שתף קטע נבחר

נפצע כשהרים בלון גז. הפיצוי: 46 אלף שקל

עובד חברת "מקסימה צפון" נפגע בידו בעת העמסת בלון גז ללקוח. בית המשפט קבע שהחברה לא הקפידה שעובדיה יפעלו בשיטה נאותה

בית משפט השלום בקריות קבע לאחרונה שעובד חברת גז מהצפון שנפצע בהעמסת בלון לכלי רכב של לקוח יפוצה בכ-46 אלף שקל, משום שמעסיקתו לא הקפידה שעובדיה יפעלו בשיטה נאותה. השופט מוחמד עלי ציין שהיא עודדה את העובדים לרצות את הלקוחות, גם במחיר של שינוי נוהלי העבודה.

 

התאונה אירעה ב-2014, כאשר התובע – אז בן 52 – הועסק כעובד מחסן בחברת "מקסימה צפון", העוסקת במכר והפצה של גז לתעשייה, בישול, רפואה וחקלאות. בתביעה שהגיש נגדה ונגד חברת הביטוח שלה הראל, הוא טען שהחליק ונפצע בידו בזמן שהעמיס בלון גז למכונית של שירות בתי הסוהר יחד עם עובד נוסף. לדבריו הם הרימו את הבלון באופן שונה מהנהוג, וזאת לבקשת אנשי שב"ס להניח את הבלונים עם הפייה כלפי חוץ, כדי שבעת הפריקה יהיה קל יותר למשוך אותם החוצה.

 

כתוצאה מהתאונה סבל התובע מחתכים עמוקים בשתי אצבעות וקושי בסגירת כף היד. ביטוח לאומי הכיר במקרה כתאונת עבודה ולתובע נקבעה נכות זמנית של 30% למשך שלושה חודשים.

 

החברה חלקה על כמה מהנסיבות שתיאר התובע ועל אחריותה לפציעתו. לשיטתה, העובד אשם בתאונה כך שהיא לא נגרמה כתוצאה מרשלנותה, ולכן יש לדחות את התביעה. היא הוסיפה כי לא ברור לה מדוע השניים לא הרימו את הבלונים באופן שבו הם עושים זאת תמיד, וכי מדובר בשיקול דעת לא נכון.

 

אולם השופט מוחמד עלי דחה את גרסת החברה וקיבל את טענת התובע שלפיה העובדים נדרשו לרצות את הלקוח אפילו אם הדבר לא תאם את שיטת העבודה הנהוגה.

 

לאחר שדן בסוגיות נוספות כגון משקל הבלון ומצבו, עבר השופט למישור המשפטי והזכיר את הכלל שלפיו מעסיק מחויב לספק לעובדיו סביבה בטוחה, להגן עליהם מפני סיכונים ולהנהיג שיטות עבודה נאותות תוך פיקוח על ביצוען.

 

"הנתבעת לא רק שלא הקפידה על קיום שיטת עבודה נכונה ובטוחה אלא אף עודדה את העובדים ויצרה אווירה לפיה יש לבצע את העבודה בהתאם לנוחיות הלקוח", כתב בפסק הדין. "הדברים מקבלים משנה תוקף כאשר הלקוח שעבורו סופקו הבלונים היה שירות בתי הסוהר, שניתן להניח כי הוא לקוח גדול והנתבעת נהנתה מרווחים בקשר המסחרי עמו".

 

עם זאת, השופט עלי החליט להטיל על התובע 20% מן האשמה לתאונה, בעיקר משום שלא גילה לחברה שהוא סובל מפגיעת עבודה קודמת שפגעה בכושר האחיזה בידו.

 

לזכות התובע נפסקו 58 אלף שקל עבור הפסדי שכר, הוצאות רפואיות ונזק לא ממוני. מסכום זה נוכתה אשמת העובד ותגמולים מביטוח לאומי (כ-28 אלף שקל). בסופו של דבר חויבה הנתבעת לשלם לו כ-18 אלף שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד בסך 3,500 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד א' שוויקה
  • ב"כ הנתבעות: עו"ד ד' לוריג
  • עו"ד שמעון גנון עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים