שתף קטע נבחר

גם מיליון דולר לא עזרו: רופאי הדסה המתפטרים לא יחזרו

גם אחרי שהציעו להם מיליון דולר להשלמת המיטות החסרות, הרופאים המתפטרים בבית־החולים הדסה לא חוזרים בהם. "הם לא יכולים לעבוד תחת הניהול הזה", אומרת פרקליטתם. במערכת הבריאות זועמים: "הם מנהלים מלחמות אגו על חשבון הילדים"

למרות ההצעה הנדיבה של התורם האלמוני לגייס מיליון דולר להצלת המחלקה ההמטו־אונקולוגית ילדים, המשבר בבית־החולים הדסה בירושלים עוד רחוק מסיום: אתמול הודיעו רופאי המחלקה המתפטרים כי הם דוחים את ההצעה הנדיבה — ודבקים בהחלטתם להתפטר.

 

במחלקה ההמטו־אונקולגית מטפלים בילדים הזקוקים להשתלת מח עצם. בעקבות מצוקת מיטות במחלקה החליט מנהל בית־החולים, פרופ' זאב רוטשטיין, לטפל בחלק מהילדים הזקוקים להשתלה במחלקת המבוגרים. ששת רופאי מחלקת הילדים, ובראשם מנהל המחלקה פרופ' מיקי ויינטראוב, מחו על ההחלטה שלטענתם מסכנת את בריאות הילדים — והחליטו להתפטר.

 

פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית החולים. כבר מחפש רופאים חדשים (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית החולים. כבר מחפש רופאים חדשים(צילום: ירון ברנר )

 

הרופאים מסרבים להיכנס להליך גישור עם ההנהלה

כפי שפורסם אתמול (א') לראשונה ב"ידיעות אחרונות", תורם ישראלי הסכים להעביר מיליון דולר להוספת מספר המיטות הדרוש להצלת מחלקת הילדים. התנאי היחיד שהציב היה שהרופאים המתפטרים יחזרו בהם מהתפטרותם ויישארו בבית־החולים.

 

אלא שאתמול הודיעו ששת הרופאים כי לא יחזרו בהם מהתפטרותם והם מסרבים להיכנס להליך של גישור עם הנהלת בית־החולים.

 

לדברי עו"ד ארנה לין, המייצגת את הרופאים המתפטרים מטעם ההסתדרות הרפואית, הצדדים נקלעו למשבר אמון קשה שאיננו ניתן לאיחוי. "יש שישה רופאים, שכל אחד ואחת מהם הגיע להכרה עצמאית שהוא לא יכול לעבוד בבית־חולים הדסה תחת הניהול הזה", אמרה, "הם רק רוצים ללכת".

 

לדבריה, "הציבור לא מכיר את פרופ' רוטשטיין באופן אישי או מקצועי, אבל ששת הרופאים מכירים אותו וכל אחד ואחת מהם נחשף לדרך הניהול שלו. זה הגיע לכך שמנהל בית־החולים החליט באופן חד־צדדי החלטה בלתי אפשרית מבחינה מקצועית — להשתיל מח עצם בילדים חולי סרטן במחלקה למבוגרים. הרופאים אמרו לו שזה לא מקובל ושהם לא לוקחים על זה אחריות, ועל כן החליטו להתפטר".

 

מקורבים לרופאים הוסיפו כי לא ניתן להכריח אותם לעבוד בכפיפות לאדם שהם אינם מעריכים או מכבדים, ושלמרות הניסיונות של מנהל בית־החולים להפריד ביניהם הם מאוחדים בהחלטתם.

 

החלטת הרופאים התקבלה בהפתעה במערכת הבריאות ועוררה תהיות באשר למניעי הרופאים. "הרי יש תורם שמוכן להוסיף מיטות וכך למנוע ביצוע השתלת מח עצם בילדים במחלקה של המבוגרים, אז מדוע הרופאים נותרים עיקשים בעמדתם?" תהו, "מה הם רוצים, לראות את המחלקה בהדסה נסגרת?".

 

גורמים בהדסה טענו אתמול שהרופאים הלכו רחוק מדי עם המחאה שלהם. "הם יכלו להגיד שבמידה שהבקשות המקצועיות שלהם ימולאו ולא יתבצעו השתלות ילדים במחלקת מבוגרים — הם ימשכו את מכתבי הפיטורין. הלא הם מטפלים בילדים חולי סרטן שזקוקים לטיפול — אי-אפשר לעשות מלחמות אגו על גבם".

 

מאידך, גם הנהלת בית־החולים מתבצרת בעמדתה, וחרף הצעת התורם מסרבת לקבל בחזרה את פרופ' ויינטראוב.

 

"לאחר שדחה כל פתרון שהוצע לו, החלטתי לקבל את התפטרותו של פרופ' ויינטראוב, ובמקומו מונה ממלא מקום מנהל מחלקה חדש, ד"ר גל גולדשטיין", אמר אתמול פרופ' רוטשטיין. "לגבי שאר הרופאים, נעתרתי לכל דרישותיהם, ועבורם הדלת נותרה פתוחה". עם זאת, רוטשטיין הדגיש כי הוא כבר מנהל מו"מ לגיוס רופאים אחרים למחלקה, ואם לא יצליח בכך בהקדם — לא יהסס לפנות לבית־המשפט ולהוציא צו מניעה נגד הרופאים המתפטרים.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה מחוץ לבית החולים נגד סגירת המחלקה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים