שתף קטע נבחר

מנכ"ל התעשייה האווירית: "הגדלנו את מספר המהנדסות"

יוסי וייס, מנכ"ל תע"א, מגלה: "החשיפה לתוכנית תלמידות מצטיינות במדעים עזרה לנו לגייס נשות מקצוע בשנה האחרונה"

בשיתוף התעשייה האווירית

 

"לקראת מיזם 'מהנדסות העתיד 2' פנינו למשתתפות הפרויקט בשנה שעברה, והופתענו מעוצמת ההמלצות שהן נתנו לחברות שלהן להשתתף בתחרות השנה", אומר יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית. "פגשנו נערות ששינו את מגמות הלימוד שלהן ללימודים מדעיים. זה סימן שהצלחנו".

יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית (צילום: עמית שעל) (צילום: עמית שעל)
יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית(צילום: עמית שעל)
 

במסגרת מיזם "מהנדסות העתיד" השתתפו 100 נערות שנבחרו בתהליך מיון ארוך, בתוכנית לתלמידות מצטיינות במדעים. התוכנית חשפה אותן לטכנולוגיות חדשות ואיפשרה להן להתנסות בפיתוח פרויקטים, בליווי מנטוריות, כולן מהנדסות בתעשייה האווירית.

 

עוד כתבות בפרויקט מהנדסות העתיד

 

"מעבר לתרומה לבנות המשתתפות ולקידום נשים, הפרויקט תרם גם לנו, בכמה מישורים", אומר וייס. "שיעור הנשים בקרב אנשי ההנדסה בחברה גדל בשנה האחרונה, כאשר החשיפה סייעה לנו לגייס מהנדסות נוספות. אנחנו חברת ההיי־טק הגדולה בארץ, עם 6,000 מהנדסים ומהנדסות, והחשיפה עזרה לנו להגיע לקהל צעיר שפחות מכיר את תחומי העיסוק שלנו. חלקים גדולים מהפעילות שלנו מסווגים, והיה נהדר לראות מקרוב את דור העתיד. לראות לא רק ציונות אלא דור של נשים צעירות שמגיעות מכל הארץ לעיסוק במדעים מסקרנות אמיתית, ועם דחיפה ועידוד של ההורים".

 

בתעשייה האווירית יש עדיין יותר מהנדסים ממהנדסות, ו־וייס אומר כי השינוי מתרחש באיטיות. "כל הזמן רואים יותר ויותר נשים, אבל אלה תהליכים של שינוי סביבת עבודה שלוקחים זמן. לנשים יש יכולת להיות יותר ריאליות ויותר ביקורתיות כלפי האתגר ההנדסי הפשוט. הן יותר פרקטיות, ואני אומר את זה כמהנדס בעצמי".

 

מתעמקות במל"טים

"הפרויקט מעודד תלמידות מצטיינות לדבוק בתחומי המדעים תוך שהן מקבלות השראה מנשים ומהנדסות מצליחות ונחשפות לעולמות המופלאים שבהם פועלת התעשייה האווירית", מפרט וייס. "משתתפות הפרויקט בשנה שעברה תיארו אותו כחוויה נדירה של עשייה, התנסות ופתיחת אופקים. ראינו כאן בנות מטפסות על מטוסים, מתעמקות במל"טים, בוחנות קווי אוטומציה לתעופה ומפגינות סקרנות והתעניינות אינסופית". לדברי וייס, מיזמי הגמר שהציגו הבנות היו עדות לעבודה שנעשתה, וליכולת להגיע אפילו בזמן קצר להישגים הנדסיים מעוררי השראה.

 

"הפרויקט הזה היה התגשמות החלומות שלי", אומרת נויה שרטוב, תלמידת כימיה ורובוטיקה מבית הספר איש שלום בכפר־יונה, שהשתתפה בפרויקט בשנה שעברה. "הייתי מהופנטת מהמידע שזרם אלינו, וכל דבר שנאמר רשמתי לי. אני יכולה לומר שההתנסות הזו הטביעה בי חותם שמהדהד בי עד היום".

 

בימים אלה יצא מיזם "מהנדסות העתיד", של "ידיעות אחרונות" ו-ynet לדרך בפעם השנייה. המיזם נולד בעקבות המחסור החמור שנוצר כיום במהנדסים בישראל.

 

התלמידות שיעברו את המיונים, שייערכו על ידי מכון קינן שפי, ישתתפו בשישה מפגשים בתעשייה האווירית - המפעל הביטחוני הגדול בישראל שפיתח ומייצר בין השאר את לוויין הריגול אופק ואת טיל החץ. התלמידות יפגשו דמויות מובילות בתעשייה ובאקדמיה, ויעבדו לצד מנטוריות מהתעשייה האווירית על פיתוחים מעולמות הטכנולוגיה והמדע.

 

את הפרויקט ילוו כמה מבכירי תעשיית הטכנולוגיה: ד"ר קירה רדינסקי, מדענית ראשית ‭eBay־ב‬ ישראל; ענבל אריאלי, יזמית היי־טק; עדינה בר־שלום, כלת פרס ישראל; פרופ' חנה הרצוג מאוניברסיטת תל־אביב; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו; קרן אלעזרי, חוקרת בכירה באוניברסיטת תל־אביב; פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן־גוריון; ויוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית.

 

 

הכתבה פורסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף התעשייה האווירית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שעל
"תרומה לבנות המשתתפות ולקידום נשים". יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית
צילום: עמית שעל
מומלצים