מתכון: פלפלים במילוי קינואה וגבינות ברוטב עגבניות
מילוי לא שגרתי לפלפלים ישדרג את המנה הכל כך מוכרת. כך תכינו - שלב אחר שלב
בשיתוף תנובה
פלפלים ממולאים זו מנה מוכרת וידועה, והנה מתכון עם טוויסט מהמילוי המוכר והידוע. כדאי לכם להכין.
פלפלים במילוי קינואה וגבינות ברוטב עגבניות
6 מנות
למנה:
קלוריות 138
חלבון 9 גרם
פחמימות 16 גרם מתוכן סוכרים 5.7 גרם
שומן 4.3 גרם
כולסטרול 10 מ"ג
נתרן 127 מ"ג
סיבים 3.9 גרם
סידן 133 מ"ג
עם הרוטב:
קלוריות 240
חלבון 12 גרם
פחמימות 35.5 גרם מתוכן סוכרים 15.2 גרם
שומן 6.5 גרם
כולסטרול 10 מ"ג
נתרן 183 מ"ג
סיבים 8.7 גרם
סידן 178 מ"ג
מצרכים
פלפלים אדומים קטנים למילוי – 6 קטנים
למילוי
כוס קינואה מבושלת (אפשר להחליף: בורגול גס/אורז מלא)
300 גרם פטריות פורטובלה קצוצות
חצי גביע גבינת קוטג' מופחת נתרן 5%
חופן עלי תרד קצוצים
3-4 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
50 גרם פתיתי פרזמן מסדרת השף הלבן
לרוטב
חצי כמות רוטב עגבניות
3-4 שיני שום
חופן עלי אורגנו טרי או 2 גבעולי טימין טרי
1 כף שמן זית
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. חותכים את הפלפלים לרוחבם, קרוב לגבעול, כך שנוצר "מכסה" לפלפל. מרוקנים את הפלפלים מגרעינים.
3. במחבת, מאדים את הפטריות בשמן עד שמאבדות כחצי ממשקלן, מוסיפים את השום ומאדים כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש.
4. בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
5. ממלאים את הפלפלים ומניחים בתבנית קטנה או בסיר חסין אש. מניחים על גבי הפלפלים את ה"מכסים" שלהם.
6. צולים את הפלפלים בתנור עד שמשחימים (כרבע שעה-עשרים דקות)
7. בינתיים, מכינים רוטב עגבניות בסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן, מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית,
8. מוסיפים את רוטב העגבניות והאורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.
9. כשהפלפלים השחימו, מוציאים אותם מהתנור, שופכים עליהם את הרוטב, מכסים במכסה או בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ומחזירים לתנור, בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה נוספת.
10. להגשה, מקשטים בכמה עלי אורגנו טריים.