שתף קטע נבחר

מסר לרודן קים: טראמפ שלח נושאת מטוסים לחצי האי הקוריאני

הפגנת שרירים של וושינגטון: אחרי התקיפה בסוריה מגבירה ארה"ב את הנוכחות שלה בחצי האי הקוריאני על רקע הפרובוקציות האחרונות מצד פיונגיאנג - ושולחת לאזור כוח של הצי האמריקני

 

 

אחרי התקיפה בסוריה פונה ארצות הברית לאיום הגדול ביותר על העולם בימים אלה - צפון קוריאה: גורם ממשל בוושינגטון אמר אתמול (יום שבת) לסוכנות הידיעות רויטרס שכוח של הצי האמריקני עושה את דרכו לעבר חצי האי הקוריאני כדי להגביר את הנוכחות באזור וכן כחלק מהפגנת כוח אמריקנית על רקע הפרובוקציות האחרונות מצד פיונגיאנג.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בתחילת החודש שיגרה צפון קוריאה טיל סקאד למרחק קצר בהרבה מהטווח המעשי שלו, שנחת בחופיה המזרחיים של המדינה המבודדת ביותר בעולם. הכוח האמריקני שעושה את דרכו לאזור קוריאה מגיע מסינגפור וכולל נושאת מטוסים. "אנו חשים שהגברת הנוכחות הכרחית", אמר גורם הממשל האמריקני והסביר את הצעד של ארצו בהתנהגות הצפון קוריאנית המדאיגה.

 

הפגנת כוח אמריקנית באזור. נושאת המטוסים יו אס אס קרל וינסון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנת כוח אמריקנית באזור. נושאת המטוסים יו אס אס קרל וינסון(צילום: רויטרס)

הצי השלישי האמריקני פרסם אמש הודעה שבה נמסר שכוח התקיפה שלו מפליג לכיוון צפון, אולם לא ציין את היעד שלו. עוד נמסר שכלי שיט של צבא ארצות הברית יפעלו במערב האוקיינוס השקט במקום המשימה שיועדה להם קודם לכן - ביקור בחופי אוסטרליה.

 

גורמים צפון קוריאניים, בהם השליט קים ג'ונג און, התריעו שוב ושוב שהם יבצעו בקרוב שיגור של טיל בליסטי בין-יבשתי או טיל אחר , ככל הנראה עד 15 באפריל, יום הולדתו ה-105 של אבי האומה הקוריאנית וסבו של קים ג'ונג און - קים איל סונג.

 

בסוף השבוע נפגשו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ועמיתו הסיני שי ג'ינפינג באחוזתו של טראמפ בפלורידה מאר א-לאגו. בין שלל הנושאים שעמדו על הפרק, דנו שני המנהיגים בסוגיה הצפון קוריאנית, וטראמפ לחץ על הנשיא הסיני לפעול יותר כדי לרסן את תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הצוות לביטחון לאומי של נשיא ארה"ב הכין שורה של אפשרויות פעולה כדי לנסות לרסן את תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית וכן את תוכנית הטילים של המשטר הקומוניסטי המבודד. בין האפשרויות - סנקציות כלכליות וצעדים צבאיים, אולם נראה כי הנטייה של ממשל טראמפ היא לכיוון עיצומים כלכליים והפעלת לחץ על בייג'ינג, בעלת בריתו הקרובה של קים, לרסן את שכנתה הסוררת.

 

ארה"ב הבהירה באחרונה שהאופציה הצבאית נגד צפון קוריאה נמצאת על השולחן, אבל הצוות לביטחון לאומי של טראמפ לא הציב אותה בעדיפות עליונה ובחר בצעדים שמלווים בסיכון מופחת מבחינת האמריקנים והיה ויבחרו לפעול בעצמם נגד צפון קוריאה.

 

צפון קוריאה הכריזה היום שהיא תחזק את ההגנה שלה כדי להגן על עצמה מפני תקיפות מהאוויר כמו אלה שביצעה ארה"ב בבסיס חיל האוויר בסוריה בתגובה למתקפה הכימית באידליב. בפיונגיאנג מסרו שהתקיפות האמריקניות - ירי 59 טילי שיוט מדגם "טומהוק" - "לחלוטין בלתי נסלחות" והוסיפו שהן מוכיחות שהנשק הגרעיני שנמצא בידי צפון קוריאה מוצדק כדי להגן על המדינה נגד "המהלכים הפזיזים של וושינגטון לעבר מלחמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נושאת המטוסים האמריקנית קרל וינסון
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
טראמפ ונשיא סין שי
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים