שתף קטע נבחר

רשות המסים בוחנת זיכוי על מס קנייה ששולם על סלולרים

יבואני מכשירי הסלולר מבקשים מרשות המסים להזדכות על מס הקנייה ששולם על טלפונים סלולריים שיובאו לארץ אך עדיין לא נמכרו לצרכנים

יבואני מכשירי סלולר דורשים מרשות המסים לזכות אותם על מס הקנייה ששילמו על מכשירים שיובאו לפני ביטול המס ועדיין לא נמכרו. זאת בעקבות ביטול מס הקנייה בגובה 15% על המכשירים בשנתיים הבאות, כחלק מתוכניתו הכלכלית החדשה של שר האוצר משה כחלון "נטו משפחה". 

 

 (צילום: שמיר אלבז) (צילום: שמיר אלבז)
(צילום: שמיר אלבז)

 

בעקבות מסיבת העיתונאים שקיים שר האוצר בשבוע שעבר, בה הודיע על התוכנית החדשה, מיהרו חברות הסלולר והייבואנים הקטנים להודיע על הפחתה של 15% במחירי המכשירים. משמעות הדבר היא כי היבואנים העניקו את כל ההטבה לצרכנים. כעת הם חוששים כי ייאלצו לספוג הפסדים כתוצאה מכך, מכיוון שחלק מהמלאי שנמצא ברשותם יובא טרם ביטול המס ולכן כבר שולם עבורו מס הקנייה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי מספר יבואנים פנו למשרד האוצר ולרשות המסים בבקשה להזדכות על תשלומי המס על המלאי הנמצא ברשותם, אך טרם נמכר לצרכנים. הייבואנים מבקשים שהאוצר יאפשר להם לפעול לפי נוהל הקיים במקרה שסחורה עוברת בנמל ישראלי אך אמורה להמשיך ליעד אחר.

 

כאשר עסק ישראלי משתמש בנמלים בארץ כשלב מעבר, כלומר מייבא לארץ סחורה ומיד מייצא אותה, הוא יכול להזדכות על מס הקניה ששילם, אם המוצרים נותרו בנמל. אלא שכאן זה לא בדיוק המצב ולכן מבקשים הייבואנים כי יאפשרו להם לייצא את המכשירים למשל לקפריסין או אפילו לרשות הפלסטינית ולקבל החזר על מס הקנייה שכבר שילמו, ומיד אחר כך לייבא בחזרה את אותם מכשירים, מבלי לשלם על כך מס בכלל.

 

מכשירים הנאמדים בשווי של חצי מיליארד שקל

ברשות המסים ובמשרד האוצר בוחנים כיצד יוכלו לסייע לאותם יבואנים, כדי שהמצוקה אליה נקלעו לא תפגע בתדמית החיובית של התוכנית שמקדם שר האוצר במרץ, ובודקים האם החוק מאפשר לרשות המסים לתת החזר לאותם יבואנים. זאת לאור ההבנה שמדובר בהפחתה חדה ומהירה שעלולה ליצור פגיעה משמעותית באלו עם המלאים הגדולים יותר.

 

לפי ההערכות של גורמים בענף הייבואנים, חנויות השיווק ורשתות הסלולר מחזיקות במלאי של 250-200 אלף מכשירים הנאמדים בשווי של חצי מיליארד שקל. כלומר מס הקניה ששולם עבורם עומד על כ-75 מיליון שקל. בקרב הייבואנים לא ברור כיצד יבחר לנהוג משרד האוצר והאם יסכים לדרישותיהם, כאשר גם אם יסכים לא ברור באיזה היקף יהיה ניתן להזדכות.

 

גורמים בענף מייחלים למצב שבו משרד האוצר יאשר להם להזדכות על כל המלאי שברשותם, אולם גם הם יודעים שהדבר אינו ריאלי וככל הנראה הם יוכלו להזדכות רק על הסחורה שהגיעה לישראל לפני שלושה חודשים בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים