שתף קטע נבחר

הכירו את מי שדואג לתזונה שלנו - תזונאיות בתעשייה

עד כמה אתם מקפידים על בחירת מוצרי מזון אשר יסייעו לכם לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת? מסתבר שגם אם לא ממש תקפידו על שימת לב לערכים התזונתיים, יש מי שדואג לוודא שהמוצרים שמגיעים למדפים יספקו את הצרכים התזונתיים שלכם. נציגות פורום "תזונאיות בתעשייה" של איגוד תעשיות המזון, מספרות על תפקיד חשוב בתעשיית המזון שעל קיומו כנראה לא ידעתם - תזונאיות בתעשייה

בשיתוף איגוד תעשיות המזון

 

כולם מכירים את זה: אתם מסתובבים בין מדפי הסופר במהלך הקנייה השבועית שלכם, מקפידים על בחירת מוצרי המזון האהובים עליכם ועל בני המשפחה – מנסים להקפיד על בחירת מוצרים בעלי ערך תזונתי גבוה ובסוף, על הדרך, זורקים לעגלה גם כמה מוצרים "בשביל הנפש". מסתבר שאין סיבה לרגשות אשם - בתעשייה הישראלית יש מספר לא מועט של אנשים שתפקידם לוודא שהמזון שלכם הוא בעל ערכים תזונתיים שיתרמו לשמירה על הבריאות, גם כשמדובר במזון "לנשמה". כיצד עושים זאת?

 

כתבות נוספות בערוץ טעם ישראלי:

כיצד מפתחים מוצרי מזון ישראלים: טעמים, צרכים ובריאות

גאווה ישראלית: רק 3% מהקונים מעדיפים מוצרים מיובאים

גאווה ישראלית: מוצרי המזון שכבשו את העולם

 

"כל חברה המייצרת מוצרי מזון מסתמכת לא מעט על מחלקת התזונה שבה - הכוללת לפחות דיאטנית אחת, שתפקידה הוא לסייע לחברה להמשיך ולשפר את מוצרי המזון", מסבירה אורנה לוי, הדיאטנית הראשית של יוניליוור. "הדגש הוא בהקפדה על תזונה נכונה, תוך הבנה של השינויים הרבים בשוק - לדוגמה, הצורך להפחית באופן הדרגתי את כמות הסוכר במוצרים, כפי שזיהינו וביצענו בהצלחה לפני מספר שנים".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"התזונאיות בתעשייה מהוות חלק בלתי נפרד מצוותי פיתוח ושיפור מוצרים", מסבירה גם אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה בחברת אסם (נסטלה). "תחילת כל תהליך פיתוח או שיפור מתחיל בבריף תזונתי שבו אנו מגדירות מה הערכים התזונתיים ורשימת הרכיבים הנדרשת למוצר. ההערכה התזונתית נעשית לאורך כל תהליך הפתוח ועד להשקת המוצר - ובנוסף גם מסרים תזונתיים על האריזות נקבעים על ידינו בכפוף לרגולציה".

 

"נושא הבריאות חשוב מאוד לצרכן הישראלי - וישנה עלייה בחשיבות של תזונה בריאה, שמשפיעה גם על סל הקניות", מוסיפה עמלי מסיקה, הדיאטנית הראשית של קבוצת שטראוס. "הבחירה במוצר לא נשענת רק על הרכב המוצר - והיא כוללת שיקולים כמו מקור חומרי הגלם ומשקלם בתוצר הסופי".

 

"בולטת במיוחד מגמת התזונה הפרסונלית המתייחסת לצרכים אישיים, לא רק בהיבטים של התאמת איכות וכמות הקלוריות למדדי משקל ומאפייני בריאות מסורתיים כמו כולסטרול וסוכר בדם, אלא גם מתייחסת למאפייני החיידקים הידידותיים בגופנו ובהיבטים הקשורים בפרופיל הגנטי שלנו".

 

"מוצרים בריאותיים הפכו בשנים האחרונות לחשובים מאוד לצרכנים הישראליים", מסכימה פיינה. "סקר שערכנו לפני שנתיים הראה כי 68% מהצרכנים מעידים כי הם מסתכלים על הערכים התזונתיים בעת קניית מזון. בעבר היו רוכשים מוצרים בעיקר על בסיס מחיר, טעם, נוחות שימוש והכנה - וכיום נוספו שיקולים של בריאות, תזונה נכונה בטיחות המוצר איכות הסביבה ושקיפות".

 

"כששומעים מה כמות הסוכר האמיתית - מופתעים לטובה"

אחד המהלכים החשובים שנעשו בשוק בהקשר הזה היה מהלך הפחתת הסוכר - שביצעה לוי במפעלי יוניליוור, בדגש על מוצרי דגני הבוקר של תלמה. "מזה 6 שנים אנחנו עושים הפחתות 'שקטות' והדרגתיות בסוכר וכך מרגילים את הצרכנים שלנו לטעם פחות מתוק, לצרוך פחות סוכר ומבלי להכניס תחליפי סוכר", מספרת לוי. "בסקרים שערכנו סביב דגני הבוקר מצאנו כי 70% מההורים חושבים שיש יותר סוכר ממה שיש בפועל במנת דגני בוקר - וכשהם מגלים את כמות הסוכר האמיתית הם מופתעים לטובה".

 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"בנוסף, אנחנו מבצעים הפחתה הדרגתית של מלח גם במוצרי קנור - מבלי שהצרכן מרגיש, וכן מסייעים לצרכן להגיע להמלצות של ארגון הבריאות העולמי לכמות מלח בתפריט".

 

תזונה נכונה - גם בשנים הראשונות לחיים

אבל תזונה נכונה לא נוגעת רק למבוגרים - גם בתחום תחליפי מזון לתינוקות (תמ"ל), פועלים דיאטנים אשר מוודאים שתחליפי החלב כוללים את כל הערכים התזונתיים אשר מתאימים לצרכים של התינוק. "כשמדובר בתינוקות, לתזונה יש תפקיד מרכזי בגדילה, בהתפתחות ובבריאות - תפקידנו הוא לוודא שמוצרי התמ"ל יהיו תמיד בהרכב המתקדם ביותר על מנת לספק את המזון הטוב ביותר עבור תינוקות אשר אינם יונקים בלעדית", מסבירה רננה מזרחי, מנהלת מדעית ואחראית רגולציה בחברת מטרנה.

 

"תינוקות גדלים בקצב מהיר מאד ולכן הצרכים התזונתיים שלהם גדולים - ומנגד הכמות שהם יכולים לאכול מאד קטנה. לכן, חשוב להקפיד שכל כפית שהם מכניסים לפה תהיה מזינה ובעלת ערך תזונתי גבוה - כלומר תספק רכיבי תזונה חשובים כמו חלבון, סידן וברזל ולא סתם קלוריות ריקות".

 

מה שנחשב לטרנד בעולם המבוגרים - גולש גם לתחום תזונת התינוקות, ולא סתם, כפי שמסבירה מזרחי: "כדיאטנית כבר למעלה מ-20 שנים, אני שמחה לראות שטרנד הבריאות הופך להיות משמעותי הרבה יותר, בוודאי בכל מה שקשור לתזונת הילדים. יש היום מהפכה של ממש במודעות להרגיל צריכה של מזון בריא מגיל צעיר. ביחד עם הטכנולוגים ומהנדסי המזון אנחנו מקיימים דיאלוג מקצועי הכולל היבטים של תזונה, טכנולוגיה, בטיחות ואיכות המזון - עליהם אנחנו לא מתפשרים".

 

כיצד מייצרים מוצרי מזון ישראליים? צפו:

 

בשיתוף איגוד תעשיות המזון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
אורנה לוי, יוניליוור
רננה מזרחי, מטרנה
צילום: שרית גופן
אורלי פיינה, אסם
צילום: שרית גופן
עמלי מסיקה, שטראוס
מומלצים