שתף קטע נבחר

המינהלת מפלגת את הליגה

ויכוח סוער לגבי עתיד מינהלת הליגה מטלטל את הכדורסל הישראלי: מצד אחד, הגדולות שרוצות לפרק ולהקים מחדש ובצד השני הקבוצות הקטנות שחוששות מהשתלטות של הכסף על הליגה

מספר קבוצות בליגת העל בכדורסל פנו לפני יומיים לאיגוד בדרישה לפיזור דירקטוריון מינהלת הליגה והקמת מינהלת חדשה במקומה בעלת סמכויות וללא ניגוד עניינים. ביום חמישי הקרוב יכנס יו"ר המינהלת, שמואל פרנקל ישיבה דחופה בנושא.

 

לטבלת ליגת ווינר-סל

 

ועוד קודם לכן הגיב פרנקל לנושא בצורה מפויסת ומפתיעה יש לומר: "אעשה הכל לאחות את הקרעים ולמנוע פגיעה בליגה. בסופו של התהליך, הליגה והמינהלת ייצאו מחוזקים. אני בטוח שכל הקבוצות רוצות ליגה אחת חזקה ועלינו מוטל האתגר הזה. זהו משבר שחייבים להתייחס אליו ולעשות הכל על מנת להגיע למצב שדירקטוריון המינהלת יתנהל תוך כדי הבנה והתחשבות של כל צד בצד השני".

 

"אעשה הכל כדי לאחות את הקרעים". פרנקל (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
"אעשה הכל כדי לאחות את הקרעים". פרנקל(צילום: עוז מועלם)

 

פרנקל המשיך: "אני מציע לאיגוד הכדורסל לתת למינהלת את הזמן להגיע לפתרון המשבר. ברור לי שאין כוונה לאף אחד לפגוע במינהלת ובליגה. אני בטוח שמשרד הספורט והטוטו יעשו הכל על מנת לראות את המשבר מאחורינו".

 

יש שני צדדים ברורים לעניין. הקבוצות שבעד ושחתמו על המסמך: מכבי ת"א, הפועל ירושלים, מכבי חיפה, הפועל חולון ומכבי קריית גת. והקבוצות שמסכימות להגיד בפה מלא שהן נגד: מכבי ראשון לציון, הפועל אילת, הפועל ת"א, בני הרצליה, גליל/גלבוע ועירוני נהריה.

 

יו"ר מכבי ת"א, שמעון מזרחי (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
יו"ר מכבי ת"א, שמעון מזרחי(צילום: ראובן שוורץ)

 

במכתב שנשלח לאיגוד נכתב: "המינהלת הגיעה אל סוף דרכה במתכונת הנוכחית. ספק רב אם נותר בסיס חוקי לפעילותה. המינהלת כושלת בתפקידה ואינה מסוגלת למלא עוד את המטרות שלשמן הוקמה. היא אינה עומדת בכללי מנהל תקין"

 

עוד נכתב: "מבין 15 חברי דירקטוריון, 12 הם נציגי הקבוצות שמרביתם מונעים משיקולים צרים של טובת שולחיהם. ההחלטות המתקבלות בדירקטוריון פוגעות בתחרות הספורטיבית וההוגנת בין הקבוצות וביכולתה של המינהלת למקסם את ההכנסות"

 

אז על מה בעצם כל הוויכוחים? חוק הצעירים, החוק הרוסי והגמר שמוכרע על משחק אחד (הפיינל פור) הם חלק מהנושאים שעל הפרק. יו"ר מאחת הקבוצות בליגה אמר בנושא: "יש כאן מגמה של מכבי ת"א והפועל ירושלים לנסות להשתלט על הליגה ולשנות את החוקים. הן מנסות ע"י שינוי מבנה המינהלת שיהיה להו רוב, מה שאין להן כרגע. הן תמיד חושבות שהחוקים הם נגדן, הם לא, אלא לטובת הכדורסל הישראלי".

 

"הרייטינג עלה, לקבוצות הקטנות יש סיכוי"  (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
"הרייטינג עלה, לקבוצות הקטנות יש סיכוי" (צילום: טל שחר)

 

יו"ר נהריה, ניסים אלפסי אמר: "אנחנו בעד להשאיר את המצב כמו שהוא. אני חושב שהבדיקה שיזמו ראשי מינהלת ואנשי מכבי ת"א ונעשתה ע"י משרד חיצוני הגישה מסקנות ברורות, במשך ארבעה חודשים נבדקה ההתנהלות מכל ההיבטים. אפשר להגיד שהרייטינג עלה בשנים האחרונות בעשרות אחוזים, כנ"ל לגבי ההכנסות. ניתנה פה הזדמנות שווה לקבוצות הקטנות לבוא ולהתמודד בצורה מכובדת ולהשתלב בליגה".

 

אלפסי המשיך: "הקבוצות שיצאו נגד המינהלת ובראשן מכבי ת"א והפועל ירושלים רואות לנגד עיניהם רק את טובתן האישית וטובת הקבוצות שלהן. בעלי הקבוצות לא מסתירים זאת ודואגים לומר שהם רוצים שהחלוקה הכספית תהיה לא שוויונית. כמו כן הם רוצים לצמצם את מספר משחקי הליגה כי בראש מעיינם זה אירופה והליגה הישראלית היא משנית, אולי משחקי אימון ולא יותר מזה. כנראה שמבחינתם היה עדיף לחסל את הקבוצות הקטנות ולסגור את הליגה הישראלית".

 

על כך שקריית גת ומכבי אשדוד הצטרפו למכתב אמר אלפסי: "תמוה בעיניי כיצד קבוצות כאלה המתמיירות לייצג פן אחר של תרומה לקהילה וקירוב הפריפריה למרכז, תומכות ברצונן של שתי הקבוצות הגדולות שכל מטרתן הוא להשיג יותר כסף כדי לשחק בטופ של אירופה. מוזר לי שראשי הקבוצות שמבקשים לפרק את המינהלת טוענים על ניגוד עניינים שבהם יושבים חברי דירקטוריון שהם נציגי קבוצות". 

 

"נציגים של רשויות מקומיות אמורים לשמור על כספי ציבור, נציגים שמוציאים מיליוני שקלים מכיסם ואמורים לשמור על כספם האישי, מדוע שלא יישבו ויילחמו על כספים אלו? איזה ניגוד עניינים יש כאן? חברי ואני פועלים במספר ערוצים ואנחנו לא ניתן להם לסגור לנו את הכדורסל באזורים הרחוקים מהמרכז שבהם התושבים צמאים לספורט".

 

בעלי הפועל ירושלים, אורי אלון (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
בעלי הפועל ירושלים, אורי אלון(צילום: אוהד צויגנברג)

 

עוד באותו נושא אמר יו"ר נוסף: "אם רוצים שקבוצה של 150 מיליון תתמודד מול קבוצה של 5 מיליון אז צריך לאזן את הליגה ועושים זאת דרך החוקים האלו. מה הקשר לאשדוד וקריית גת לבין הקבוצות הגדולות? פוליטיקה. הן הקבוצות הראשונות שהיו צריכות לקום ולהיאבק נגדן. הן קבוצות קטנות שמבוססות בעיקר על כסף של העירייה והמינהלת. הן בסוף יבינו שהן בצד הלא נכון, ויצטרכו להבין שהאינטרסים של הקבוצות הגדולות לעולם לא יכולים להיות זהים לשלהם". מנכ"ל מכבי אשדוד, שלומי בן מיור אמר על כך: "לנו כרגע אין דעה, לא חתמנו על המכתב בניגוד לפרסומים. אנחנו שוקלים את צעדנו".

 

יו"ר האלופה, מכבי ראשון לציון, יצחק פרי התייחס: "המכתב הזה לא במקום. רק לפני שבועיים הוצג לנו דו"ח ע"י חברת דלויט מהגדולות בעולם לייעוץ שעלה למינהלת 250 אלף שקל. בדו"ח ראו את ההצלחה הגדולה של הליגה בראשות המינהלת אז עכשיו לבוא ולשנות ולהחליף זה לא רציני. קשה לי להבין קבוצות כמו קריית גת שמצטרפות למהלך הזה. כשעזבתי את הכדורסל בתחילת שנות ה-2000 היה קשה לקבוצות בינוניות וקטנות, והנה המינהלת גרמה לשינוי מיוחל ולראייה אלופות שונות לאורך השנים האחרונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים