שתף קטע נבחר

שלא יעבדו עליכם: עקיצות של קבלני איטום

מעניקים אחריות ל-10 שנים ונעלמים, לא מפנים את הגג לפני הלחמת יריעות ביטומניות, משתמשים בזפת לא תקנית ובכמות מזערית, לא מקפידים על ניקוז תקין ובדיקות בגגות מרוצפים. אתר "המקצוענים" על הסעיפים שצריך להקפיד כשמזמינים קבלן איטום

עונת הגשמים היא העונה בה מתגלים כל כשלי האיטום בבית, מה שפוגע במיוחד בדיירי הקומות העליונות בבניינים משותפים וגורם לנזק שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. אם אתם מזמינים קבלן איטום, הנה כמה דברים שחשוב להיות ערים אליהם כדי לא לשלם הרבה כסף על בעיה שתחזור על עצמה בחורף הבא.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

סימנים של רטיבות

 

מעניקים אחריות על האיטום למשך 10 שנים ו"נעלמים" 

איטום גג טוב לא נמדד לאורך שנה-שנתיים, אלא למשך עשור לפחות. "הבעיה היא כשקבלני איטום מעניקים אחריות ל-10 שנים ונעלמים", מסבירה בושמת קרויטורו, מנהלת שירות לקוחות באתר "המקצוענים".

 

"הם עוברים לחו"ל או שמחליפים את שם החברה ואת כתובתם. לכן חשוב לוודא מהי תעודת הזהות של בעל העסק. זאת, מפני שמרבית החברות בתחום זה הם עוסק מורשה, ומספר תעודת הזהות זהה לזה של בעל העסק. כך, ניתן להתחקות אחרי החברה החדשה שלהם ולאתר אותם בשעת הצורך.

 

מעבר לכך, מומלץ לנסות למנוע זאת מראש ולערוך בירורים לפני ההתקשרות. כדאי להעדיף חברה בעלת מוניטין אשר קיימת זמן רב בשוק. בנוסף, כדאי לערוך חיפוש בגוגל ולבדוק האם ישנן תביעות כנגד חברה זו".

 

לגבי האחריות, חשוב מאוד להימנע מתיקוני איטום נקודתיים ולאטום את כל הגג אצל אותו קבלן איטום. זאת, מפני שברגע שעושים תיקון מקומי מאבדים את האחריות. בעל המקצוע תמיד יוכל לטעון שהתקלה מגיעה ממקום אחר, ולכן לא באחריותו.

 

מתעצלים לפנות את הגג ואוטמים מסביב עם יריעות ביטומניות

כשאוטמים את הגג בזפת אין צורך לפנות את הגג מחפצים. לעומת זאת, כשאוטמים עם יריעות ביטומניות חשוב לוודא שבעל המקצוע מנקה היטב את הגג, מפנה את דודי השמש, את הקולטים ואת האנטנות. קבלן לא מקצועי יאטום מסביב, מה שיגרום לחריצים ולכשלי איטום, דרכם יחדרו מים לגג כאילו הוא כלל לא נאטם. פינוי הגג לרוב כולל תוספת מחיר. אם בעל המקצוע מציע לכם לחסוך זאת, קחו בחשבון שבמקרה של חדירת מים לא תהיה לכם אחריות. לכן, אל תסכימו לכך, שימו לב לאותיות הקטנות ודאגו לקבל אחריות ברורה בכתב.

 

בנוסף, חשוב להקפיד לעלות עד לגובה הנדרש (10-25 ס"מ) עם היריעות, כדי שמים לא יחדרו באזור החיבורים שבין הגג לקירות שסביבו. חשוב לוודא שהעבודה מבוצעת בצורה יסודית, אחרת חבל על הכסף שאתם משלמים על איטום.

 

בררו, שאלו שאלות ותגלו מעורבות כדי לקבל תמורה לכסף שלכם  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בררו, שאלו שאלות ותגלו מעורבות כדי לקבל תמורה לכסף שלכם

 

מציעים לכם הנחה ומניחים יריעות ביטומניות בעובי של 4 מ"מ במקום של 5 מ"מ

עבור הצרכן שמעדיף לקבל את ההנחה, מ"מ אחד נשמע כמו הבדל זניח. בתחום האיטום ההבדל בין יריעה ביטומנית בעובי של 4 מ"מ ליריעה בעובי של 5 מ"מ משמעותי מבחינת המרקם, הלבד שבפנים ואיכות האיטום. נהוג לשים יריעה בעובי של 4 מ"מ רק במקרה שישנה שכבת זפת על הגג או בתור שכבה שנייה מעל יריעה נוספת. לכן, אם בעל המקצוע מנסה לחסוך לכם כסף ומשכנע אתכם לקחת את הסוג הדק יותר, אל תתפשרו.

 

זפת לא תקנית ובכמות מזערית

לא מספיק לעלות לגג ולמרוח זפת. איטום מקצועי אמור להיות בהתאם לתקן, הן מבחינת סוג הזפת והן מבחינת כמות הזפת למ"ר. הכמות הנדרשת היא קילו וחצי למ"ר עם זפת קשה (75/25). בעל מקצוע שלא מקפיד על כך למעשה לא אוטם לכם את הגג היטב.

 

כמו כן, חשוב לוודא שהוא מניח יוטה במעטפת הגג ("בפאנלים") ויריעה פייברגלאס בין שתי שכבות הזפת. החיסכון הן בחומר העבודה והן בזמן יבוא על חשבונכם. כך שגם אם בעל המקצוע נתן לכם הצעת מחיר זולה משמעותית, דעו כי אולי שילמתם חצי מחיר אבל לא באמת אטמתם את הגג. הוא את הרווח שלו עשה ואתם הפסדתם.

 

לא מבצעים בדיקת הצפה, ובזמן גשמים מתחמקים מכם

זה לא סוד שהעונה הגשומה היא שיא העונה של קבלני האיטום. "בעונה זו הם יעדיפו לבחור את העבודות הרווחיות ביותר עבור יום העבודה שלהם", אומרת קרויטרו. "לכן, כדי למנוע מצב בו אתם רודפים אחר בעל המקצוע שאטם לכם את הגג, דאגו כבר בשלב ההתקנה לבקש שתתבצע בדיקת הצפה, כדי שאם ישנן בעיות, תוכלו לאתר את רובן בשלב מוקדם ולא כמה חודשים לאחר ביצוע האיטום. בייחוד כשמדובר בגג מרוצף. עוד לפני שלב הריצוף יש לבצע את בדיקה ההצפה ולמלא את הגג במים עד לגובה הרולקות (מעין פאנלים במעטפת מעקה הגג. מ"ר) למשך 3 ימים".

 

חוסכים בעבודה ולא מקפידים על ניקוז תקין

כשמדובר באיטום המרפסת, בדקו שקבלן האיטום מבצע את האיטום בצורה מקצועית. אם הוא רק מחליף את הרובה במרפסת מרוצפת, לרוב הוא לא יציע אחריות, וזה לגיטימי משום שמדובר בפתרון זמני ולא באמת אפקטיבי. אם לעומת זאת הוא מפרק את הריצוף ומתקין לכם יריעות ביטומניות מתחת ואז מרצף מחדש - בדקו עוד לפני התקנת היריעות שהוא אכן דואג להתקין נקז מים כפול גם מתחת ליריעות וגם מעל מפלס המרפסת. אחרת, העבודה לא תהיה מקצועית וייתכנו בעתיד כשלי איטום.

 

אם הקבלן מציע לכם להסתפק במריחת חומר אקרילי או במריחת זפת על מרפסת מרוצפת, סביר להניח שמדובר בבעל מקצוע לא יסודי. זה לא נחשב לאיטום מקצועי וחבל על הכסף שלכם. בסופו של דבר תיאלצו לשלם מחיר הרבה יותר גבוה על הסרת החומרים הקיימים, פירוק הריצוף, ואיטום וריצוף מחדש.

 

מחפשים קבלן איטום? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים