שתף קטע נבחר

מחקר: שעת תחילת הלימודים משפיעה על הישגי התלמידים

חוקרים אמריקנים שבדקו זמני הגעה לבית ספר והישגי תלמידים מצאו: כשיום הלימודים מתחיל ב-8:30 שיעור ההיעדרויות פוחת, ובנוסף עולה שיעור הילדים שאינם נושרים מהלימודים

הוכחה נוספת לכך ששעת אפס פוגעת בילדים: מחקר חדש מגלה כי כשבית הספר מתחיל ב-8:30 בבוקר, התלמידים נעדרים פחות, מאחרים פחות, ושיעור המסיימים את הלימודים עולה. המחקר מגבה מחקרים קודמים שכבר מצאו כי הוספת שעות שינה לילדים משפרת את הישגיהם הלימודיים של התלמידים, את התנהגותם ואת מצבם הנפשי.

  

החוקרים בדקו את זמני ההגעה לבית הספר, שיעור המסיימים את הלימודים וההיעדרות בקרב 30 אלף תלמידים ב-29 בתי ספר תיכון בשבע מדינות בארה"ב. החוקרים מצאו ששנתיים לאחר שבית הספר איחר את מועד פתיחת ימי הלימודים בחצי שעה, פחת שיעור ההיעדרות ועלה שיעור מסיימי הלימודים בעשרות אחוזים. כך למשל, שיעור בוגרי בית הספר עמד על 79 אחוזים לפני האיחור בתחילת יום הלימודים, והוא קפץ ל-88% שנתיים אחרי שהלימודים החלו בשעה 8:30 בבוקר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

"הממצאים משליכים לא רק על תלמידי התיכון אלא על החברה כולה" אמרו החוקרים, "ככל ששיעור הבוגרים משתפר, כך יש להם סיכוי גבוה יותר להשתלב בחברה וסיכוי טוב להצלחה בחיים".

 

אין זו הפעם הראשונה בה החוקרים מצאו קשר ישיר בין תחילת יום הלימודים להישגיהם של התלמידים. בשנת 2014, הם דיווחו כי במחקר שכלל 9,000 תלמידים בשמונה בתי ספר שבשלוש מדינות, פחת שיעור היעדרות התלמידים מהלימודים כשהיום החל בשעה 8:35 או מאוחר יותר.

 

עוד בערוץ הורים:

- דירוג: אלה המדינות שבהן הכי טוב לגדל ילדים

- 10 דרכים להתמודד עם מתבגרים שמתחצפים

- הורים למתבגרים? 20 שאלות שעדיף שלא תשאלו

 

"מחקרים רבים כבר הראו את ההשלכות של היעדר שינה על ילדים", הסבירה ראש צוות החוקרים מאוניברסיטת קונטיקט. "שינה מועטה מגבירה את הסיכון לאובדנות, הידרדרות לסמים, דיכאון ותאונות. הממצאים מראים שחוסר שינה משפיע גם על הצלחת התלמידים בבית הספר".

 

בחודש דצמבר, האקדמיה האמריקנית לרפואת שינה פרסמה מסמך הנחיות, שבה הם קובעים כי דחיית תחילת יום הלימודים משפרת את השינה, מפחיתה תאונות דרכים ואת עייפות התלמידים. גם האיגוד האמריקני לרפואת ילדים המליץ שיום הלימודים לא יתחיל לפני השעה 8:30.

 

ההמלצות לשעות שינה

על פי הנחיות האיגוד לרפואת שינה בארה"ב בנוגע לתינוקות שזה עתה נולדו, ההנחיות ממליצות על 14 עד 17 שעות תנומה ביממה. תינוקות בגילאי שלושה חודשים ומעלה זקוקים ל-12 עד 15 שעות שינה ביממה.

 ( ) ( )

בגיל שנה יורד הצורך בשינה ל-11 עד 14 שעות. ילדי הגן הפעילים יותר וזקוקים ל-10 עד 13 שעות. אצל ילדי בית הספר היסודי, יש צורך ב-9 עד 11 שעות שינה. בני נוער זקוקים ל-8 עד 10 שעות, ומבוגרים זקוקים ל-7 שעות שינה לפחות.

 

ישראלים ישנים פחות מהממוצע

אף שכשליש מחיינו אנו מבלים בשינה והיא נחוצה לא רק למנוחה אלא גם לעיבוד המידע מהיממה שעברה עלינו, הרי על פי סקרים שנערכו בשנים האחרונות בישראל, שעות השינה של הישראלי הממוצע נמוכות בהרבה מההמלצות.

 

מהסקרים עולה כי גברים ישנים לרוב פחות מנשים, וכי הישראלי הממוצע ישן 6 שעות ו-55 דקות בממוצע. עם הגיל קיימת ירידה בשעות השינה בשני המינים, למעט עלייה קלה אחרי גיל 65.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

בני 21-34 ישנים ביממה כ-7 שעות לעומת בני 45-54 הישנים 6 שעות ו-50 דקות. בני 65 ומעלה ישנים 6 שעות ו-50 דקות. אגב, על-פי מחקר שנעשה על-ידי האיחוד האירופי בשנים 1998-2002, במרבית המדינות באירופה ישנים בממוצע כ-8 שעות ביממה.

 

ואם אתם מחסידי ה"סייסטה" או ה"שלפשטונדה", אתם לא לבד: כשליש מהישראלים ישנים בצהריים, וזמן השינה הממוצע בשעות אלה עומד על כשעה ורבע.

 

על מה חולמים תינוקות וילדים במהלך השינה? צפו:

 

 

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עדיף לישון טוב ולהגיע רענן לכיתה
צילום: shutterstock
מומלצים