שתף קטע נבחר

סאונד קלאוד: סנהייזר מנגישה את ה-3D

מותג האודיו הוותיק מנסה לשנות את חוקי המשחק עם מערכת אוזניות ומיקרופון בטכנולוגיית 3D - שמבטיחה חוויית VR גם עבור האוזניים. מה זה אומר בדיוק ואיך זה נשמע?

טכנולוגיית אודיו תלת מימד היא לא בשורה חדשה: למעשה, היא קיימת כבר למעלה מעשור, ומאפשרת חוויית האזנה מציאותית. בעצם, לשמוע בשלושה מימדים, או ב-360 מעלות - זה בדיוק מה שהאוזניים שלנו עושות כל הזמן. אנחנו מסוגלים להבחין במיקום המדויק של מקור הקול שאנחנו שומעים, וקולות מגיעים אלינו מכל הכיוונים. אבל הטכנולוגיה הזו עוד רחוקה מלהיות סטנדרט במונחים של שוק צרכנים - ואת הדבר הזה בדיוק מקווה מותג האודיו "סנהייזר" לשנות.

 

 

בשנים האחרונות חלה התפתחות מרשימה בתחום ה-VR, אבל סימולצייה של המציאות היא לא נחלתם הבלעדית של גיימרים. ובעוד המימד הוויזואלי של 3D כבר נפוץ מספיק ומוכר לכולם - קצת פחות ברור איך המושג הזה, "תלת מימד", בא לידי ביטוי כשעוסקים באודיו. איך מבחינים בין סאונד בשלושה מימדים לבין סראונד סאונד? מה היתרונות של הדבר הזה ולמה דווקא עכשיו הטכנולוגיה מתעוררת מחדש?

 

בקיץ הקרוב תשיק סנהייזר באופן רשמי את ה-Ambeo Smart Headset, מערכת של אוזניות ומיקרופון שנועדו להקלטה והאזנה בטכנולוגיית 3D. במסגרת כנס העיתונאים הגלובאלי של תערוכת IFA, שנערך בסוף השבוע שעבר בליסבון, הוצג המוצר להתרשמות ראשונית - חודשים ספורים לפני שהוא מגיע לחנויות. סט האוזניות מותאם בשלב זה לשימוש רק עם מכשירי אייפון, ותג המחיר שלו נותר מסתורי - אבל ההערכה היא שמחירו צפוי לעמוד על כ-300 אירו. במסגרת הכנס הוכרז שיתוף פעולה בין סנהייזר לחברת סמסונג, כדי להביא את האוזניות גם אל מכשירי אנדרואיד בעתיד הקרוב.

 

סאונד ב-360. אמביאו הדסט (צילום: Sennheiser) (צילום: Sennheiser)
סאונד ב-360. אמביאו הדסט(צילום: Sennheiser)

 

"כשחושבים על תלת מימד, אנשים מיד חושבים על טלוויזיה", מסביר גידו קרבאוצקי, סגן נשיא מחלקת הקמעונאות בסנהייזר. "זה קורה הודות לעבודת השיווק בחמש השנים האחרונות, שבמסגרתה יצרניות טלוויזיה דוחפות את הנושא הזה של תלת מימד. מי שקרובים יותר לתחום הגיימינג - כבר מבינים בצורה טובה יותר את המשמעות של תלת מימד, כי במגזר הזה 3D היא כבר תופעה נפוצה. כשמדברים על סאונד - זה משהו שהצרכנים מוכרחים לחוות בעצמם, אני יכול להסביר בלי סוף על הטכנולוגיה הזאת, אבל זה מסוג הדברים שעד שלא מנסים אותם - לא מבינים את גודל ההחמצה".

 

ואכן, הקמפיין של סנהייזר מבוסס כולו על ניסוי אישי - כשהחברה משוכנעת שברגע שתשמעו את ההבדל - לא תוכלו לחזור אחורה. סט האוזניות מגיע עם צמד מיקרופונים להקלטה בטכנולוגיה דו-אוזנית (Binaural), והתחושה שמתקבלת בהאזנה לקטעים המוקלטים באמצעותה - היא של סאונד שמקיף מכל הצדדים. האוזניות הקומפקטיות אמורות לשמש למשל בהקלטה של סרטוני וידאו וסרטוני 360 מעלות, שבהם גם חוויית השמע מקבלת מימד עמוק יותר, והאמת היא שזה עובד, ועובד מצוין. נכון לרגע זה, סרטונים שמוקלטים באמצעות סט האוזניות אפשר להעלות ליוטיוב ולפייסבוק - שתומכות בטכנולוגיה.

 

Binaural - ככה זה נשמע:

 

 

"אנחנו משוכנעים שזה העתיד של אודיו", אומר קרבאוצקי, "בעוד כמה שנים לא יהיה שום דיון בנושא - זה יהיה מאוד טבעי עבור כולם שזו הדרך היחידה לשמוע. אנחנו מפתחים את הסט הזה כבר במשך עשור בערך, ואני זוכר שכבר מהיום הראשון אני הסתובבתי במשרדים בקופנהגן ואמרתי לאנשים שאם יש אוזניות - אז מוכרחים גם שיהיה מיקרופון. אז הסתכלו עלי ולא הבינו מה אני רוצה בכלל, אבל ברור שהיום 70-80 אחוזים מהשוק זה סט של אוזניות עם מיקרופון, והמוצר החדש שלנו לוקח את ההתפתחות הזאת עוד שלב קדימה".

 

 

האזינו למבחן הקלטה באמצעות ה-Ambeo:

 

 

במסגרת קמפיין השיווק של ה-Ambeo, החליטו בסנהייזר למקסס מחדש את "Comfortably Numb" של להקת פינק פלויד. קרבאוצקי מספר כי המיקס נעשה באולפני אייבי רואד המפורסמים שבלונדון, בעזרת טכנאי מסנהייזר וטכנאי של האולפנים. "בעוד שבועיים אנחנו נעשה הדגמה של ההקלטה הזאת בלונדון עם רמקולים כי זה משהו שמוכרחים לחוות כדי להבין, אני בעצמי עוד לא שמעתי את המיקס הסופי אבל הלהקה עצמה והטכנאים מהאולפנים שמעו ופשוט לא האמינו. מוזיקאים שנמצאים בתעשייה כבר יותר מ-50 שנה הקשיבו למיקס הזה וזה היה עבורם כמו להקשיב לשיר חדש והם התרשמו מאוד".

 

פונקציה נוספת של ה-Ambeo היא זו של שמיעה "שקופה" - כזו שלא אוטמת את העולם החיצון, אלא מסננת אותו פנימה בצורה חכמה אל האוזן: "אני לא יודע אם את נוהגת ללכת להופעות", אומר קרבאוצקי, "אבל אם יש לך אוזניים רגישות כמו שלי ואת משתמשת באטמי אוזניים כשאת נמצאת בהופעה עם ווליום מאוד גבוה, אז את בטח יודעת שהצליל שמגיע לאוזניים הוא מאוד עמום וחסום. זה אומר שאם תלכי להופעה תוכלי להשתמש בהן כמו אטמים, אבל את תשמעי כאילו את מקשיבה בסטריאו ותוכלי לשלוט בעוצמת הסאונד מבלי לקבל את האטימות הזאת, וכמובן להקליט תוך כדי ולשמוע בסוף ההופעה - רק שהפעם הסאונד יישמע בדיוק כמו מוזיקה חיה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים