שתף קטע נבחר

כך הסמארטפון שלכם יעבוד שעות נוספות

הצרכן הישראלי פותח את הסמארטפון שלו על מנת לבדוק התראות כ-200 פעמים בממוצע ביום. איך בכל זאת שומרים על הסוללה שלכם ליום עבודה שלם? מדריך

בשיתוף LG

 

חשבתם כמה פעמים אתם בודקים את הסמארטפון שלכם במשך היום? הצרכן הישראלי פותח את הסמארטפון שלו על מנת לבדוק התראות כ-200 פעמים בממוצע ביום.

 

זהו נתון גבוה ביחס לשאר אוכלוסיית העולם, שעושה זאת רק כ-150 פעמים ביום בממוצע. אנחנו מעירים את מסך הסמארטפון שלנו לא רק בשביל לענות לשיחות, אנחנו עושים את זה בשביל לראות אם הגיעו אלינו מיילים, הודעות וואטס-אפ או לבדוק מה מצב הלייקים ברשתות החברתיות השונות. מכיוון שחלקנו הגדול כבר לא עונד שעון על היד, אנחנו מסתכלים על מסך הסמארטפון בשביל לבדוק את השעה.

הצרכן הישראלי פותח את הסמארטפון שלו על מנת לבדוק התראות כ- 200 פעמים בממוצע ביום.  (צילום: LG) (צילום: LG)
הצרכן הישראלי פותח את הסמארטפון שלו על מנת לבדוק התראות כ- 200 פעמים בממוצע ביום. (צילום: LG)

החסרון הגדול בהדלקת מסך הסמארטפון שלנו לעיתים קרובות, הוא בזבוז הסוללה. כל הדלקה כזו של הסמארטפון, גורמת למסך להתעורר ולהתחיל לבזבז אנרגיה נוספת. כידוע, הסוללות בסמארטפונים שלנו תמיד אוזלות מהר יותר ממה שאנחנו רוצים. כך שהרצון להשאיר אותן עובדות שעות ארוכות יותר הוא הכרחי.

מספר בודד של יצרניות סמארפונים, החלו לשלב בדגמים שלהם בשנה האחרונה מצב Always On. (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מספר בודד של יצרניות סמארפונים, החלו לשלב בדגמים שלהם בשנה האחרונה מצב Always On.(צילום: יח"צ)

מלבד בזבוז סוללה, הדלקת מסך הסמארטפון יוצרת הרבה פעמים אי נעימות, במיוחד בזמן שאנחנו משוחחים עם אדם אחר. הרצון שלנו להיות מעודכנים בהתראות חדשות, אפילו בזמן פגישות וישיבות, גורמת לאנשים להרגיש שאנחנו לא קשובים להם. הפתרון הטכנולוגי במקרה הזה פשוט הרבה יותר, מלהדליק את מסך הסמארטפון מתחת לשולחן או בזמן שהאדם איתו משוחחים לא מסתכל.

 

Always On

מספר בודד של יצרניות סמארפונים, החלו לשלב בדגמים שלהם בשנה האחרונה מצב Always On. מצב זה מאפשר לבדוק את השעה ואת מצב ההתראות במכשיר במבט חטוף, מבלי להדליק את הסמארטפון. Always On הוא מצב בו רק כשליש מהמסך נשאר דלוק עם עוצמת תאורה נמוכה מאוד.

 

הפרטים בהם בחר המשתמש מופיעים כל הזמן על הצג, כאשר צריכת האנרגיה של מצב זה נמוכה מאוד - רק פחות מאחוז בודד מהסוללה לשעה. המשתמש יכול להסתכל בכל רגע בו הוא מעוניין על מסך המכשיר ולראות את המידע החשוב לו, מבלי שהוא צריך לגעת בסמארטפון.

 (צילום: גיא לוי) (צילום: גיא לוי)
(צילום: גיא לוי)

מצב ה-Always On הקיים במסך הראשי, השתכלל בדגמים מסוימים גם למסך משני. מסך נוסף בסמארטפון הוא פתרון אחר לצפייה קבועה בהתראות ובשעה. מסך שני מופיע בדרך כלל בחלק העליון של הסמארטפון או הפאבלט. המסך המשני הוא פתרון אחר, אבל משוכלל יותר מזה של המסך הראשי המציע תצוגה קבועה. המסך המשני מציג באופן קבוע את השעה, תאריך, תוכן של הודעות ומיילים.

 

לגשת לאפליקציות האהובות בלי לבזבז סוללה

בנוסף, ניתן לגשת ממנו למספר אפליקציות. הדבר מאפשר גישה מהירה לרשתות חברתיות או אפליקציות חשובות אחרות: מיילים, שעון מעורר, Waze או נגן המוזיקה. בצורה הזו, ניתן לגשת לאותן אפליקציות גם שנמצאים באפליקציה אחרת במסך הראשי. הדבר משמש כדרך קיצור לכל האפליקציות האהובות על המשתמש.

מכיוון שחלקנו הגדול כבר לא עונד שעון על היד, אנחנו מסתכלים על מסך הסמארטפון בשביל לבדוק את השעה.  (צילום: גיא לוי) (צילום: גיא לוי)
מכיוון שחלקנו הגדול כבר לא עונד שעון על היד, אנחנו מסתכלים על מסך הסמארטפון בשביל לבדוק את השעה. (צילום: גיא לוי)

המסכים המשניים החדשים גם מציעים שיפורים ברמת התצוגה שלהם לעומת הדור הקודם. אותם מסכים כוללים בהירות כפולה וגופנים גדולים יותר. בנוסף, הם מאפשרים לקרוא את תוכן ההודעות על גבי המסך המשני וזה מבלי להעיר את המסך הראשי. ניתן אפילו להגיב ולשתף הודעות באותה צורה.

 

גם מסך משני הוא פתרון לחסוך בסוללה, כי הוא בעצם עובד במצב Always On, אשר לא דורש מהמשתמש להעיר את הסמארטפון בכל פעם שהוא רוצה לבדוק אם התקבלה התראה. מעבר לזה, גם כאן, ניתן לראות את השעה, מבלי להדליק את המסך הראשי. היכולת להגיב ישירות מהמסך המשני, מבלי לבזבז את כל האנרגיה של המסך הראשי, היא פתרון מוצלח מאוד עבור משתמשים שזמן הסוללה חשוב להם.

 

יתרון נוסף של המסך המשני, שהוא לא מעורר תשומת לב שעובדים איתו, במיוחד שמדובר במקומות חשוכים בהם הדלקת המסך הראשי מפריעה לסובבים (כמו בתי קולנוע). התאורה של המסך המשני מינימלית ולא תגרום לאותה תאורה חזקה כמו מסך ראשי.

 

בשיתוף LG

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים