שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    מה הופך את קיארטנסון לחלוץ החם ביותר?

    ההתחלה לא הייתה טובה, אבל ברגע שהאיסלנדי נכנס לעניינים הוא הצדיק את המחיר שמכבי ת"א שילמה עליו

    אמנם הפתיחה הייתה קצת אנמית, אבל וידאר קיארטנסון הראה בשבועות האחרונים שכל דולר שג'ורדי קרויף שילם עליו היה מוצדק. החלוץ לא מפסיק להבקיע וכבר מדורג במקום הראשון בעולם ככובש המצטיין של 2017, עם 11 שערים מתחילת השנה. אין ספק שווידאר היה כובש מחונן בכל קבוצה בה הוא שיחק. מה הפך אותו לחלוץ כל כך קטלני? ולמה הוא פורח רק עכשיו? בשביל לענות על השאלות הללו נצטרך לחזור 20 שנה אחורה, לעיר סלפוס שבאיסלנד, בה הוא נולד ושיחק כילד.

     

    איסלנד היא מדינה גשומה, ושלג הוא דבר שכיח שם. כר הדשא עליו ילדים משחקים מלא בשלוליות ובבורות, ולכן קשה לפתח סגנון משחק של דריבל. על השחקנים לשחק מרגל לרגל, ועל החלוצים לסיים מול השער בנגיעה. כשווידאר החל לשחק כחלוץ בגיל 4 הוא למד לכבוש בנגיעה, לא משנה אם זה בראש או ברגל. וידאר פיתח התמצאות מושלמת ברחבה שמאפשרת לו לבעוט בנגיעה לשער. מספיק לשמוע את אלי אוחנה, אחד מהחלוצים הכי גדולים בכל הזמנים, מתמוגג מפשטות המשחק של וידאר. הגול בנגיעה והתנועה שלו זה משהו שכל חלוץ בנוער צריך ללמוד, כך הוא טוען, במקום כל הדריבלים המיותרים בתוך הרחבה.

     

    וידאר קיארטנסון (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
    וידאר קיארטנסון(צילום: עוז מועלם)

     

    לשיטת משחק זו יש גם מגבלות, מכיוון שווידאר אינו חלוץ שיודע ליצור לעצמו את המצב. הוא צריך שהקבוצה תעבוד בשבילו כדי לספק לו את הכדור למקום הנכון בזמן הנכון. בתחילת העונה טל בן חיים היה האיש החם של מכבי ת"א, ורוב הכדורים נשלחו אליו. משם הוא ניסה לחדור לאמצע ולבעוט, או למסור לווידאר שכבר לא היה לו שטח פעולה מכיוון ששני הבלמים סגרו אותו, והמגן של טל בן חיים היווה עוד שחקן הגנה בתוך הרחבה. בנוסף לשיטת המשחק שלא היטיבה עם החלוץ, התווסף הפן המנטלי של מעבר למדינה חדשה ועייפות גופנית, מכיוון שעבר מסיום הליגה השוודית לפתיחת העונה בישראל שגרמה לפציעה.

     

    לאחר שווידאר קיבל מעט מנוחה והתאקלם בארץ, בשילוב פיטורי ארבלדזה והפיכת ג'ורדי קרויף למאמן, וידאר החל לפרוח ולספק את המספרים שציפו ממנו. שיטת המשחק שקרויף יצר נתנה לווידאר אפשרות להביא את היכולות שלו בצורה מקסימלית. הצבת ייני כמגן שמאלי מאפשרת למכבי ת"א לשחק בהתקפה בתבנית של 2-5-3, כאשר ייני, טיבי ובן חיים בלמים, דסה ובן חיים (החלוץ) שחקני אגף במרכז המגרש, אלברמן קשר אחורי ולפניו מיכה ומיקאל, ושני חלוצים, קיארטנסון ויצחקי.

     

    שיטת משחק זו מביאה לידי ביטוי את היכולות ההתקפיות של דסה, שכבר צבר 5 בישולים (כולם לקיארטנסון), אחרי שבסיבוב ראשון לא היה לו בישול אחד. יצחקי הופך ליותר מסוכן כי תמיד ישנם 3 שחקנים של מכבי בתוך הרחבה והשמירה עליו רופפת יותר. על שטח קטן הוא מצליח להביא את היכולות שלו לידי ביטוי ולספק כדורים חכמים לווידאר, וגם למשוך את אחד הבלמים ולספק לו מקום.

     

    כל השינויים הטקטיים האלה, בשילוב הפן הפיזי והמנטלי, הופכים את וידאר קיארטנסון לחלוץ הכי חם בשנת 2017. כנראה שאנחנו הישראלים צריכים ללמוד להיות קצת יותר סבלנים בקשר לזרים שמשחקים כאן. כן, גם אני רציתי לשלוח את וידאר קיארטנסון לטיסה חזרה לאיסלנד במחזור ה-10 וליהקתי אותו כפלופ הכי גדול של ג'ורדי קרויף, אבל כנראה כמו בפוקר, לפעמים קלף אחד משנה הכל.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עוז מועלם
    וידאר קיארטנסון
    צילום: עוז מועלם
    מומלצים