שתף קטע נבחר

הורים, תשלמו 100-80 ש' לבייביסיטר בסילבסטר?

שמרטפיות הסעירו אמהות בת"א אחרי שהודיעו שייגבו 100-70 שקל לשעה בליל הולדתה של השנה האזרחית החדשה. "רק לשים לתינוק מוצץ בפה", אמרו אמהות שהוסיפו שזה לא חג עברי. "זו אחריות גדולה לשמור על ילד ואנחנו מפסידות את החגיגות", ענו שמרטפיות. וגם: כמה גובים בצפון, בדרום, בניו יורק ובאוסטרליה?

מי ידע ששאלה פשוטה של אב, תפתח דיון כה סוער בפייסבוק בנושא הרה הגורל - כמה יש לשלם לשמרטף (בייביסיטר) בליל הסילבסטר? "היי אני מעוניין לדעת כמה לוקחים על בייביסיטר בסילבסטר בתל-אביב", כתב אחד האבות בקבוצה "מטפלות / בייביסיטריות בת"א".

 

אחרי מספר תשובות, מהן ניתן היה להסיק שבממוצע, שמרטפים גובים 50-45 שקל לשעה בערב הזה, לימור כתבה: "זה מגיע עד 100 שקל לשעה תלוי בבחורה, מה היא מבקשת. אני לוקחת 80". אחר-כך הגיעו תשובות נוספות שחשפו מחירים גבוהים.

 

צילום מסך מעמוד הפייסבוק: "מטפלות/בייביסיטריות בת"א" (צילום מסך) (צילום מסך)
צילום מסך מעמוד הפייסבוק: "מטפלות/בייביסיטריות בת"א"(צילום מסך)

דקלה כתבה: "מי שצריכה, אני לוקחת 70 ופנויה". רחל ענתה: "תלוי לכמה שעות נראה לי 70 ככה" ואלית הודיעה: "אני לוקחת 80 שקל לשעה בסילבסטר". שירלי הגיבה: "אני מוכנה לעשות בייביסיטר בסילבסטר. אזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב. אפשרי גם באזורים נוספים קרובים. לוקחת בסילבסטר 100-80 שקל לשעה. תלוי במרחק ובמספר הילדים". לעומתן, כתבה אורית: "50 שקל לשעה לא יותר. מה קורה, עושקים את ההורים".

 

 

"100 שקל? את שומעת את עצמך?"

המחירים הגבוהים הציתו תגובות זועמות, מתפלאות וגם תומכות, כמו גם פוסט של שמרטפית שכתבה: "בייביסיטר עם ניסיון פנויה בערב הסילבסטר, 100 שקל לשעה" והוסר, אולי בעקבות הזעם שעורר.

 

"100 שקל? את שומעת את עצמך? לוקחת חצי ממה שהפסיכולוגית שלי לוקחת לשעה, והיא למדה 15 שנה בשביל זה. מה המיוחד בך או בכל אחת שלוקחת פי 2 או 3 מהממוצע?", כתבה אחת האמהות. מישהי ענתה לה: "מה אכפת לך כמה היא גובה?! זה שוק חופשי, גם אם היא גובה 200 שקל ויש מי שמוכן לשלם - לבריאות".

 

צילום מסך מעמוד הפייסבוק: "מטפלות/בייביסיטריות בת"א" (צילום מסך) (צילום מסך)
צילום מסך מעמוד הפייסבוק: "מטפלות/בייביסיטריות בת"א"(צילום מסך)

נזכיר שיש אנשים, כמו קים קרדשיאן למשל, שלא למדו פסיכולוגיה - ולמרות זאת, מקבלים יותר כסף מכל פסיכולוג, רק כדי להופיע במקום כלשהו. להופיע וזה הכל. לא לשמור על תינוק או להנהן מול מטופל. בעולם הקפיטליסטי של ימינו התעריף לא קשור למיומנויות, או שנות לימוד, הוא קשור אך ורק להיצע וביקוש.

 

קיים מחסור בשמרטפים המעוניינים לשמור על תינוקות וילדים במקום לחגוג בערב הסילבסטר, לכן המחיר עלול להיות גבוה. יחד עם זאת, יתכן שתג מחיר של 100-70 שקל עובר את הרף שההורים מוכנים לשלם. 

  

"אתן כנראה לא יודעות מה גודל האחריות"

אמהות כתבו שזה "לא יפה לדפוק מחירים", משמע היו השמרטפיות, "מסעדה שמציעה מנות מיוחדות". אחת המטפלות כתבה בתגובה: " על זה בנויה הכלכלה העולמית. כשההיצע נמוך ביחס לביקוש, השכר עולה. אין סיבה שזה יהיה שונה. המטפלות מוותרות על ערב הסילבסטר (עבור חלקן זה חג ועבור חלקן ערב בילוי בו כל החברים יוצאים) ועובדות במקום. התגמול צריך להיות בהתאם". היתה מי שענתה לה ש"זה לא החג שלנו", אם כי אחרות הגיבו שנובי גוד למשל, הוא חג אזרחי לא דתי שנחגג על-ידי לא מעט אנשים בארץ (עולי ברית המועצות לשעבר).

 

צילום מסך מעמוד הפייסבוק: "מטפלות/בייביסיטריות בת"א" (צילום מסך) (צילום מסך)
צילום מסך מעמוד הפייסבוק: "מטפלות/בייביסיטריות בת"א"(צילום מסך)

אימהות אחרות זלזלו וכתבו שהעבודה בסך הכל כוללת, "להשגיח על הילד ישן מקסימום גם ולהביא לו מוצץ" ולזה ענו שמרטפיות: "אתן כנראה לא יודעות מה גודל האחריות שאנחנו חשות שאנחנו שומרות על ילדכם. אין מקום להשוואה בכלל למלצרות, אם רוצים כסף להיות מלצרים? מלצר זה ראש קטן, אין לו אחריות כמו לשמור על ילד, וגם שהוא ישן. תתביישו. ואם זה כל כך פשוט אז תמצאו בייביסיטר בת 13 שתשמור בשביל 20-25 שקל לשעה".

 

שכר המינימום עולה, אבל אתן לא משלמות מסים

לא כולן אגב, האמינו למחירים הגבוהים שתוארו: "זה קשקוש, איזה זוג יצא לבלות ויחזור ולשלם על זה 400 שקל. אני לא מאמינה". עדן התבדחה: "אני לוקחת 500 לשעה, ואחרי השעה 2 בלילה זה בונוס של דירה על הים, כולל עיסוי בכפות הרגליים".

 

והיתה גם מי שכתבה: "אמאל'ה השוק הזה נהיה חזירי! ילדות קטנות ומפלצות שחושבות שהן אלוהים שבא לשמור על הילדים. בול כמו שוק השכירות צריך לעשות לה סדר בדברים, אתן לא עשיתן דוקטורט בשביל לשמור על ילד כשהוא ישן. תנוחו כבר מלכות החזירות!", כתבה אחת השמרטפיות דווקא, שכנראה טועה לחשוב שמי שיש לו דוקטורט, הוא המרוויח הגדול במשק. אחרי כן היא ערכה את תגובתה מחדש, הפעם ללא המלים הבוטות.

 

אחת החברות בקבוצה נאחזה בחוק: "שכל אחת תיקח כמה שמתאים לה ולידיעת כולם שכר המינימום במשק עולה בינואר אז למה בייביסיטר שבאה בלילה מאוחר תרוויח גרושים", אבל מאיה חשבה שהעלאה בשיעור כזה היא מוגזמת: "האמת שאני בשוק ממה שאני קוראת פה. ניחא לבקש תוספת של 10-5 שקלים בטענה שזה חג (אגב לא חג עברי). הקיצוניות להורים המפרגנים נניח היו אומרות 15. אבל לקחת פשוט כפול?? באמת על מה ולמה? גם על שבת וחגים אחרים לוקחות יותר? ועוד בטענה של חוק זה באמת מצחיק, כי ברור שלא משלמות מיסים. אומרת את זה כאחת ששומרת על ילדים בעצמה".

 

מחוץ לת"א - המחירים יורדים

וכמה עולה שמרטף ללילה שלם? מורן, אחת המשתתפות בקבוצה כתבה למי ששאלה: "לא כתבת כמה ילדים. והאם הם ישנים לילה שלם. בהנחה שהם ישנים בלילה. עד השעה 21:00 זה שעתי (50-40 שקל לשעה). מ-21:00 ועד 6:00 זה 300 שקל. החל מ-6:00 זה חוזר להיות שעתי".

 

בר"ג-גבעתיים השמרטפים צנועים יותר: 40-30 שקל לשעה לערב רגיל ומעט יותר מזה לסילבסטר. אמא מבאר שבע טוענת שהיא משלמת 30 שקל לשעה בימים שאינם חגיגיים ואמא מעפולה אמרה ל-ynet שהשמרטפית שלה לוקחת 40 שקל לשעה בסילבסטר ובימים רגילים: 30 שקל.

 

אישה שגרה באוסטרליה כתבה בקבוצה שהמחיר שם עומד על 60 שקל לשעה לבייביסיטר ללא הכשרה והשכר הזה מעוגן בחוק. בסילבסטר הן גובות יותר. אמא שמתגוררת בברוקלין, ניו יורק סיפרה לנו שהיא משלמת 18-15 דולר לשעה בימי חול, אך יש גם שמרטפיות שגובות 25-20 דולר לשעה. ובסילבסטר? "למי יש כוח לצאת בסילבסטר", סיכמה את מה שהורים רבים מרגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים