שתף קטע נבחר

עשרות מאבטחים התפטרו בירושלים: "התמוטטות טוטאלית"

מאבטחי מוסדות חינוך בירושלים הגישו את התפטרותם על רקע התנאים התעסוקה הקשים, אשר יובילו להחרפת המחסור הקיים במאבטחים ולקריסה של הענף. "הפגנה לא עובדת ושביתה היא בלתי חוקית, למאבטח אין כסף לתת אוכל לילדים שלו". עיריית ירושלים: "בסוף שנת 2017 שכר המאבטחים יעלה"

המאבק של המאבטחים בירושלים נמשך: 68 מאבטחים הגישו היום (א') את התפטרותם לעיריית ירושלים, במחאה על תנאי ההעסקה להם הם זוכים מזה מספר חודשים. מנהלי "המטה למען עובדי קבלן" הבטיחו כי עשרות נוספים צפויים להגיש את התפטרותם בשבוע הבא.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

יו"ר המטה למען עובדי קבלן, אלכס טנצר ומנהל מטה למען עובדי קבלן, אליאל לביאן, הגיעו היום לעיריית ירושלים והגישו עשרות מכתבי התפטרות של מאבטחי בתי ספר בעיר. טנצר אומר כי "בסוף שנת הלימודים שעברה הועסקו כ-488 מאבטחים במוסדות החינוך בירושלים, אך בראשון בספטמבר החלו בעבודה כ-400 מאבטחים. במשך ספטמבר-אוקטובר עזבו עוד 120 מאבטחים, היום התפטרו 68 ובשבוע הבא אנו מעריכים שיתפטרו למעלה מ-50, התמוטטות טוטאלית, אנשים מתפטרים ואין בטחון לילדים".

 

על פי טנצר, שמוביל את מאבק המאבטחים, החל משנת הלימודים הנוכחית קוצצו שעות העבודה של המאבטחים מתשע וחצי שעות לשש וחצי שעות, מה שהוביל לפגיעה בשכר, זאת בנוסף להסכם שנחתם בין יו"ר ההסתדרות לשר האוצר ובו הוחלט כי המאבטחים לא יזכו לדמי אבטלה בחודשי החופש הגדול, בניגוד לשאר עובדי מערכת החינוך, אלא יקבלו משכורת.

אליאל לאביאן ואלכס טנצר עם מכתבי ההתפטרות (צילום: עובדי עיריית ירושלים) (צילום: עובדי עיריית ירושלים)
אליאל לאביאן ואלכס טנצר עם מכתבי ההתפטרות(צילום: עובדי עיריית ירושלים)
 

טנצר מסביר: "לעיריית ירושלים לא הייתה אפשרות לתת תעסוקה (בחופש הגדול - נ"י), מאבטח שעבד 53 שעות בחודש, ביולי הוא עבד בקייטנה 30 שעות, ובאוגוסט בקושי עובדים. מי שעבד קיבל 500 שקל בחודש". בעקבות ההרעה בתנאים, המאבטחים איימו כי ב-1 בספטמבר ישבתו ולא יגיעו לעבודה, אך איום זה לא יצא לפועל, בעקבות הסכם אליו הגיע המטה למען עובדי קבלן עם ההסתדרות ועיריית ירושלים.

 

טנצר מספר כי על פי ההסכם, תוכננה פגישה של נציגי המטה עם גורמים ממשלתיים, אך הדבר לא התממש, ולכן תוכננה שביתה נוספת בחודש אוקטובר, אך זאת נחסמה על ידי בית הדין לעבודה, שקבע כי רק ההסתדרות רשאית להכריז על סכסוך עבודה. טנצר מתאר: "ניסנקורן אמר שהוא מתקשר לאגף התקציבים של משרד האוצר, ותוך כמה ימים יש תוצאות ואם אין תוצאות - הוא מכריז סכסוך עבודה. עבר מאז יותר מחודש, ואין תוצאות. כמו שההסתדרות מטפלת באגד ובאל-על, היא צריכה לטפל בעובדי קבלן".

 

טנצר מוסיף: "הפגנה לא עובדת, שביתה היא בלתי חוקית, דרדרו את מצב האבטחה עבור ילדים במדינת ישראל. אם קורה אסון, מי אשם? המאבטח, ולמאבטח אין כסף לתת אוכל לילדים שלו".  

 

מעריית ירושלים נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים פועלת זמן רב מול משרדי הממשלה וכלל הגורמים על מנת לסייע בהעלאת שכרם של המאבטחים בירושלים. אולם, העירייה מחוייבת לפעול בהתאם למדיניות המשטרה והמשרד לביטחון פנים ותלויה בתקציביהם לשם כך. היום קיימו גורמים בכירים בעירייה פגישה עם נציגי המאבטחים במטרה לסייע שכן עמדת העירייה היא תמיכה בדרישות המאבטחים להעלאת שכרם. אנו סבורים שהניסיון להוביל התפטרות קולקטיבית לא יסייע לקידום הטיפול בנושא. יש לציין כי לאחרונה הגיעו ההסתדרות והאוצר להסכם בדבר העלאת שכר המאבטחים בארץ בשתי פעימות כך שבסוף שנת 2017 של דבר שכר המאבטחים יעלה לכל שעת עבודה. במידה ואכן תמומש כוונת ההתפטרות, תפעל העירייה בתיאום עם משטרת ישראל וחברות האבטחה לסיפוק מענה אבטחתי".

 

מההסתדרות נמסר בתגובה: "יו״ר ההסתדרות אבי ניסנקורן שוחח בנושא עם אגף התקציבים באוצר. אם לא ימצא פתרון ע״י בתקופה הקרובה יו״ר ההסתדרות יכריז סכסוך עבודה".

 

בעקבות מחאת המאבטחים יזמה חברת הכנסת רחל עזריה דיון בועדת הפנים של הכנסת שצפוי להתקיים בקרוב.  ״ביררתי את העניין באוצר כבר לפני ראש השנה, והכללים בדבר רצף העסקה שונו והועבר כסף לחברת האבטחה ולעירייה אך לצערי לא הגיע למאבטחים. רק היום נקלטו עובדי קבלן באשקלון, מהלך שיזם שר האוצר כחלון, ותנאי העסקתם של המאבטחים בירושלים חייבים להשתפר גם כן. יש כאן משפחות של מאבטחים שנמצאים מאחורי המשבר הזה - לא כך צריכים להתייחס לעובדים- קל וחומר שאלו האחראים על בטחון ילדינו. לכן יזמתי דיון בועדת הפנים של הכנסת בנושא, ואני לא מתכוונת להרפות בעניין עד שנגיע לפתרון ראוי למאבטחים הללו״.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים