שתף קטע נבחר

"אפשר לפתור את בעיית העומס בבתי החולים"

לנוכח העומס בחדרי המיון ובבתי החולים בעיקר בחורף, מסביר ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית בישראל, למה העומסים חוזרים על עצמם מדי שנה, ואיך ניתן לפתור את הבעיה

בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל

 

החורף בשיאו ובתי החולים מציגים תמונת מצב מדאיגה במיוחד. יותר ויותר מיטות במסדרון, ואנשי צוות עייפים שמתקשים לתת מענה למטופלים. ד"ר לאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית בישראל, מסביר איך גם בסוף שנת 2016 אנחנו עדיין נמצאים במצב הזה ומה ניתן לעשות.

 

צפו בדבריו של ד"ר אידלמן:

 

 

לקדם תוכנית לאומית להגדלת מיטות האשפוז

ד"ר אידלמן מסביר: "אנחנו יודעים בקיץ שבחורף אנשים יסבלו יותר. למה בקיץ? כי בקיץ תפוסת המיטות מגיעה ל-100 אחוז, כאשר בכל המדינות מקובל שהתפוסה תהיה כ-80 אחוז. אין ספק שאנחנו נמצאים בתחתית הרשימה בין מדינות OECD במספר מיטות אשפוז והמצב לא משתפר.

 

"בכל שנה במדינת ישראל נולדים כ-170,000 תינוקות. אוכלוסיית ישראל עולה כל שנה בשני אחוז. המשמעות שצריך להוסיף כל שנה רק על שני האחוז האלה 300 מיטות ואם לקחת בחשבון את הזדקנות האוכלוסייה שבאה יחד עם יותר מחלות, צריך להוסיף מינימום 400 מיטות כל שנה. אבל אף אחד ממקבלי ההחלטות לא מתייחס לזה ברצינות".

 

ד"ר אידלמן מוסיף ואומר כי המצוקה של מיטות האשפוז פוגעת בכל החוליות האחרות במערכת הבריאות. "כאשר חדר מיון עמוס מאוד המשמעות של זה שגם לא יכולים להתאשפז חולים במחלקות וכשבמחלקה לטיפול נמרץ אין מיטות כי כל המיטות תפוסות המשמעות של זה שגם במחלקות אחרות יש עומס. 

 

"צריכה להיות תוכנית לאומית להתמודדות עם מצוקת האשפוז. בשנת 2011 הגשנו בג"ץ בנושא הזה, ומאז המצב הולך ומידרדר. לא צריך לעשות שום דבר אחר פרט לקדם יותר בניית מיטות אשפוז בבתי חולים. אין מנוס".

 

בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עומס בבתי חולים בחורף. צילום: דוברות וולפסון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים