שתף קטע נבחר

אורי יוגב: הזימון לשימוע איננו חוקי

עורך דינו של מנהל רשות החברות הממשלתיות שלח מכתב למשרד האוצר שבו טוען שנפלו פגמים מהותיים בהליך ההזמנה לשימוע של יוגב "עד כדי שמיטת הקרקע מתחת לחוקיותם. לוח הזמנים פוגע בזכות הבסיסיות להליך הוגן". משרד האוצר: "נגיב במישור המשפטי"

הזימון לשימוע לפני השעיה שקיבל אמש מנהל רשות החברות הממשלתיות אצל מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, למחר (ד'), אינה חוקית. כך טוען עורך דינו של יוגב במכתב ששלח הערב לבאב"ד.

 

כזכור, אמש (ב'), זימן באב"ד את יוגב לשימוע לקראת השעיה לאחר שיוגב ערך תדרוך לעיתונאים בשעות הבוקר, בו הציג את המכרז לנבחרת הדירקטורים לשנת 2017. התדרוך התקיים בניגוד לעמדת האוצר, שניסה לבטלו ברגע האחרון ואף איים בסנקציות נגד יוגב. יוגב החליט להתעלם מאזהרת מנכ"ל האוצר ולקיים את התדרוך כפי שתוכנן מראש.

 

במכתב ששלח לבאב"ד הערב עורך דינו של יוגב, איזי הולדשטיין ממשרד הולדשטיין-שלו, הוא כותב כי בשעות הלילה המאוחרות אמש, קיבל יוגב שתי הזמנות לשימוע. האחת ל-25 בפברואר והשנייה, המתקנת את הראשונה, ל-25 בינואר. עורך הדין כותב במכתבו כי יוגב "דוחה מכל וכל את טענותיך כלפיו", נכתב, "יוגב פעל בהתאם להוראות הדין, על פי הסמכויות המוקנות לו בדין, ולא הפר מי מהן". הוא כותב גם כי נראה שנפלו פגמים מהותיים בכל הקשור בהזמנות לשימוע "עד כדי שמיטת הקרקע מתחת לחוקיותם".

יוגב: אין לבאב"ד סמכות לערוך לי שימוע (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
יוגב: אין לבאב"ד סמכות לערוך לי שימוע(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

הוא מפרט את הסיבות לאי החוקיות, ובהן הטענה של באב"ד בדבר כפיפותו של יוגב להודעותיו של באב"ד בעניין מגעיו עם גורמי תקשורת, והטענה לסמכותו של באב"ד לאסור או למנוע מיוגב מגעים עם התקשורת וביצוע תדרוך עיתונאים.

 

סיבה נוספת היא הספק שמעלה עורך הדין בדבר הסמכות הקיימת לבאב"ד לנהל הליך שימוע למנהל רשות החברות הממשלתיות. "על פניו", נכתב, "אין ולא יכולה להתקיים כפיפות כזו בינך לבין מנהל רשות החברות, שאיננו עובד הכפוף אליך".

 

סיבה שלישית היא הטענה שאת הסעיף החוקי שתחתיו זומן השימוע יש להפעיל בעת שקיים יסוד סביר להניח שהמזומן לשימוע חשוד במעשה פלילי, לרבות כזה שיש עימו קלון או הפרת משמעת חמורה וקיצונית. לפי סעיף זה, על השר הממונה נופל הנטל להוכיח כבר בפנייה לעובד שיש יסוד סביר להניח שהמשך העסקתו תביא לפגיעה חמורה בשירות המדינה. עורך הדין טוען כי הפעלת הסעיף מותרת רק בנסיבות קיצוניות ביותר שלא מתקיימות במקרה זה.

 

עורך הדין גם קובל על לוח הזמנים "הבלתי סביר" שבו נדרש יוגב להתייצב לשימוע, הפוגע "באופן מהותי בזכויותיו הבסיסיות להליך הוגן. נוכח השאלות כבדות המשקל בכל הקשור עם המעשים המיוחסים למרשי, ברור על פניו שקציבת פרק זמן של פחות מ-48 שעות לשימוע היא בלתי סבירה, נגועה בחוסר תום לב, איננה מידתית ופוגעת באופן מהותי בזכויות מרשי".

 

הוא אף מצטט מן הפסיקה, שקובעת שהליך השימוע איננו הליך מלאכותי ותוצאותיו נגזרו מראש, אלא הליך שמחייב לתת לעובד את כל הכלים להתמודד עם בטענות כלפיו בכל מישור רלוונטי. גורמים המקורבים לנושא הסבירו כי מהלך השימוע מלווה בגיבוי היועץ המשפטי לממשלה.

ממשרד האוצר נמסר: "יוגב פנה במישור המשפטי ולכן נשיב לו באותו המישור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, הרשות השניה
שי באב"ד ואורי יוגב
צילום: אלכס קולומויסקי, הרשות השניה
מומלצים