שתף קטע נבחר

תושבי עמונה לבג"ץ: "מחויבים לפינוי בדרכי שלום וללא כל עימות והתנגדות"

שופטי העליון, שדנים בבקשת המדינה לדחות את פינוי המאחז ב-45 ימים, הורו אתמול לתושבי המאחז להתחייב כי יסכימו לפני שקט - והבוקר הגיעה התשובה החיובית. ברקע: קשיים במימוש המתווה שהושג מול המדינה

 

עמונה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
עמונה(צילום: עידו ארז)
  

תושבי עמונה הודיעו הבוקר (יום ה') לבג"ץ בכתב כי הם מתחייבים להימנע מעימותים בפינוי המאחז. "למען הסר ספק", נכתב בהודעה, "כלל המשיבים תושבי עמונה רואים עצמם מחויבים, בחתימת הנהגת היישוב הנבחרת, להסכם לפינוי ולקידום אפשרויות הסדרת עמונה וממילא גם למתווה המצורף אליו על פיו הם מחויבים לפינוי בדרכי שלום וללא כל עימות והתנגדות, וזאת בהתאם להחלטה שהתקבלה ביישוב".

  

עוד נכתב כי "התושבים משוכנעים שהמדינה תעמוד אף היא בהתחייבויותיה שלה לבנות מבנים חלופיים לשימוש התושבים בעמונה וכן ליתר ההתחייבויות המפורטות בהסכם שנחתם בין הצדדים". תשובת התושבים ניתנה לאחר שבג"ץ, שדן בבקשת המדינה לדחות את הפינוי ב-45 ימים, דרש אתמול מנציגי המאחז מסמך חד-משמעי שבו יצהירו כל התושבים כי הם מתחייבים לפינוי שקט.

עבודות בחלקה 38: החלו - והופסקו (צילום: TPS) (צילום: TPS)
עבודות בחלקה 38: החלו - והופסקו(צילום: TPS)
 

המכשול העיקרי המסתמן כעת ליישום מתווה הפשרה, שבמסגרתו ישוכנו באופן מיידי 24 משפחות מעמונה בגבעה 38 מצפון ליישוב הקיים, הוא התנגדותם למהלך של בעלי הקרקע הפלסטינים, שיוצגו בידי עורכי הדין מיכאל ספרד ושלומי זכריה מארגון "יש דין". "בקשה זו לעיכוב ביצוע, המוגשת ארבעה ימים בטרם המועד הסופי שנקבע לקיום פסק דין, שקצב שהות של שנתיים למדינה לבצעו, היא שיאו של תהליך התפרקות המשיבים משאריות מראית העין של שימור ערכים של שלטון החוק, שוויון, הגנה על הקניין והגינות", נכתב בתגובה של "יש דין" למתווה. "ניתן רק לדמיין כיצד הייתה מגיבה המדינה אם אזרח מן השורה, שאין לו הקשרים והגיבוי הפוליטי שיש לאנשי עמונה, היה מאיים על הרשויות בהתנגדות לביצוע צו שיפוטי".

 

בעלי הקרקע הפלסטינים תוקפים את המתווה בטענה כי הוא למעשה מאפשר לתושבי עמונה ולמדינה לגזול אדמה שנמצאת בבעלותם: "המשיבים מתכוונים לבצע הפרה בוטה של הנאמנות, לגזול אדמה פרטית השייכת לפלסטינים, ולמוסרה למי שכבר הוכיחו שהם אינם בוחלים בפלישה לקרקעות של אחרים, מסרבים לצאת מהן ואף מאיימים בהצבת קשיים בפני ביצוע צווים שיפוטיים".

 

בלילה נפגשו נציגי עמונה עם אנשי לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במטרה לגשר על הפערים. אם ידחו השופטים את בקשת המדינה, הפינוי יתבצע עד 25 בדצמבר במסגרת ההחלטה בעתירה של ארגון "יש דין".


פורסם לראשונה 22/12/2016 09:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
הכניסה לעמונה
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים