבאות הזקנה, הילדים והאבטלה בישראל הן מהנמוכות ביותר בעולם המערבי. שיעור העוני בארץ גבוה בהרבה מהממוצע ב-OECD. הסיכוי של ילד ישראלי להיות עני הוא 1 ל-4.

 

אלי בוסקילה, נכה המרותק לכיסא גלגלים שהשתתף בצעדה על הקלנועית שלו, אמר בדיון: "יצאתי לצעדה כדי לומר לממשלת ישראל 'תסתכלי לנו בעיניים, יש מספיק כסף'. נכים עניים מתים במדינת ישראל. 2,300 שקל זו קצבת מוות, לא קצבת נכות. תסתכלו לי בעיניים, עד מתי הנכים ימותו? כל הצעדה הייתי על בקבוק מים ועוגייה. קילומטרים. לא נשברתי ולא ישברו אותי. אני אלחם כדי שהנכים יקבלו את מה שמגיע להם: קצבת נכות בגובה שכר המינימום".

 

יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ אלי אללוף (כולנו), היה חבר הקואליציה היחיד שהשתתף בדיון בשדולה. "אנחנו לא מספיקים להדביק את הפער", הודה. "ישראל מובילה בעוני בעולם המערבי ואנחנו צריכים לעשות יותר".

 

ח"כ הרצוג: "קולה של הפריפריה לא נשמע בהכנת התקציב. ויקי, את סמל ומופת לכולנו במאבק הצודק מאוד. סגירת הפערים והמאבק בעוני מחייבים תוכנית רב-שנתית, ושום דבר מזה לא נמצא בתקציב".

 

ח"כ בר: "ממשלת ישראל מחזקת את החזקים ומחלישה את החלשים. אנחנו דורשים שהתקציב הדו-שנתי הגרוע ישנה כיוון ויופנה אל תושבי הפריפריות והחלשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
משתתפי הצעדה אחרי הגעתם לירושלים, היום
צילום: עידו ארז
מומלצים