שתף קטע נבחר

הוגש כתב אישום נגד ח"כ גטאס: "ניצל את מעמדו וסיכן את ביטחון המדינה"

כתב אישום חמור הוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד ח"כ מהרשימה המשותפת בעקבות העברת טלפונים וכרטיסי סים למחבלים בכלא. גטאס טען שגלאי המתכות בכניסה לכלא צפצף בגלל החגורה וסירב להיבדק בשל חסינותו: "הוציא מחולצתו את החבילות ומסר לאסיר"

 

ח"כ באסל גטאס ()
ח"כ באסל גטאס

 

כתב אישום חמור הוגש הבוקר (יום ה') נגד ח"כ באסל גטאס מהרשימה המשותפת שתועד מעביר טלפונים ניידים וכרטיסי סים למחבלים בכלא קציעות. כתב האישום הוגש לאחר אישורו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט. העבירות שבהן מואשם ח"כ גטאס: הכנסת מסמכים שלא דרך הנהלת בית הסוהר, הכנסת ציוד קצה רט"ן (רדיו טלפון), פעולה ברכוש למטרות טרור, מרמה והפרת אמונים על-ידי עובד ציבור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

 

לכתב האישום המלא - לחצו כאן

 

"הנסיבות המחמירות מתבטאות בעובדה שמדובר בהכנסת כמות גדולה של ציוד קצה (טלפונים) לכלא ביטחוני, בו שוהים פעילי טרור, דבר המסכן את ביטחון המדינה ובכך שמעשה זה נעשה תוך ניצול מעמדו כחבר כנסת וחסינותו", נכתב בכתב האישום. היום תוגש בקשה להארכת מעצר הבית ושאר התנאים המגבילים שהוטלו על ח"כ גטאס.

 

השלל שנתפס אצל ח"כ גטאס בכניסה לכלא קציעות ()
השלל שנתפס אצל ח"כ גטאס בכניסה לכלא קציעות

בכתב האישום מצוין הקשר שהתנהל בין ח"כ גטאס לבין המחבל ואליד דקה, שהורשע ב-1984 בחברות בחוליה שרצחה את החייל משה תמם ומרצה מאז מאסר עולם, והאסיר באסל ביזרה - חבר בארגון פתח ומי ששימש כדובר האסירים חברי פתח בכלא.

 

בעובדות כתב האישום נאמר כי "הנאשם קשר קשר עם ואליד דקה, ביזרה ועם אחיו של דקה, אסעד, להכניס לכלא מכשירי טלפון נייד ולמסור אותם לביזרה על מנת שיעבירם לדקה ולאסירים ביטחוניים אחרים. ואליד יצר קשר עם גטאס מהכלא באמצעות מכשיר פלאפון נייד שהוכנס לכלא ללא היתר והוחזק על-ידי ואליד לא כדין. במסגרת הקשר הנ"ל ולשם קידומו, ביקש הנאשם לבקר בכלא את ואליד וביזרה כאשר מטרת ביקוריו המוצהרת הייתה לשמוע את תלונותיהם של האסירים על תנאי כליאתם, ולנסות לבדוק אפשרות להקלה בתנאי כליאתם".

 

בהמשך מתואר המפגש בין גטאס לאסעד דקה, שבו הועברו לח"כ מהרשימה המשותפת חבילות שיועדו לאסירים: "במסגרת הקשר ולשם קידומו, קיבל הנאשם בתחנת הדלק 'דור אלון-צפון' בכביש 6, מידי אסעד, ארבע חבילות המכילות: 12 טלפונים ניידים, 16 כרטיסי סים, שני מטענים לטלפונים ניידים ואוזניה לטלפון נייד".

 

 

"גטאס פתח את חולצתו, הוציא את החבילות - ומסר לאסיר"

באותו היום הגיע גטאס לכלא קציעות בשעה 11:55 כדי לפגוש את דקה וביזרה: "הנאשם נכנס לכלא כשהוא נושא עליו את החבילות מוסתרות בתוך חולצתו, וכן מסמכים נוספים. בעת כניסתו של הנאשם לכלא, עת עבר במכשיר המגנומטר, התריע המכשיר. אז טען הנאשם בפני הסוהר כי ההתרעה נובעת מחגורתו. כאשר ביקש הסוהר מהנאשם לעבור בשנית ללא החגורה, סרב הנאשם לעשות כן ואמר לסוהר כי בשל היותו חבר כנסת יש לו חסינות מבדיקה. בשל כך, נמנע הסוהר מעריכת בדיקה על גופו". 

 

זמן קצר לאחר מכן נפגש גטאס עם האסיר ואליד דקה: "כאשר האשם ו-ואליד היו לבד בחדר המפגש, מסר הנאשם לוואליד מסמכים. ואליד קיפל את המסמכים והכניס לתוך מכנסיו. כאשר יצא ועלי מחדר המפגש ערכו הסוהרים חיפוש על ואליד ומצאו את המסמכים הנ"ל".

 

לאחר מכן מתואר המפגש בין ח"כ גטאס לאסיר ביזרה, שבו הועברו לאחרון החבילות ובהם הטלפונים הסלולריים: "בשעה 13:35 נפגש הנאשם עם ביזרה. כאשר שניהם שהו לבד בחדר המפגשים, הנאשם פתח את כפתורי חולצתו והוציא מחולצתו את החבילות המכילות את ציוד התקשורת - ומסרם לביזרה. ביזרה הכניס את החבילות לתוך מכנסיו. הנאשם מסר לביזרה את ציוד התקשורת תוך שהוא רואה מראש כי קיימת אפשרות קרובה לוודאי שציוד התקשורת ישמש לסיכון חיי אדם, יגרום חבלה חמורה לאדם, יפגע בביטחון המדינה או יסייע לארגון טרור. כאשר יצא ביזרה מחדר המפגש ערכו הסוהרים חיפוש על גופו ומצאו את ציוד התקשורת".

 

אסעד דקה. נפגש עם גטאס בתחנת דלק בכביש 6, ומסר לו את החבילות (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
אסעד דקה. נפגש עם גטאס בתחנת דלק בכביש 6, ומסר לו את החבילות(צילום: בראל אפרים)

"במעשיו הנ"ל הנאשם העביר מסמכים לאסיר שלא דרך הנהלת בית הסוהר, הכניס לבית הסוהר והעביר לאסיר ציוד קצה קט"ן במטרה להביא לסיכון חיי אדם, לגרום חבלה חמורה לאדם, לפגוע בביטחון המדינה או לסייע לארגון טרור; ועשה פעולה ברכוש שיש בה כדי לקדם או לסייע בביצוע עבירת טרור חמורה - והכל תוך ניצול מעמדו כחבר כנסת, דבר שאיפשר את כניסתו לכלא ומנע את בדיקתו על-ידי הסוהרים. במעשיו אלה עשה הנאשם, שהינו עובד ציבור, במילוי תפקידו, גם מעשה של מרמה והפרת אמונים הפוגע בציבור".

 

עוד צוין כי "במעשיו קיבל הנאשם דבר במרמה בנסיבות מחמירות, על-ידי כך שקיבל את האפשרות להיכנס לכלא ואת ההימנעות מבדיקתו בכניסה לכלא, בנושאו עמו ציוד תקשורת, באמצעות הצגת מצג לפיו כניסתו לכלא נועד רק לצרכי מילוי תפקיד, בעוד שלמעשה כניסתו נועדה להכניס את ציוד התקשורת לצורך העברתו לאסירים ביטחוניים. במצב שהצג הנאשם לא היה אמת, והנאשם ידע שהמצג אינו אמת".

 

החקירה נפתחה באישור היועץ המשפטי לממשלה ומלווה על-ידי פרקליטות מחוז דרום. בעקבות החשדות נגדו הוסרה חסינותו של גטאס והוא שהה כמה ימים במעצר. הוא טען להגנתו כי לא ידע מה מכילות המעטפות שהעביר.

 

גטאס תוקף את היועץ המשפטי

צוות ההגנה של ח"כ גטאס מסר בתגובה: "הצעד של היועץ המשפטי בלתי חוקי, וחסר תום לב, שמטרתו למנוע את זכות השימוע מח"כ גטאס ולהאריך את מעצר הבית. היועץ המשפטי פנה אלינו שלשום בבקשה להסכים להאריך את מעצר הבית של ח"כ גטאס, בתנאי למסירת החומר ומתן זכות שימוע, דבר תמוהה ולא מקובל כשלעצמו שמעיד על כוונה לקיים הליך שתוצאתו ידועה מראש, חוסר תום לב מוחלט והתניית זכות בסיסית בחוק בכך שח"כ יישאר במעצר ללא עילה או הצדקה".

 

עוד אמרו כי "ההודעה שמסר היועץ המשפטי ליו"ר הכנסת חורגת מהמסגרת הנורמטיבית והחוקית והיא בבחינת איפה ואיפה ומניעת הליך הוגן. היא המשך להתנהלות המפלה והדורסנית של היועץ המשפטי מתחילת התיק, שככל הנראה נגועה בשיקולים זרים ומניעים פוליטיים, כפי שנעשה כבר בבקשה להסיר החסינות בצעד חסר תקדים שלא היה בו צורך ושלא נעשה עם ח"כ אחר בעבר".

 

הם ציינו כי הם "עומדים על זכותו של ח"כ גטאס לשימוע לפני קבלת החלטה סופית להגשת כתב אישום על זכות זו. כמו כן, לא נסכים להארכת מעצר הבית של ח"כ גטאס ועל כך נעמוד בדיון בבית המשפט".

 

ביום שני הורחק גטאס מפעילות פרלמנטרית על-ידי עדת האתיקה למשך חצי שנה. הח"כ לא יוכל להשתתף בדיוני הוועדות, לא יוכל לנאום במליאה או להגיש הצעות חוק. גטאס יוכל רק להשתתף בהצבעות. מדובר בעונש המקסימלי שמצוי בסמכות הוועדה. בנימוקי ההחלטה קבעו חברי הוועדה כי מעשיו של גטאס מהווים פגיעה אתית חמורה. גטאס כינה את ההחלטה "נקמנית".

 

בשבוע שעבר שוחרר ח"כ גטאס למעצר בית של 10 ימים, זאת לאחר שהמשטרה ביקשה 45 ימים - אולם השופט מנחם מזרחי נענה לבקשה באופן חלקי בלבד. על פי סיכום מקדים עורכי דינו ביקשו שייצא להצבעות בכנסת.

 

גטאס נעצר לפני כשבוע וחצי אחרי שהוסרה חסינותו, בחשד שהעביר טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים. כששוחרר למעצר בית אמר: "אני לא מתחרט על כל מה שהענקתי לאסירים הביטחוניים. אני נפגש איתם הרבה שנים ומנסה לעזור להם בלי לעבור על החוק. חובתי לעזור לבני העם שלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
ח"כ באסל גטאס
צילום: יאיר שגיא
מומלצים