שתף קטע נבחר

סקר: "משרד ללא נייר אינו מציאותי"

משנערך על-ידי Coleman Parks בכמה מדינות באירופה ובישראל עולה כי העובדים לא מוכנים לוותר על המדפסות

68% מהעובדים בישראל חשים ש"משרד ללא נייר אינו מציאותי". גם בהסתכלות קדימה אל העתיד, 76 אחוז מהנשאלים בארץ הודו כי לשימוש בנייר מודפס יש בהחלט מקום נכבד בסביבת העבודה העתידית. נתון מעניין נוסף: משתתפי הסקר ממקומות העבודה בישראל ציינו את המדפסות בדירוג הגבוה ביותר (83 אחוז) כטכנולוגיה החיונית לעבודה אפקטיבית במשרד, כשאחריהן המחשב השולחני והמחשב הנייד. מדובר בתוצאות סקר שנערך על-ידי Coleman Parks בחודשים אוקטובר 2016 ועד ינואר 2017 לבקשת Epson Europe.

 

מניתוח הסקר עולה כי למעשה 82 אחוז מהמשיבים הישראלים אמרו שהם רואים הדפסה כקריטית לאופן שבו התעשייה שלהם פועלת, כאשר המשיבים בישראל הראו שהם מדפיסים ממוצע של 15 מסמכים ביום, המסתכמים בממוצע של 28 עמודים ביום, כאשר פריטי ההדפסה הפופולריים ביותר הם חוזים, חשבוניות ולוחות זמנים (55 אחוז, 54 אחוז ו-44 אחוז - בהתאמה).

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לשאלה מהן הסיבות המרכזיות להדפסת מסמכים בעבודה, ענו 18 אחוז שהם הודפסו לצרכי תיעוד, 16 אחוז אמרו כי מדובר הוכחת רכישה/כרטוס ואילו 12 אחוז אמרו כי מדובר בחוזים או בניירת משפטית שיש להדפיסה. כאשר נשאלו המשתתפים האם הם מעדיפים לעבוד עם מסמכי נייר מאשר עם גרסאותיהם האלקטרוניות, הודו 46 אחוז מהנשאלים הישראלים כי ההעדפה שלהם היא הנייר המודפס. 65 אחוז הדגישו כי על הארגון בו הם עובדים חייב להמשיך ולהשקיע בטכנולוגיית הדפסה על נייר.

 

"ברור מהמחקר שלנו כי - למרות ההתקדמות הדיגיטלית ולמרות שכיום למעלה משליש מהעסקים מבצעים דיגיטציה של מסמכים במקום לשמור עותקים קשיחים - אנשים עדיין מעדיפים לעבוד עם נייר, ולמשימות מסוימות מעדיפים חומר מודפס יותר מאשר עבודה על המסך" אמר אורן פליישר, מנכ״ל Epson ישראל.

 

"המציאות היא שארגונים זקוקים להדפסה כדי לסייע לעובדים לעבוד בצורה יעילה יותר, אלא שהם נזהרים בבחירת הטכנולוגיה, כדי שיוכלו לזכות בפרודוקטיביות גבוהה יותר אבל גם ביתרונות סביבתיים", מסביר פליישר. "לדוגמה, על-ידי בחירה במדפסות הזרקת דיו במקום במוצרי לייזר דומים, ארגונים יכולים לקבל עד פי שניים הדפסות ובה בעת להפיק 95 אחוז פחות בזבוז ותוך כדי צריכת אנרגיה נמוכה יותר ; עובדה שמרבית מהעסקים בישראל עדיין אינם מודעים לה".

 

במחקר נבדקו עסקים קטנים ובינוניים (250-10 עובדים). עובדים המשתמשים במדפסת בקביעות (לפחות אחת לשבוע) ובסך הכל 2,400 מרואיינים - מצ'כיה, סלובקיה, פולין, הונגריה, רומניה, בלגיה, דנמרק, פינלנד, הולנד, נורבגיה, שבדיה, דרום אפריקה, ישראל ויוון. בישראל השתתפו בסקר 200 עובדים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים