שתף קטע נבחר

צילום: עמית מגל

שדר הספורט מאיר איינשטיין נפטר בגיל 65

מאיר איינשטיין, שדר הספורט הוותיק שחשף לאחרונה בשידור חי כי הוא סובל ממחלה הפוגעת בשרירים ומרותק לכיסא גלגלים, הלך לעולמו בגיל 65. הוא הותיר אחריו אישה, שתי בנות ושני נכדים

שדר הספורט מאיר איינשטיין, שחשף באחרונה בשידור חי כי הוא סובל ממחלה הפוגעת בשרירים, הלך לעולמו הלילה (ה') בגיל 65. הוא הותיר אחריו אישה, שתי בנות ושני נכדים. איינשטיין יובא למנוחות ביום א' בשעה 15:00 בבית העלמין הישן בהרצליה.

 

מאיר איינשטיין. 2017-1951 (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
מאיר איינשטיין. 2017-1951(צילום: עמית מגל)

את מצבו הרפואי חשף לראשונה במהלך שידור התוכנית "שבת ביציע" בערוץ הספורט, ב-18 בדצמבר. "לכל הדורשים בשלומי, אני רוצה לספר לכם שאני מתמודד עם פגיעה במערכת השרירים", אמר אז. "כן, הדיבור איטי, לכן אני יושב בכיסא גלגלים. תודה על ההבנה". בשיחות עם קרוביו אמר אז כי ברצונו "להמשיך לשדר כל עוד אני יכול".

 

פרידה ממאיר איינשטיין: "קולו של מאיר יחסר לנו"

מותו של מקצוען: אריה מליניאק נפרד מחבר וקולגה

מעטר ועד דוידוביץ': רגעי השיא של איינשטיין

 

איינשטיין נולד בהרצליה בשנת 1951. עוד כילד פיתח אהבה עצומה לתחום הספורט והעריץ את השדר המיתולוגי נחמיה בן אברהם ז"ל. "בטיולים של בית הספר הייתי עומד באוטובוס ומשדר לתלמידים מהזיכרון שלי", סיפר בעבר.

 

אחרי שסיים שירות צבאי בחיל הים ובחיל השריון, הוא טס ללונדון ללימודי תקשורת והתגורר בבירה הבריטית במשך חמש שנים. הוא אהב להאזין למשחקים ולשדרים בערוצים המקומיים, וניסה לאמץ טון ודרך התנסחות דומים. במהלך לימודיו הוא שידר פינת ספורט בקול ישראל.

 

עם אורי לוי בשידורי הספורט של הערוץ הראשון (צילום: ערוץ 1) (צילום: ערוץ 1)
עם אורי לוי בשידורי הספורט של הערוץ הראשון(צילום: ערוץ 1)

עם סיום לימודיו, איינשטיין חזר לארץ והחל את דרכו כשדר חדשות בקול ישראל, ומאוחר יותר הגיש את תוכנית הספורט "שירים ושערים" שדיווחה בשידור חי ממגרשי הכדורגל בסוף השבוע. במקביל הוא היה כתב כלכלי בקול ישראל. בראיון ל"פנאי פלוס" ב-2008 אמר כי "העורך דאז ברדיו, גדעון לב ארי ז"ל, אמר לי שזה לא מכובד לשדר ספורט ואחר כך ללכת לשר האוצר - אבל זה עבד". איינשטיין הגיש גם תוכניות אקטואליה בטלוויזיה, אבל על הספורט אף פעם לא ויתר.

 

לאחר מכן החל לשדר אירועי ספורט בכל התחומים במחלקת הספורט של הערוץ הראשון. בשנת 2002 איינשטיין עזב את רוממה ועבר לערוץ 10, שם שידר את משחקי הנבחרת ומשחקי ליגת העל בכדורגל, כשלצדו הפרשן רן בן שמעון ואחר כך שלמה שרף, לשעבר מאמן נבחרת ישראל. בן שמעון ואיינשטיין גם הנחו את התוכנית "דאבל פס" ביחד עם העיתונאי עמנואל רוזן.

 

אחד מרגעי השיא של איינשטיין, שנחקק אצל רבים עד היום, היה במהלך שידור משחק הניצחון הסנסציוני של נבחרת ישראל בכדורגל על נבחרת צרפת ב-1993, במסגרת מוקדמות מונדיאל 1994. שער הניצחון של ראובן עטר סחט ממנו צווחות התלהבות אקסטטיות עד שאיבד את קולו מהתרגשות, כשאבי רצון שהיה לצדו ניסה לשווא לצנן את התלהבותו באומרו: "מאיר תירגע!".

 

"זה היה אחד הדברים המתסכלים שקרו לי", הוא אמר על שידור המשחק המפורסם בראיון שפורסם בעבר ב"פנאי פלוס", והוסיף: "אתה רוצה לצעוק ולא יוצא הקול. זה קרה בגלל שאני מחובר למשחק, הבקעת שער זה רגע שיא, בשביל זה באים לראות משחק כדורגל". בסך הכול בקריירה שלו הוא שידר בשבעה מונדיאלים, חמש אולימפיאדות, אליפויות עולם באתלטיקה ואת משחקי היורוליג עם מכבי תל-אביב בכדורסל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ששון תירם
מאיר איינשטיין. 2017-1951
צילום: ששון תירם
לאתר ההטבות
מומלצים