שתף קטע נבחר

ברגע האחרון: מפעל שתולה בצפון ניצל מסגירה

מפעל "מתכות שתולה" בצפון הארץ, שבין מוצריו גם פלטפורמות מתקני כיפת ברזל, ניצל מקריסה. ביומה האחרון של ארכת הזמן שנתן ח"כ משה גפני, נודע ליו"ר ועדת הכספים כי נמצא משקיע פרטי אשר יממן מחצית מהחוב הצבור. המחצית השנייה תמומן מקרן ממשלתית לסיוע מפעלים בקריסה

התערבות ועדת הכספים הצילה מקריסה וסגירה את המפעל הביטחוני "מתכות שתולה" השוכן במושב שתולה שעל גבול הצפון. במהלך דיון באשר למצבו של המפעל נמסר היום (ד') כי נמצא משקיע רציני שיתרום כמחצית מהסכום החסר לכיסוי חובות המפעל המסתכמים בכ-16 מיליון שקל. שאר הסכום יושלם על ידי הקרן הממשלתית לסיוע למפעלים במצוקה.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), מסר כי שר הכלכלה החדש, אלי כהן, הודיע לו שהוא עומד מאחורי הסדר ההבראה, והוא יממן כל סכום נוסף שיידרש. בישיבה קודמת קצב גפני למשרדו של כהן שבועיים בלבד למתן סיוע חירום מהקרן, כדי להבטיח את פרנסת 300 המשפחות המתקיימות ממנו. הארכה הסתיימה היום. ישיבה נוספת לא תהיה.

 

בעקבות המימון, שתולה פותחת שווקים למוצרי המשקיע

"בעיה כזאת לא נפתרת, אלא בכוח. אחרת נעלה לשתולה ונודיע כי הממשלה נותנת למפעל להיסגר", אמר גפני בשעתו, וציין כי המפעל הצפוני מייצר, בין השאר, את פלטפורמות מתקני כיפת ברזל, מכלי דלק למטוסים ומוצרים ביטחוניים אחרים לייצוא. המשקיע הפרטי שיממן כ-8 מיליון שקלים להצלת המפעל הוא חנן מזור, בעלי מפעל "תמור" במגדל העמק, שאף הוא מתמחה בייצור וייצוא ביטחוני.

 

מזור הודיע כי במסגרת העסקה, מפעל "מתכות שתולה" יפתח את השווקים שלה למוצריו, שעד כה לא הייתה לו גישה אליהם. כאמור, הוא התחייב לשלם 7 מיליון שקל לנאמן המנהל את המפעל שנמצא בתקופת הקפאה עד לפירעון חובותיו, ובנוסף, לתרום מיליון שקל להון החוזר של המפעל בעיקר למימון שכר העובדים והוצאות דחופות אחרות.

 

"הכל חייב להתנהל במזומן והלקוחות מפחדים להכניס עבודה"

יתרת חובות המפעל יממנו קרן הסיוע הממשלתית והבעלים של המפעל מהלוואה שקיבלו מההסתדרות, לאחר שכבר מימנו מההון העצמי של המשפחה חלק נכבד מהגירעון המצטבר. הנאמן עו"ד בניהו לבל לא קיבל מיד את הדברים שנאמרו כשלנגד עיניו לא הופיע הסכם הבראה חתום, אבל שוכנע לקבל אותם כשהתברר לו שמשרדי הכלכלה והאוצר נתנו לו גיבוי.

 

לוועדה נמסר כי למפעל בשתולה יש כבר צבר הזמנות בהיקף של 15 מיליון שקל, שלא היה ניתן לממש אותן בתקופת ההקפאה. הבעלים והמנכ"ל, רוני חתן, אמר, "לא היה קל לגייס משקיע בהליך של הקפאה על סף פירוק החברה. הכל חייב להתנהל במזומן והלקוחות מפחדים להכניס עבודה והזמנות לפני שנחזור לאיתנות פיננסית".

 

חתן הוסיף ש"כולם אמרו לנו שהם צריכים אותנו יותר ממנה שאנחנו צריכים אותם. אני שמח שקבלנו את הגב של המשקיע ושל משרדי הכלכלה והאוצר שמכירים במפעל הממלא צורך חיוני של מדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים