שתף קטע נבחר

התואר במינהל עסקים שישלב אתכם בשוק העבודה

כמו תארים אקדמיים רבים אחרים, התואר במינהל עסקים הוא לא די על מנת להשיג כיום משרה נחשקת בשוק העבודה הרווי בוגרים. מסיבה זו בית הספר החדש לניהול ולכלכלה במרכז האקדמי ויצו חיפה מציע כעת מסלול ייחודי בסופו בוגרים יזכו, בנוסף לתואר הראשון , בתעודות מקצועיות שיעזרו להם להשתלב במהירות בשוק העבודה הפיננסי

רבים פונים ללימודים אקדמיים במטרה לפתח קריירה שתסייע להם מבחינה כלכלית. אולם, לא כל מקצוע אקדמי יכול להבטיח לבוגריו שאחרי מספר שנות לימודים הם אכן ימצאו עבודה בתחום אותו למדו. התפיסה הרווחת בציבור בנוגע לתואר במינהל עסקים היא שזהו תואר בסיסי שלא מקנה מקצוע מעשי ועל כן הוא אינו מסייע לבוגר התואר להשיג עבודה רווחית. ניכר שתפיסה זו נכונה, שכן לא מעטים הם הבוגרים אשר יוצאים לשוק העבודה כאשר הם חסרי ניסיון ומתקבלים למשרות זוטרות בלבד.

 

מסיבה זו בבית הספר החדש לניהול ולכלכלה במרכז האקדמי ויצו חיפה הוחלט לעשות שינוי, שמטרתו לשנות את מעמד הבוגר בלימודי מינהל עסקים ולהציע מסלול לימוד ייחודי. המקצועות הנחשקים אותם יוכלו הסטודנטים ללמוד במסלול הינם: ייעוץ פנסיוני, ייעוץ/הנהלת השקעות, תיכנון פיננסי, וכן תעודת הוראה למקצועות ניהול כלכלה ושיווק.

 

במידה ובוגר התואר יעמוד בכל חובותיו האקדמיים והמקצועיים וישלים מבחנים חיצוניים, בנוסף למבחני התואר הראשון, הוא או היא יהפכו לזכאים גם לתעודות מקצועיות המקנות כניסה מהירה לתחום הפיננסים.

 

לצד מסלול זה משיק השנה בית הספר גם מסלול ע.י. ט.- עיצוב/יזמות/טכנולוגיה. המסלול נועד לאפשר לבוגריו להציע פתרונות יצירתיים וחדשניים בתחומי ניהול וכלכלה, חדשנות, תקשורת חזותית וממשקי אדם-מכונה. המסלול משלב ידע אקדמי רב-תחומי כמו גם התנסות מעשית בחברות סטרטאפ קטנות כגדולות ובתעשיית האופנה והעיצוב, במטרה לאפשר לבוגריו להוביל את תעשיית הסטרטאפ הישראלית בשווקים הבינלאומיים.

 

בראש בית הספר לניהול ולכלכלה עומד ד"ר טיראן רוטמן. עם כניסתו לתפקיד הרחיב ד"ר רוטמן את תחומי פעילות בית הספר וכעת הוא משיק את המסלולים החדשים לתכנון פיננסי ולעיצוב וליזמות. לצד פעילותו האקדמית ד"ר רוטמן מייעץ לחברות ולמשרדי ממשלה בתחום הכלכלה ההתנהגותית.

 

 (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: יחצ)
פגשנו את ד"ר רוטמן על מנת להבין מהו החידוש שהתוכנית מציעה:

 

מה מיוחד בתוכנית החדשה שבית הספר מציע?

 

דר" רוטמן: לראשונה באקדמיה בישראל יתאפשר לסטודנטים לשלב מסלול לימודים לתכנון פיננסי במסגרת לימודיהם לתואר ראשון. החל משנה ב' סטודנטים המעוניינים להמשיך בלימודיהם ולקבל את התעודות המקצועיות יוכלו לשלב, כבר במסגרת התואר ובעלות נפרדת משכר הלימוד, לימודים לקראת הוצאת תעודת יועץ/מנהל השקעות ו/או יועץ פנסיוני ו/או מתכנן פיננסי.

 

לימודי ההמשך יילמדו בשיתוף פעולה עם בית ההשקעות 'מיטב-דש' ועם איגוד המתכננים הפיננסים בישראל, בהתאם למסלול אותו יבחר הסטודנט. בסוף לימוד תשע יחידות הלימודים הנדרשות על ידי הגופים החיצוניים הסטודנט ייגש למבחן הסמכה מסכם ועם עמידה במבחן יזוכה בתעודת מתכנן פיננסי – CFP (Certified Financial Planner).

 

מה הן אפשרויות התעסוקה לבוגר מסלול זה?

תעודת היועץ הפנסיוני היא תעודה יוקרתית ויש לבוגריה ביקוש רב במשק במגוון רב של תעסוקה. מקצועות שוק ההון, ביניהם ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני, מאפשרים לבוגרים להשתלב בבתי השקעות ובבנקים, בחברות ביטוח, בחברות תכנון פיננסי וכמובן לפתוח עסק עצמאי.

 

מהו מסלול ע.י.ט ?

מסלול ע.י. ט.- מסלול עיצוב|יזמות|טכנולוגיה יאפשר לסטודנטים לשלב לימודי כלכלה עם לימודי עיצוב ואמנות, שהם עיקר התמחותו של המרכז האקדמי ויצו חיפה. זה אך מתבקש שסטודנט אשר לומד יזמות ככלל ויזמות טכנולוגית בפרט יקבל הכשרה נוספת גם בתחומי ניהול המוצר על היבטיו התקציביים, העיצוביים והשיווקיים כמו גם פיתוח יכולות לגיוסי הון.

 

מסלול ע.י.ט. פתוח לבחירה לסטודנטים של בית הספר לניהול ולכלכלה החל משנה ב' ללימודיהם והוא מחולק לארבע חטיבות לימוד: חטיבת ניהול וכלכלה, חטיבת עיצוב וטכנולוגיה, חטיבת יזמות וחדשנות וחטיבת חינוך.

 

 (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: יחצ)
 

היכן יוכל להשתלב בוגר מסלול זה?

המסלול מיועד לסטודנטים אשר מעוניינים להשתלב לאחר התואר בחברות הייטק, בסטרטאפים, בחברות אופנה מסחריות ובתעשיית העיצוב בתפקידי כלכלן או איש רכש ופיתוח עסקי. כיום, עם התחרות הגבוהה בשוק העבודה, חברות הייטק צעירות כמהות לבוגר תואר בעל ראייה מלאה של התחום, לא רק מההיבט הניהולי של תקצוב ותמחור אלא גם מן ההיבט המיתוגי והשיווקי ומתוך הבנה של עולם העיצוב.

 

האם ישנם לימודי חובה בשני המסלולים?

בשנה הראשונה ללימודי התואר כל הסטודנטים בבית הספר נדרשים ללמוד שיעורי חובה הכוללים קורסים בכלכלה, חשבונאות, סטטיסטיקה ומבוא לתכנון פיננסי כמו גם קורסים בתחומי שוק ההון והשקעות, הנדרשים לקבלת התעודות המקצועיות הרלוונטיות.

 

היכן מתמחים בוגרי בית הספר?

במסלול לתכנון פיננסי ושוק ההון ההתמחות נבחרת על ידי בוגר בית הספר בהתאם לתעודה שלו או שלה. ההתמחות נעשית בבתי השקעות, בבנקים ובמקרה של תכנון פיננסי אצל חברי איגוד המתכננים בישראל.

במסלול ע.י.ט. ההתמחות נבחרת על ידי בוגר המסלול ומתחלקת לתעשיות שונות בתחום, החל מאופנה, דרך עיצוב ועד להתמחות בחברות הייטק בתחומים שונים. במסלול ע.י.ט. בית הספר לניהול ולכלכלה יחבור לגורמים בתעשיה על מנת לסייע לבוגרים בהשתלבותם.

 

אם כן, מה למעשה חדשני במסלול שאתם מציעים?

בעוד מרבית החוגים הנלמדים באקדמיה משאירים את הבוגר במצב חסר אונים אל מול שוק העבודה, בית הספר לניהול ולכלכלה שם לו למטרה לסייע לבוגריו להשתלב בתעשיות הפיננסים, העיצוב, האופנה וההייטק. ההבדל טמון בהחלטת בית הספר לאפשר לבוגרים לצאת להתמחות, או סטאז', כפי שנהוג בארה"ב בבתי ספר למינהל עסקים. ההתמחות מתבצעת באמצעות חיבור ישיר בין בית הספר לבין התעשיה עצמה וכן על ידי יצירת "מסלולי קריירה" בהם כל בוגר יוכל לבחור את דרכו במהלך הלימודים.

 

בין אם במסלול ע.י.ט. ככלכלן או מנהל, בין אם במסלול תכנון פיננסי ושוק ההון ובין אם במסלול להוראת ניהול וכלכלה כמורה במאות בתי ספר בישראל, כל בוגר יהיה מצויד לא רק בתואר ראשון ובתעודת הוראה, אלא גם בהכשרה הפרקטית בה יבחר אשר יפתחו לו דלתות רבות ויאפשרו לו או לה להשתלב במהרה בשוק העבודה.

 

 (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: יחצ)
  

 

לפרטים נוספים כנסו

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחצ
מסלול ע.י.ט - עיצוב/יזמות/טכנולוגיה
צילום: יחצ
מומלצים