שתף קטע נבחר

הסדרי טיעון מקלים עם נאשמים ברצח אם לשישה ברמלה

בוסיינה אבו גאנם נורתה למוות באוקטובר 2014 בעת שישבה במכוניתה. בעלה, הגרוש שלה ואחיה למחצה, שהואשמו תחילה ברצח, נידונו במסגרת הסדר טיעון ל-6.5 ול-7 שנות מאסר. הבעל: "בעזרת השם יתפסו את הרוצח"

 

 

בית המשפט המחוזי בלוד אישר הסדרי טיעון מקלים לנאשמים בפרשת רצח בוסיינה אבו גאנם. אבו גאנם, אם לשישה בת 31, נרצחה במכוניתה באוקטובר 2014 ברמלה בעת שהייתה בהריון. בעלה, אחיה, הגרוש שלה ואחיו של הגרוש הואשמו תחילה ברצח, אך בגלל קשיים בעדויות המרכזיות בתיק נאלצה הפרקליטות להגיע עמם לעסקאות טיעון ואיש מהם לא יורשע ברצח.

 

בוסיינה אבו גאנם ()
בוסיינה אבו גאנם

במסגרת ההסדר הארבעה הורשעו היום (יום ג') בעבירות קלות יותר - קשירת קשר לפשע ונשיאת נשק. בית המשפט קיבל את בקשת הצדדים גם לעונש וגזר עליהם עונשי מאסר. הגרוש, סאלח אבו גאנם, נידון ל-7 שנות מאסר; הבעל, ניהאז אבו רזק, נידון ל-6.5 שנות מאסר, ואחיה למחצה של הנרצחת, רשאד אהווידי, קיבל 7 שנות מאסר. אחיו של הגרוש סיים לרצות את מאסרו. נאשמים נוספים שהיו במעטפת הפרשה הודו והורשעו אף הם בעבירות נוספות.  

 

על פי האישום המקורי, הרקע לרצח היה הידרדרות ביחסים עם בעלה, שחשד כי איננה נאמנה לו וכעס על כך שהיא מנהלת אורח חיים עצמאי. בנוסף עלתה דרישה מאחיו של הגרוש שלה שתעביר לחזקת הגרוש את אחד מילדיה והיא סירבה.

 

ביום המקרה הגיעה אבו גאנם ברכבה בערב לאסוף את אחייניתה ברחוב האשל ברמלה, שם המתינה לה בחנייה. הטענה המקורית הייתה שרכב הגיח עם ארבעת הנאשמים והיא נורתה למוות מקליעים רבים. 

 

זירת הרצח של אבו גאנם ברמלה (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
זירת הרצח של אבו גאנם ברמלה(צילום: אבי מועלם)

הנאשמים, היום בבית המשפט (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
הנאשמים, היום בבית המשפט(צילום: יריב כץ)

בתיק העידו שתי עדות מפתח, קטינות, אלא שבמהלך המשפט עלו קשיים ראייתים גדולים בעדותן. לאחר הבעיות בעדויות הבינו בפרקליטות שהם בבעייה ונאלצו להגיע להסדר. "בעזרת השם שיתפסו את הרוצח", אמר היום הבעל בדיון.

 

מפרקליטות מחוז מרכז נמסר: "מדובר בתיק מורכב ראייתית, שבו השקיעו הפרקליטות ומשטרת ישראל משאבים עצומים וטיפלו בו ברגישות רבה. במהלך ניהול התיק אירעו מספר התפתחויות ראייתיות אשר לאורן, לצד הערת בית משפט, נערכה בחינה מחודשת של סיכויי ההרשעה בתיק. בהתאם למדיניות הפרקליטות לבצע בחינה מתמדת של עמדותיה בכל שלבי ההליך, סברה הפרקליטות כי תתקשה להוכיח את עבירת הרצח מעבר לכל ספק סביר, כנדרש במשפט הפלילי". 

 (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

המשפחה: "צריך לתפוס את הרוצחים האמיתיים"

אמו של אחד הנאשמים המרכזיים אמרה בתום הדיון: "הוא לא עשה כלום. אני יודעת טוב מאוד. אין צדק במדינה הזאת". קרובת משפחה אחרת הוסיפה: "מכעיס אותי שאחי יישב סתם בכלא. המדינה לא עבדה כמו שצריך בתיק". על הנרצחת אמרה: "היא הייתה אישה חזקה מאד - מטופחת, עובדת, טובה לילדיה. אני לא חוששת לחיי - אני אישה ישרה ולא עשיתי לאיש רע. אחי לא היה ברמלה בעת המקרה. העדות שיקרו. המשטרה מגינה עליהן סתם. בסוף מה יקרה להן? אתם צריכים לתפוס את הרוצחים האמיתיים".

 

עורכי הדין ירון גיגי ויעל קדם, המייצגים את הבעל, אמרו בתגובה להסדרי הטיעון: "לשמחתנו הבינו שלנאשמים אין שום קשר לרצח. אני מזמין את הפרקליטות לחפש את הרוצחים האמיתיים".

 

 

עורך הדין דוד יפתח, שייצג אחיה של הנרצחת, הוסיף: "הפרקליטות לא יכולה להביא להרשעה כשעדה אחת אומרת שהרוצח קם מחלון בגג הרכב וירה לעבר המנוחה, והשנייה זיהתה מכונית ללא חלון בגג, ולדבריה הרוצח ירד מהמכונית וירה".

 

עורך הדין משה שרמן, שייצג נאשם נוסף, אמר בתום הדיון: "הוכחנו שהעדה ס' לא דוברת אמת. אף עדה לא ראתה את הרצח בפועל". עורך הדין גיורא זילברשטיין, שייצג את אחד הנאשמים בפרשה, אמר: "מרוב להיטות המשטרה להביא למאסרם של בני המשפחה, היא עשתה בדרך מחדלים". נאשם נוסף בפרשה יוצג על-ידי עורך הדין אבי כהן.

 

על פי החשד, בוסיינה הייתה האישה העשירית שנרצחה במשפחת אבו גאנם משנת 2000 על רקע "חילול כבוד המשפחה". דאליה, אחותה של הקורבן האחרון, נעדרת כבר שנים והחשד שגם היא נרצחה שריר וקיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים