שתף קטע נבחר

עקיצות של טכנאי מזגנים

הכפלת מחיר ההתקנה בבית הלקוח, מילוי גז שלא לצורך והחלפת רכיבים תקינים לחלוטין - אלו הן רק חלק משיטות העקיצה של טכנאי מזגנים. אז לפני שאתם מזמינים טכנאי בשיא עונת החורף, אתר "המקצוענים" עם כמה דברים שכדאי להיזהר מהם

החורף והקיץ הן עונות השיא עבור טכנאי המזגנים. רובם מעדיפים לבצע תיקונים בתקופה זו, ומתחמקים מהתקנות, משום שהן הרבה יותר משתלמות להם מבחינה כלכלית. לפני שאתם מזמינים טכנאי, הנה כמה דברים שחשוב להיות מודעים אליהם, כדי לא ליפול בפח של בעל מקצוע לא אמין ולשלם כמה מאות ואף אלפי שקלים מיותרים.

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

 

גובה תוספת מחיר על ניקוי הפילטרים, שאמור להיות חלק מקריאת שירות  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גובה תוספת מחיר על ניקוי הפילטרים, שאמור להיות חלק מקריאת שירות (צילום: shutterstock)

 

מציעים מחיר נמוך בטלפון להתקנת מזגן ומייקרים בבית הלקוח 

"אחת העקיצות הנפוצות בתחום זה היא שטכנאי המזגנים נותן הצעת מחיר נמוכה מאוד בטלפון כדי להבטיח לעצמו את ההתקנה, ואז בבית הלקוח מייקר את ההתקנה מסיבות שונות", אומרת עו"ד אפרת דנן מאתר "המקצוענים". "כדי להקטין את הסיכוי שתהיינה הפתעות במחיר, חשוב מראש לוודא האם המחיר סופי, כולל מע"מ ותעודת אחריות ומה בדיוק כוללת ההתקנה".

 

לדבריה, "ישנם מספר אלמנטים שיכולים לייקר את ההתקנה: צנרת ארוכה במיוחד (מעל 2-3 מטר), תעלות PVC שבתוכן עוברת הצנרת וקידוח בקיר בטון או בחגורת בטון. לכן, חשוב לציין מראש מהם תנאי השטח ולתמחר כל תוספת כזו בשלב ההתקשרות ולא לאחר שבעל המקצוע כבר נמצא בשטח ביום ההתקנה. ככל שנסגור יותר פרטים מראש, כך יכולת המיקוח שלנו כשצרכנים תהיה גבוהה יותר. ברגע שהעבודה כבר בידיים של טכנאי המזגנים, המחיר עולה משמעותית".

 

כדאי לוודא מראש שמחיר ההתקנה כולל גם איטום של חורים שבעל המקצוע קודח בקירות. אחרת, תמצאו את עצמכם משלמים תוספת גבוהה על כך. תמחור של העניין מראש ימנע מכך מבוכה ביום ההתקנה או את הצורך להזמין שיפוצניק בנפרד, מה שיגרור עלות של כמה מאות שקלים נוספים. אם תשאירו את החורים בקיר ללא איטום, הנזק שייגרם לכם יהיה גבוה ויפגע בתשתיות הבית. לכן, חשוב לתאם ציפיות מראש.

 

משכנעים לשלם על מילוי גז, שלרוב לא פותר את הבעיה

"אחת התקלות השכיחות בתחום זה היא מחסור בגז", מסבירה דנן. "הבעיה היא שצרכנים רבים מעוניינים לחסוך כסף ולא מבינים שהדבר יהיה בעוכריהם. ברגע שיש דליפת גז, הדבר מצריך בדיקת מקור הדליפה ותיקון שלה. עלות בדיקה ותיקון יעלו כ-1,200 שקל. טכנאי המזגנים מציע הצעה שקשה לסרב לה: למלא עבורכם גז בעלות של כ-450 שקל, ורק במקרה שהתקלה תחזור על עצמה, לבצע את הבדיקה היקרה יותר. הבעיה היא שבמקרה כזה הצרכן בסופו של דבר לא יחסוך כסף, אלא סביר להניח שישלם גם וגם". לכן, במקרה כזה כדאי מאוד להיזהר מההצעה ה"זולה" כביכול, משום שהיא תעלה ביוקר.

 

"אם בכל זאת מסכימים להצעה הזו, חשוב לסכם בכתב עם הטכנאי שאם הבעיה לא נפתרת, הוא יקזז לפחות חלק מעלות מילוי הגז כשיגיע לתקן שנית את התקלה", מציעה דנן. "במקרה כזה, אם בעל המקצוע סבור שמילוי הגז אכן לא יפתור את הבעיה, סביר להניח שהוא לא יסכים לקחת אחריות על העניין, כלומר: המשמעות היא שמילוי הגז ממילא מיותר".

 

לרוב, רק במזגנים בני 15-20 שנה, יש בריחת גז טבעית. במזגנים חדשים יותר, סביר להניח שאם יש דליפת גז, זה בשל סדק בצנרת.

 

גובים מחיר מופקע בחודשי הקיץ והחורף  

"בתקופות השיא שהן הקיץ או החורף, טכנאי המזגנים עמוסים מאוד ועובדים שעות נוספות", אומרת דנן. "פעמים רבות, המחיר עולה בעשרות אחוזים. ההמלצה היא להימנע מרכישת מזגן בעונות הביקוש, ולדאוג לבצע התקנות ותיקונים דווקא בעונות המעבר.

 

"בעונות אלו, הטכנאים מעדיפים לבצע תיקונים ולא התקנות. זאת מפני שתיקון יותר משתלם להם. הם יכולים להספיק לבצע ארבעה תיקונים בזמן שלוקח להם לבצע התקנה אחת. על כן, על התקנות הם גובים סכום מופקע בעונות אלו".

 

אם אין ברירה ואתם נזקקים לתיקון או להתקנה בעונה זו, דאגו להתקשר למספר טכנאים ולבקש הצעות מחיר נוספות ולא להתפשר עד שמגיעים למחירי התקנה או תיקון סבירים".

 

גובים תוספת מחיר עבור פעולות שאמורות להיות חלק מקריאת השירות

אם קראתם לבעל מקצוע לביתכם, סביר ולגיטימי שהוא יגבה מכם דמי ביקור בסך 180-250 שקל. הבעיה היא כשבעל המקצוע גובה בנוסף תוספות מחיר עבור פעולות שאמורות להיות חלק מאותו מהשירות. זה לא לגיטימי לגבות תוספת מחיר עבור ניקוי הפילטרים (הוצאתם וניקוי שלהם תחת מים זורמים), אם מתבצע תיקון נוסף באותו ביקור. גם תוספת של 200-300 שקל עבור "ניקוי קו", הוא בבחינת רמאות. מדובר בסה"כ בנשיפה לתוך צינור, שאמורה להיות חלק מאותם דמי ביקור.

 

כדי למנוע מראש גם את דמי הביקור האלו, טכנאי מזגנים הגון ישאל אתכם מספר שאלות בטלפון, ויוכל לחסוך לכם כסף. למשל, בעונה זו אחוז גבוה מאוד מהמקרים מסתכם בכך שהפילטרים של המזגן סתומים. כל שצריך לעשות הוא לנקות אותם תחת מים זורמים והמזגן חוזר לחמם בצורה תקינה ויעילה. טכנאי חאפר, יגיע לביתכם, ינקה את הפילטרים, יטען שחסר גז, ויגבה סכום של 300 שקל דמי ביקור, ועוד 450 שקל עבור מילוי גז, שכלל לא נדרש.

 

גובים כסף עבור תיקון או החלפה של רכיבים תקינים במזגן  

לעתים כלל לא מגיע חשמל לאזור שבו ממוקם המזגן. בעל מקצוע שאינו הגון יטען שהכרטיס האלקטרוני של המזגן התקלקל, ויגבה סכום גבוה עבור ההחלפה שלו (מעל 1,000 שקל).

 

עקיצה נוספת, היא לטעון שמשאבת המים התקלקלה ושצריך להחליף אותה בעלות של כ-700 שקל. צריך לקחת בחשבון שתקלה במשאבת המים היא מאוד נדירה, ולרוב הם רק יוציאו סיכה כלשהי שתקעה את המשאבה, והיא תחזור לפעול בצורה תקינה.

 

דנן: "כדי למנוע מצב שבו בעל המקצוע מנצל את חוסר הידע שלכם הצרכנים, דאגו לברר מה התקלקל, בקשו לראות את החלק שהוא מוציא ואת החלק החלופי. בקשו תעודת אחריות, וגלו ערנות. ככל שתשאלו יותר שאלות, הסיכוי שבעל המקצוע ינסה לעבוד עליכם יקטן".

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים