שתף קטע נבחר

הובא למנוחות משה ורדי, עורך "ידיעות אחרונות" לשעבר

"רוחו ומורשתו ספוגים בשולחן ויישארו טבועים לנצח בכל עמוד", ספד לורדי העורך הנוכחי, רון ירון. נחום ברנע: "העיתונאים שעשה ושנעשים עד היום הם המורשת שלו". בתו, שרית: "מאז שפרש העיתון הפסיד עורך, אנחנו הרווחנו אבא וסבא"

 

 

שלום, עורך: בבית העלמין קריית שאול בתל אביב נערכה אחר הצהריים (יום ה') הלווייתו של עורך "ידיעות אחרונות" לשעבר, משה ורדי, שהלך לעולמו השבוע בגיל 79. עיתונאים רבים, ותיקי מערכת "ידיעות אחרונות" ואישי ציבור ליוו אותו למנוחות. "מול כל האוהבים שלך כאן אני מבטיחה לך שנמשיך לזכור אותך בלבנו לנצח", ספדה לו בתו, שרית רוזנבלום.

 

משפחתו של משה ורדי ז"ל, היום בבית העלמין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
משפחתו של משה ורדי ז"ל, היום בבית העלמין(צילום: מוטי קמחי)
 

היא הוסיפה: "עוד לפני שהוא היה שייך לעיתון הוא היה בן משפחתנו, אבל רק לפני 12 שנים התפנה לו זמן ליהנות עם המשפחה שלנו. בעשור האחרון סופסוף היה לנו אבא במשרה מלאה. לא אשקר, המעבר מהקריירה התובענית לא היה קל. העיתון הפסיד אולי עורך, אבל אנחנו הרווחנו סבא ואבא. כבן יחיד להורים ניצולי שואה, שאיבדו את כל משפחתם, הוא תמיד התגאה בשבט הרועש שלנו. הוא תמיד אמר 'כמה חבל שסבא וסבתא לא זכו לראות את כל הנכדים".

 

משה ורדי ז"ל (צילום: מיכאל קרמר) (צילום: מיכאל קרמר)
משה ורדי ז"ל(צילום: מיכאל קרמר)
 

עורך 'ידיעות אחרונות' רון ירון, מניח זר על קברו של ורדי  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עורך 'ידיעות אחרונות' רון ירון, מניח זר על קברו של ורדי (צילום: מוטי קמחי)

בני משפחתו של ורדי. "הרווחנו אבא וסבא" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בני משפחתו של ורדי. "הרווחנו אבא וסבא"(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

נחום ברנע סיפר על היכולות המקצועיות של ורדי: "קראנו לו מאחורי הגב 'המלחין', לא בגלל אהבתו למוזיקה קלאסית, אלא בגלל אהבתו לעיתונות. ידו הייתה יד אומן במקצוע הולך ונעלם של עריכה. ורדי ידע לנסח כותרות של שתי מילים ומילה אחת. הוא כתב מאמרי מערכת בני מילה אחת שהיו משפיעים ביותר. הוא היה מופנם, שתקן, ספקן ולא דרמטי, אבל כמלחין לא היה דרמטי ממנו. העיתונאים שעשה ושנעשים עד היום הם המורשת שלו".

 

עורך "ידיעות אחרונות", רון ירון, דיבר על המורשת שהשאיר אחריו ורדי. "אין יום שהשאלה 'מה משה היה אומר' לא חלפה לי בראש. את המבט של ורדי כשהשיג סקופ אי אפשר לשכוח. שילוב של 'שיחקנו אותה ועקפנו את המתחרים'. אבל היה שם במבט גם מסר ולפיו מחר יש עיתון חדש וצריך להילחם מההתחלה. ורדי כבר לא נמצא מאחורי שולחן העץ הכבד, אבל רוחו ומורשתו ספוגים בשולחן ויישארו טבועים לנצח בכל עמוד של 'ידיעות אחרונות'. שלום, עורך".

  

הסופר מאיר שלו, שהחל לכתוב ב"ידיעות אחרונות" בהזמנתו של ורדי, סיפר בהספדו על העצה הטובה שקיבל מהעורך המיתולוגי: "הרגשתי שאני בידיים טובות ומנוסות. ידעתי שהוא לא יניח לי להקפיד פחות על הכתיבה העיתונאית שלי. את העצה הכי טובה קיבלתי ממנו והיא מלווה אותי שנים רבות. הוא אמר לי 'מר שלו, מי שקורא או לא קורא בעל טור לא עושה זאת בגלל הדעות אלא בגלל איך שהוא כותב'. מר ורדי, אני נפרד ממך אחרי שנים שלא נפגשנו. אני מקווה שחשבתי עליי כמו שאני חשבתי עליך, מקווה שהתגעגעת אליי כמו שאני התגעגעתי אליך". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ליד הקבר הטרי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים