שתף קטע נבחר

פימי והברוניצקים מוכרים האחזקות באורמת לאוריקס היפנית ב-626 מיליון דולר

מדובר ב-22% ממניות החברה. העסקה נחתמה היום במחיר של 57 דולר למניה - מתחת למחיר השוק של החברה

אוריקס היפנית רוכשת את אחזקותיהם (22%) של קרן פימי, בניהולו של ישי דוידי, ודיתה ויהודה ברוניצקי, בחברת אורמת. העסקה נחתמה היום (ה') במחיר של 57 דולר למניה - נמוך ממחיר השוק, כלומר תשלום של 626 מיליון דולר. אורמת נסחרת כעת בוול סטריט במחיר של 58 דולר למניה.

 

המו"מ למכירת המניות פורסם לראשונה ב"כלכליסט". לאחר המכירה תעבור השליטה בחברה לידיים יפניות - כאשר כל השותפים הישראליים בשליטה יממשו את אחזקותיהם.

 

קרן פימי של דוידי מחזיקה ב־13.94% ממניות אורמת, בעוד שבני הזוג ברוניצקי מחזיקים ב־7.1% מהמניות. בעבר החזיקו בני הזוג בכמות הרבה יותר גדולה של מניות החברה, אך מאבק על השליטה באורמת מול גזית גלוב של חיים כצמן ודורי סגל שחק את אחזקותיהם.

ישי דוידי (צילום: סיון פרג') (צילום: סיון פרג')
ישי דוידי(צילום: סיון פרג')
 

הסיפור של מכירת אורמת הוא חלק ממגמה מתמשכת מהשנים האחרונות שבה חברות ישראליות עוברות לידיים זרות. תנובה עברה לידי ברייטפוד הסינית, מכתשים אגן (אדמה) לידי כמצ'יינה הסינית אף היא וישקר לידי ברקשייר האת'ווי של המשקיע האמריקאי וורן באפט. עסקת המכירה של אורמת מעלה סימן שאלה סביב המשך פעילות הייצור שלה בישראל, שמהווה כרבע מכלל פעילות החברה.

 

אורמת פעילה בשתי זרועות: בזרוע אחת היא מייצרת טורבינות חשמל לתחנות כח גיאותרמיות ומקימה אותן ובזרוע השנייה והעיקרית היא מתפעלת תחנות כאלה בעצמה.

 

אנרגיה גיאותרמית היא אנרגיה נקייה ולכן החשמל שמיוצר באמצעותה זוכה לעידוד ממשלות באמצעות חקיקה שתומכת בהקמת תחנות מסוג זה. כמו כן, חברות שעוסקות בייצור חשמל כזה זוכות להקלות מס במרבית המדינות בעולם. הספק החשמל הגיאותרמי יציב על פני שעות היממה. זה היתרון על פני חשמל שמיוצר באמצעות אנרגיית רוח או באמצעות אנרגיה סולארית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים