שתף קטע נבחר

מאבטח ברכבת פוטר כי הוביל ועד עובדים

אלכס שוורץ הועסק על ידי חברת השמירה "שלג לבן". מאז נבחר ליו"ר הוועד הוא פוטר פעמיים, אך בשני המקרים קבע בית הדין: הפיטורים פסולים

בית הדין לעבודה בבאר שבע ביטל לאחרונה את פיטוריו של יו"ר ועד העובדים של חברת השמירה "שלג לבן", אלכס שוורץ, שבמשך שש שנים הועסק דרכה ברכבת ישראל. השופט אילן סופר קבע שהפיטורים פסולים משום שבוצעו על רקע פעילותו בוועד.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

שוורץ מונה השנה לתפקיד יו"ר ועד העובדים, אחרי שש שנים בחברה. מתוקף מעמדו הוא קיבל פניות רבות של עובדים בקשר לתנאי ההעסקה, כולל תלונות על הפרת זכויות סוציאליות שונות על ידי החברה המעסיקה – "שלג לבן" – העוסקת בשירותי שמירה וניקיון. הוא פנה אל החברה ואל ההסתדרות בבקשה להתערב בענייני תלונות העובדים.

 

ביולי האחרון החברה פיטרה אותו לראשונה, אך בית הדין לעבודה ביטל את הפיטורים. אלא ששבועיים לאחר מכן הוא פוטר שוב לאחר שעבר שימוע. הוסבר לו שהעילה המרכזית הייתה פניותיו לגורמים שונים – בהם חברי כנסת וההסתדרות - שבהן השמיץ את החברה וטען שהיא מבצעת עבירות בכל הקשור לעובדיה.

 

שוורץ, יחד עם הסתדרות העובדים הלאומית, פנה לבית הדין בבקשה לבטל שוב את פיטוריו, בטענה שהם נעשו על רקע פעילותו בוועד העובדים – שאמורה להיות מוגנת על פי דין. הבקשה הוגשה נגד המעסיקה "שלג לבן" וכן נגד רכבת ישראל, שהתקשרה איתה דרך מכרז.

 

מנגד התעקשו "שלג לבן" ורכבת ישראל ששוורץ פוטר בין היתר כיוון שהאשים את החברה בעבירה על החוק, ובכך פגע בשמה הטוב. במסגרת תצהירים של עובדיה ניסתה "שלג לבן" להראות שכל הבעיות טופלו. בנוסף, נטען, הוא פוטר משום שהתנהג באופן ברוטלי כלפי סמנכ"ל החברה.

 

פעל מתוך שליחות

השופט אילן סופר הבהיר שבמקרה של טענה לפיטורים על רקע פעילות בוועד עובדים, המעסיק הוא זה שצריך להוכיח אחרת. הוא התרשם מעדותו האמינה של שוורץ, שלפיה קיבל עשרות פניות מעובדים, אך מעולם לא קיבל תשובות מהחברה.

 

במקביל ציין השופט סופר את העובדה ששוורץ בחר לא לטפל בבעיות שנגעו אליו אישית. "דברים אלו מלמדים עד כמה פעל המבקש שלא מאינטרסים אישיים, אלא בתום לב, ומתוך שליחות שלקח על עצמו בתוקף תפקידו כחבר ועד", נכתב בפסק הדין.

 

בית הדין השתכנע שהחברה פיטרה את שוורץ רק בשל התבטאויותיו כחבר ועד עובדים מטעם ארגון יציג - התבטאויות בתום לב וללא כוונה לפגוע בחברה אלא מתוך שנואש מיחס החברה.

 

לפיכך, מאחר שהמבקש פוטר על רקע פעילותו כחבר ועד מטעם ההסתדרות הכללית החדשה, השופט קבע כי הפיטורים בטלים משום שמדובר בעילת פיטורים פסולה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקשים: עו"ד מאיה רטיג-סבה, עו"ד רן קונפינו
  • ב"כ המשיבה 1: עו"ד שלמה בכור
  • ב"כ המשיבה 2 (רכבת ישראל): עו"ד הדס לב
  • עו"ד עופרה קוניין עוסקת בדיני עבודה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
צילום: יוסי קוניין
עו"ד עופרה קוניין
צילום: יוסי קוניין
מומלצים