שתף קטע נבחר

לפעמים ספורט הוא לא רק פנאי - הטוטו מקדם ספורט בתור כלי טיפולי ושיקומי בקרב אוכלוסיות מיוחדות

הטוטו ידוע בפעילותו הענפה בקידום הספורט בישראל כבר עשרות שנים. בשנים האחרונות, החליט הטוטו להרחיב את הפעילות שלו ולפעול למען קידום הספורט בקרב באוכלוסיות מיוחדות, למשל, אנשים גם צרכים מיוחדים ונוער בסיכון. התמיכה מבוצעת דרך קרן עם תקציב ייעודי, שסייעה למגוון עמותות וארגונים שונים בכל רחבי הארץ כבר במיליוני ש"ח. אילו מתקנים הוקמו עבור אנשים עם צרכים מיוחדים וכיצד מתכנן הטוטו להמשיך ולתמוך במטרה החשובה הזו?

אין ספק כי הטוטו הוא אחד הגורמים הפעילים ביותר לקידום ענפי הספורט השונים בכל רחבי המדינה. אלפי אגודות ספורט, בתי ספר ומתקנים נהנים מתמיכה המעודד את תרבות הספורט והפעילות הגופנית של אזרחי ישראל.

 

יחד עם זאת, לצד הפעילות הרגילה והענפה, החל הטוטו בשנים האחרונות בפעילות מיוחדת לתמיכה ברכישת ציוד והקמת מתקני ספורט עבור אוכלוסיות מיוחדות, כגון אנשים עם מוגבלות שכלית, נוער בסיכון וכד'. במהלך חמש השנים האחרונות, תמך הטוטו בבנייה של מתקני ספורט כגון חדרי כושר ייעודיים, בריכות הידרותרפיות, ציוד כושר ועוד, המותאמים במיוחד לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
התמיכה בעמותות ובארגונים השונים הפועלים עם אוכלוסיות מיוחדות מהווה מקור מיוחד לגאווה עבור הטוטו, משום שעבור אוכלוסיות אלה, הספורט הוא לא רק פעילות פנאי, אלא כלי טיפולי ושיקומי. כך, יכול הטוטו לקחת חלק פעיל גם בהיבטים חשובים המשפרים באופן משמעותי את חייהם של בעלי הצרכים המיוחדים בכל ישראל ובכל המגזרים – החרדי, הערבי, או פריפריה – הזקוקים לכך יותר מהכל.

 

בכישורית - בית לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, הוקמה בריכה בסיוע הטוטו

 

מאז החלה הפעילות של הקרן הייחודית של הטוטו לקידום הספורט בקרב אוכלוסיות מיוחדות, לפני כ-5 שנים, השקיע הארגון יותר מ-74 מיליון שקלים בכ-300 מוסדות שונים בכל רחבי הארץ.

 

במסגרת התכנית מוקמות בימים אלו 6 בריכות טיפוליות, 2 בריכות שופצו, כ-40 מתקני ספורט חדשים הוקמו במוסדות שונים, וכ-150 מוסדות שונים נהנים מציוד ספורט ייעודי מתקדם.

 

מיהם אותם מוסדות וכיצד נהנים בעלי הצרכים המיוחדים ממתקני הספורט הייעודיים?

 

מעון כפר כנא

ציוד ספורט ובריכה טיפולית לאנשים עם צרכים מיוחדים מכל האזור

 

מערך הדיור כפר כנא, או 'מעון כפר כנא', השוכן בצומת בית רימון, משכן אנשים עם מוגבלות שכלית, ומופעל על ידי עמותה ציבוריות היחידה במגזר הערבי הפועלת בתחום. במעון מתגוררים 175 דיירים, בכל הגילאים, החל מילדים ועד קשישים, ובכל רמות המוגבלות, החל ממוגבלות קלה ועד למוגבלויות חמורות במיוחד.

 

"המעון אחראי על כל החיים של הדיירים, ובין היתר אחראי לפנאי ולתעסוקה של הדיירים", אומר אברהים חלאיילה, מנהל מערך הדיור.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

על הסיוע מהטוטו משתף חלאיילה כי "קיבלנו עד כה מהטוטו שתי תמיכות בשנים האחרונות. הראשונה היתה לפני 3 שנים, אז קיבלנו ציוד ספורט לחצר של המעון. שווי התמיכה עמד על כ-120 אלף שקלים, והציוד משמש עד היום את הדיירים לפעילות ספורטיבית. הדיירים נהנים מאוד מהפעילות והיא שומרת על הבריאות ועל שמחת החיים שלהם".

 

התמיכה הנוכחית, אומר חלאייליה, "היא בריכה טיפולית, בסדר גודל של 2.35 מיליון שקלים, ההולכת ונבנית בימים אלו. השלמנו כבר 35% מבניית הבריכה. אני שמח להגיד שהבריכה תיתן מענה לא רק לאוכלוסייה של דיירי המעון, אלא לכלל האוכלוסייה עם צרכים מיוחדים מכל האזור, כך שמדובר במהלך חשוב לאזור כולו".

 

חלאייליה אומר כי "אני מודה לטוטו על הסיוע, מחזק את ידם בפעילות לחיזוק האוכלוסיות המיוחדות ופרט במגזר הערבי, בו יש מחסור בציוד ותקצוב, ולכן אני מעודד אותם לתמוך ולעשות עוד יותר במגזר שלנו".

 

עמותת שיח סוד

טיפול בחדר עם שיטה ייחודית, שומרים על הבריאות ועומדים להשיק בריכה הידרותרפתית

 

שיח סוד הוא ארגון המפעיל שירותי חינוך רווחה לאוכלוסיות עם מוגבלות שכלית-התפתחותית המגיעים בעיקר מירושלים, אך גם מכל קצוות הארץ. הארגון פועל במגזר הדתי-חרדי, והוא כולל היקף של קרוב ל-1,000 חניכים, מגיל 0 עד 120. הפעילות כוללת פעילויות לגיל הרך, בתי ספר, מרכזי תעסוקה לבוגרים, מערך דיור, 'נופשון' למי שישן בבית וצריך מגורים זמניים, ותמיכה בהורים ובמשפחות.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

לאה מנדלוביץ, אחראית אגף גיוס משאבים ויחסי ציבור של העמותה, אומרת כי "בעקבות העובדה שאנחנו מוכרים על ידי משרד הרווחה, הגענו לטוטו במטרה למצוא מימון למבנה וציוד חדש. אנחנו פונים לגופים פרטיים בארץ ובחו"ל לגיוס תרומות, אך לצד זאת הטוטו מהווה גורם תמיכה משמעותי".

 

"לפני 5 שנים בערך, היתה תמיכה בהקמת חדר סנוזלן – מדובר בחדר לגרייה רב-תחושתית, המיועדת לאנשים עם היפר-אקטיביות הצריכים גירוי כדי להירגע ולפתוח את עצמם", מספרת מנדלוביץ על התמיכה הראשונה של הטוטו בארגון. "הרעיון לקוח מחו"ל, ומדובר בשיטה שההצלחה שלה מוכחת במקומות רבים בעולם, וגם אצלנו. יש לנו מספר חדרים חדשים שכאלו, המיועדים לאנשים עם לקויות מורכבות".

 

תמיכה נוספת של הטוטו לעמותה היתה בפתיחת חדר כושר. "לדיירים שלנו ולמי שבא לישון בלבד, יש תכנית פנאי, שכוללת גם חדר כושר עם מכשירים. בנופשון שלנו בירושלים הקמנו בעזרת הטוטו חדר כושר מאובזר ומותאם. בנוסף, הטוטו עזר לקות ציוד לאולם ספורט שהקמנו, הממוקם באזור רמות וכולל בריכה ואולם ספורט.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

"לאחרונה אושר גם תקצוב לבריכה הידרותרפית, הנמצאת בתהליכי בנייה ברמת שלמה", אומרת מנדלוביץ'. "המבנה מיועד לאוכלוסייה של 100 חניכים בני 8-21, עם לקויות מורכבות, פיגור שכלי נמוך ובעיות בתקשורת. האולם נמצא בשימוש תדיר ומגוון והוא מהווה גורם חשוב בפעילות החניכים.

 

"הציוד שקיבלנו מהטוטו מחולל פלאים, כל אחד במקום שלו, והוא תרם תרומה משמעותית במסגרת בה הוקם. חדר הכושר מאפשר להם להתעמל ולהעביר את הזמן עד לשעת השינה. חדר הסנוזלן תרם מאוד, כי לאלו עם הלקויות הספציפיות האלו חשובה מאוד גרייה משמעותית, ודווקא במקומות כמו החדר המיוחד הם נפתחים וניתן להתקדם בטיפול שלהם".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הטוטו למען הקהילה
צילום: shutterstock
מומלצים