שתף קטע נבחר

להיבדק לפני שיהיה מאוחר מידי - איך מונעים את סרטן המעי הגס בבדיקה פשוטה ומהירה?

עברתם את גיל 50? ברוכים הבאים לקבוצת הסיכון של הסרטן השני בשכיחותו בישראל - סרטן המעי הגס, שלא מפלה בין נשים לגברים. איך תוכלו לגלות את המחלה בשלב מספיק מוקדם ולהציל את חיים שלכם? הכל על הבדיקה שלא מצריכה הרדמה ואשפוז, ומהווה דרך מהירה ופשוטה לגילוי מוקדם של המחלה הקשה

ישראלים רבים לא מודעים לכך שסרטן המעי הגס הוא סוג הסרטן השני בשכיחותו בישראל. המחלה מופיעה בשיעור דומה אצל גברים ונשים, שכיחה בעיקר מגיל 50 ומעלה, והסיכון לחלות בה עולה עם הגיל. עם זאת, יש גם חדשות חיוביות: אם המחלה מתגלה בשלב מוקדם מספיק, סיכויי הריפוי עומדים על כ-90%, כך שאין ספק כי גילוי מוקדם הוא קריטי בכל הנוגע לסרטן המעי הגס.

 

אחרי שנים של בדיקות פולשניות, כואבות ומסורבלות, המחקר הרפואי והטכנולוגיה המתקדמת של ימינו פיתחו בדיקה מהירה, ללא הרדמה, עם אחוזי זיהוי שמגיעים ל-96%, אשר עוזרת לגלות את המחלה בשלבים מוקדמים ולהציל חיים. מהי קולונוסקופיה וירטואלית ומהם היתרונות שלה? ואילו היבטים כדאי לקחת בחשבון לפני שבוחרים היכן לבצע את הבדיקה?

 

מהו סרטן המעי הגס ולמה הוא כל-כך מסוכן?

סרטן המעי הגס מתבטא בתהליך ממאיר המתפתח מפוליפים בדופן המעי, בתהליך איטי המתהווה במשך שנים. במקרים בהם מגלים את הפוליפ בשלב שהוא עדיין שפיר, ניתן לכרות אותו בהליך פשוט יחסית ולמנוע את סכנת הפיכתו לממאיר בהמשך הדרך.

התסמינים להתפתחות של גידול במעי יכולים להיות אנמיה, שינויים בפעולת המעיים הרגילה והופעת דם (סמוי) בצואה.

 

הסכנה הגדולה בסרטן המעי הגס היא שהתסמינים מופיעים בהדרגה ולרוב אינם מפריעים לחיי היום יום עד לשלב מתקדם, כך שרוב החולים אינם מגיעים לרופא בשלב המוקדם של המחלה. לכן, כאשר מדובר בסרטן המעי הגס, חשוב מאוד לבצע בדיקה מונעת לגילוי מוקדם, כגון קולונוסקופיה וירטואלית, במיוחד בקרב קבוצות הסיכון – אנשים בני 50 ומעלה או צעירים יותר שלהם רקע משפחתי של פוליפים או סרטן המעי הגס.

 

(צילום: שאטרסטוק) (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: שאטרסטוק)

קולונוסקופיה וירטואלית – טכנולוגיה מתקדמת לגילוי מוקדם של סרטן

הודות לפיתוחים הטכנולוגיים ולמחקר הרפואי, כיום ניתן לבצע בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס בבדיקה פשוטה, מהירה ונוחה, הנקראת קולונוסקופיה וירטואלית.

 

קולונוסקופיה וירטואלית מבוצעת על ידי סורק CT בטכנולוגיה מתקדמת במיוחד, המבצע סריקה של כל איברי הבטן, לרבות המעי. הסריקה במכשיר ה-CT מתבצעת פעם אחת כשהנבדק שוכב על הגב ופעם שניה על הבטן, והיא אורכת מספר דקות בלבד. באמצעות תוצאות הסריקה נבנית תמונה ממוחשבת של המעי הגס לכל אורכו, אשר בעזרתה מאתרים רדיולוגים מומחים פוליפים או תסמינים חשודים אחרים על דופן המעי.

 

גם הממצאים המחקריים מראים כי מדובר בבדיקה יעילה במיוחד - על פי מחקר שפורסם במגזין הרפואה המוביל Radiology בשנת 2011, בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית מזהה 96.1% מכלל הגידולים במעי הגס, לעומת קולונוסקופיה מסורתית (אופטית) בה זוהו רק 94.7% ולעומת בדיקת דם סמוי בצואה אשר מזהה רק כ-70% מהמקרים.

 

אין ספק כי החידוש הגדול שמביאה הקולונוסקופיה הווירטואלית, הוא העובדה כי לעומת הקולונוסקופיה המסורתית, מדובר בבדיקה הרבה יותר מהירה ופשוטה, אשר אינה מכאיבה ואינה דורשת הרדמה או טשטוש.

(צילום: שאטרסטוק) (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: שאטרסטוק)
 

גילוי מוקדם בבדיקה פשוטה, שיכולה להציל חיים

בנוסף לכך שהקולונוסקופיה הווירטואלית אינה מצריכה טשטוש, הרדמה או אשפוז בבית החולים, בבדיקה מתבצעת סריקה של כל איברי הבטן והאגן, כך שניתן לזהות באמצעותה בעיות נוספות בחלל הבטן, כגון אבנים בדרכי המרה או בכליות, ציסטות בשחלות, גידולים בכבד וכד'.

 

עוד יתרון לעומת קולונוסקופיה רגילה, הוא האפשרות להעריך גם מעי מפותל מאוד ו"לעבור" דרך היצרויות במעי. גם מי שעבר ניתוח בעבר ונותר עם הידבקויות של איברים בחלל הבטן, יכול לעבור את הבדיקה ללא חשש וביעילות מרבית.

 

עם זאת, יש לציין כי במקרים בהם מאותרים פוליפים אותם יש להסיר (נמצאים אצל כ-5% מהנבדקים), יש לבצע גם קולונוסקופיה רגילה. בנוסף, ההכנה לשתי הבדיקות זהה וכוללת צום של 72 שעות וניקוי המעי באמצעות חומר משלשל.

 

האם אתם בקבוצת הסיכון לסרטן המעי הגס?

הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס קיים בקרב כלל האוכלוסייה, אך קיימות מספר קבוצות סיכון שאם אתם משתייכים אליהן, מומלץ לכם לעבור בדיקה תקופתית לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס:

לאחר גיל 50 הסיכון להתפתחות המחלה גדל באופן משמעותי, כך שאם עברתם את גיל 50 ועדיין לא נבדקתם, מומלץ לעבור בדיקה לגילוי מוקדם של המחלה פעם בחמש שנים.

 

גם אנשים מעל גיל 40 אשר יש להם רקע משפחתי של פוליפים או גידולים במעי הגס, צריכים לעבור בדיקה לזיהוי מוקדם ככל הניתן.

 

לבסוף, כל מי שקיבל ממצא חיובי בבדיקות דם סמוי בצואה ו/או חוקן בריום, צריך גם הוא לבצע את הבדיקה.

 

(צילום: שאטרסטוק) (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: שאטרסטוק)
  

בדיקה במור - בדיקה מקצועית בפרטיות מלאה

הגעתם לגיל 50? אתם נמצאים בקבוצת הסיכון לסרטן המעי הגס? קיבלתם המלצה מהרופא שלכם לבצע בדיקת קולונוסקופיה? תוכלו לבצע בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית ברשת מור. ברשת המובילה לבדיקות וטיפולים רפואיים, ניתן לבצע מגוון בדיקות וטיפולים מתקדמים בתחומים של גילוי מוקדם: גילוי מוקדם של סרטן השד, סרטן ריאות, צנתור וירטואלי לגילוי חסימות והיצרויות של עורקים בלב, גילוי מוקדם של מפרצת בטנית ובדיקות סקר תקופתיות.

 

בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית במור כוללת סריקה על ידי טכנאי רנטגן מוסמך, ולאחריה פענוח וזיהוי גידולים על ידי רדיולוג מומחה. הפענוח מתבצע בתחנת פענוח ייעודית לפענוח של קולונוסקופיה וירטואלית, אשר יוצרת הדמיה תלת ממדית של המעי.

 

את הבדיקה ניתן לבצע באחת מתוך מספר מרפאות מור ברחבי הארץ, שבכולן תוכלו למצוא את הציוד הרפואי המתקדם ביותר וצוות מומחים שישמח לייעץ לכם על הטיפול המתאים ביותר עבורם. במור תקבלו שירות רפואי מותאם באופן אישי, עם דגש על פרטיות מלאה, יחס אישי, שירות אדיב, ואווירה מקצועית ונעימה.

 

רוצים לדעת עוד על קולונוסקופיה וירטואלית במור? לפרטים היכנסו>>

 

 
 
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחצ
מור - רפואה מתקדמת
צילום: יחצ
מומלצים