שתף קטע נבחר

הישרדות: הצמחים המתאימים ביותר לגידול בבית

גם אתם רוצחי צמחים סדרתיים? הכל מתחיל בבחירה. ישנם צמחים שפשוט לא ישרדו בתוך הבית. אתר "המקצוענים" עם המלצות לצמחים עמידים ועם טיפים לטיפול נכון בהם

אם גם אתם נמנים עם קבוצת רוצחי הצמחים והתייאשתם מהביקור במשתלה, שמתחיל באופטימיות גדולה ומסתיים בעציץ ועליו שאריות של צמח נבול, כנראה שאתם לא בוחרים נכון, או שאתם שוכחים להשקות אותם או משקים אותם יותר מדי. אז איך עושים זאת נכון?

 

בדיוק בשביל זה, בחרנו עבורכם צמחים שיתאימו לגידול בתנאי פנים. צמחים אלו יזדקקו לאור טבעי שנכנס דרך החלונות או לתאורה מלאכותית עוצמתית יחסית. הם לא מתאימים לשמש ישירה, כך שאם חשבתם לשים אותם במרפסת שהשמש מכה בה, הם אכן לא ישרדו. למעשה, גם כמה דקות של שמש ביום תחסל אותם. אז אם יש לכם בבית פינה עם אור בעוצמה גבוהה, אז יש לכם את תנאי הגידול האופטימליים עבורם.

 

עוד כתבות בנושא:

חידוש והקמת גינה בבניין משותף: 4 טיפים להצלחה

טיפים לגינה חסכונית בקיץ

נפרדנו כך: כשאין ברירה וחייבים לכרות את העץ

 

לבדוק את מצע האדמה לפני שממהרים להשקות 

"השקיה נכונה, היא המפתח להצלחה, בייחוד כשמדובר בצמחים בתנאי פנים", מסביר אמיר עבדת ממשתלת הכפר החדשה בכפר אז"ר. "זאת מפני שהאידוי הטבעי נמוך בדרך כלל, ולכן יש להימנע ממצב של עודף השקיה".

 

למה גורמת השקיית יתר? "השקיה מרובה עשויה לגרום לריקבון של השורשים ולתמותת הצמח", מסביר עבדת. "יש להקפיד להשקות רק כשמצע האדמה יבש. בנוסף, עודף מים יכול לגרום להצהבת העלים, כתוצאה משטיפת המינרלים מהאדמה".

 

כיצד נדע אם יש צורך להשקות? "יש לבדוק מה מצב מצע האדמה בעזרת החדרת אצבע לעומק של 3-5 ס"מ", מציע אברהם לב מלב הגן והגינה באתר "המקצוענים". אם מצע האדמה לח, אפילו מעט, אין להשקות כלל. כמצע האדמה כמעט יבש או יבש לחלוטין, זה הזמן להשקות. כעבור מספר ימים יש לבדוק את מצב הלחות במצע האדמה ולהשקות בהתאם. לאחר מספר פעמים של בדיקה והשקיה, ניתן יהיה לקבוע את מועדי ההשקיה הרצויים עבור אותו הצמח".

 

האם כדאי לחבר את העציצים לטפטפות? לב: "בתוך הבית זה לא מקובל, בגלל החשש לשיטפון במקרה של תקלה. במרפסות, זהו פתרון מומלץ ומדוייק יותר מהשקיה ידנית. מחשב משקה בצורה מסודרת ובאופן קבוע. הוא לא שוכח ואין לו מצבי רוח".

 

האם יש צורך לדשן? "צמחים לא ימותו ללא דישון, אך לכל צמח דישון יועיל וישפיע על גודל העלים, על גוון העלים ועל גודל הפרחים שלו", מסביר עבדת. "לכן, מומלץ מאוד לדשן צמחים גם בתוך הבית. דשן קיים כנוזל אותו מוסיפים למי ההשקיה או כגרגרים אותם מוסיפים לאדמה".

 

אז מהם הצמחים שישרדו בתוך הבית? 

צמחים נמוכים עד בינוניים: "דקל חמדוראה אלגנס, הוא דקל קטן ואיטי בצמיחתו ומתאים מאוד לגידול בתוך הבית", אומר עבדת. "הוא מגיע בעציצים קטנים בגובה של כ-20 ס"מ, או בעציצים גדולים יותר בגובה של 50-90 ס"מ. זהו צמח עמיד מאוד, שלמעשה מורכב ממספר רב של שתילים השתולים בצפיפות יחד לקבלת מראה סמיך יותר".

 

מונסטרה הוא צמח טרופי עמיד וחזק. עבדת: "עליו גדולים וניתן לגדל אותו בעציץ צמח בודד שמתנשא לגובה של כמטר, כמטפס על קיר או על סולם טיפוס". צמחים נוספים הם: ביפי קסנדו, צמח ירוק חזק ועמיד. "הוא מתנשא לגובה של כ-60 ס"מ, בעל מבנה רחב המורכב מהמון עלים מפורצים, אומר עבדת. "יש גם את האנטוריון, שהוא צמח בית בעל עלים דמויי לב ירוקים ומבריקים עם פריחה בצורת לב אדום. על מנת שיפרח יש צורך לדשן אותו.

 

סנסוריה גלילית הוא צמח עמיד ביותר למקומות לא מוארים. מבנה עליו דמויי חרבות המתנשאים לגובה של עד כ-80 ס"מ. קיימים זנים שונים בגוונים שונים (ירוק/ירוק-צהוב) ובגבהים שונים – החל מגובה של 20 ס"מ".

 

מונסטרה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מונסטרה (צילום: shutterstock)

אנטוריון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אנטוריון(צילום: shutterstock)

 

צמחים גבוהים: דקל חמדוראה סייפריצי, נקרא גם "דקל הבמבוקים". זהו דקל עמיד וחזק שמגיע לגובה של 2 מטר ומעלה. "הוא מוציא ענפים חדשים (נצרי בת) מהבסיס במשך הזמן, מה שמבטיח מראה סמיך ומלא", אומר עבדת.

 

על פי עבדת, "דקל נוסף שמתאים לגידול ביתי הוא דקל קנטיה. זהו דקל עמיד וחזק שהצמיחה שלו איטית יחסית. הוא מגיע לגובה של 1-2 מטר ואף יותר. המבנה שלו הוא של גזע אחד מרכזי עם עלים המתפרשים לצדדים, ויוצרים נפח".

 

צמח נוסף שבמקור שימש כצמח גינה, אך כעת נכנס לתוך הבתים הוא ציפור גן עדן ניקולאי. עבדת: "זהו צמח חזק ועמיד. ישלו 4-8 עלים בודדים, אך הם גדולים ומרשימים והוא מגיע לגובה של 2-3 מטר".   

חמדוראה סייפריצי  (shutterstock) (shutterstock)
חמדוראה סייפריצי (shutterstock)

דקל קנטיה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דקל קנטיה(צילום: shutterstock)

ציפור גן-עדן ניקולאי (shutterstock) (shutterstock)
ציפור גן-עדן ניקולאי(shutterstock)
 

 

צמחים נשפכים או מטפסים: אם אתם מחפשים צמחים להניח על מדף או לתלות לצד הקיר או מהתקרה, תוכלו לבחור בצמחים אלו: "פוטוס זהוב הוא צמח חזק וקל לגידול", מסביר עבדת. "עליו דמויי לב בצבע ירוק עם כתמים זהובים. הוא יכול לטפס גם כלפי מעלה אם מחברים אותו לתומך. בשל המבנה הנשפך שלו הוא מתאים לתליה במקרמה, או לכיסוי קיר הפרדה. הוא נשפך עד לאורך של 2 מטר, כשניתן לגזום אותו אם הוא ארוך מדי. 3 מטפסים נוספים המומלצים לגידול בתוך הבית הם ריפליס וטים (קקטוס טרופי), סקנדנס ובת-שבע (אשר בתקופת האביב פורח בפריחה מיוחדת)".  

סקנדנס  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סקנדנס (צילום: shutterstock)

פוטוס זהוב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פוטוס זהוב(צילום: shutterstock)

בת-שבע  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בת-שבע (צילום: shutterstock)

 

מחפשים גנן? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צמח האנטוריון - שורד בבית
צילום: shutterstock
מומלצים