שתף קטע נבחר

37 שנה אחרי הפיגוע: המחבל נבחר לראשות העיר חברון

תייסיר אבו סנינה, שנמנה עם חוליית פתח שרצחה ב-1980 שישה בחורי ישיבה ליד בית הדסה, נבחר לראשות העיר חברון. "אין מה לדוש בעבר", אמר אבו סנינה בראיון ל-ynet. "נלחמנו למען הזכויות הלאומיות שלנו"

 

אבו סנינה. הטלפון לא הפסיק לצלצל (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
אבו סנינה. הטלפון לא הפסיק לצלצל(צילום: אליאור לוי)

הבחירות לרשויות המוניציפליות הפלסטיניות בגדה המערבית שנערכו בשבת האחרונה היו משעממות למדי, למעט בחברון - שם לא היה ברור עד אמש מי יזכה בתפקיד באמצעות הרכבת קואליציה מינמלית. הפור נפל ומי שנבחר לעמוד בראשות העירייה הוא נציג רשימת פתח בעיר – תייסיר אבו סנינה.

 

אבו סנינה נמנה עם חוליית פתח שרצחה במאי 1980 שישה בחורי ישיבה, שהיו בדרך לבית הדסה בלב היישוב היהודי בחברון. בפיגוע הירי נרצחו צבי גלאט, אלי הזאב, שמואל מרמלשטיין, חנן קרויטהמר, גרשון קליין ויעקב צימרמן. ארבעת חברי החוליה הפלסטינית נידונו למאסר. הארבעה, בהם אבו סנינה, שוחררו בהמשך בעסקת חילופי שבויים.

שער "ידיעות אחרונות" במאי 1980: הדיווח על הפיגוע ()
שער "ידיעות אחרונות" במאי 1980: הדיווח על הפיגוע

את אבו סנינה, שישב בכלא הישראלי במשך שלוש שנים, פגשנו היום במסגד בסמוך לבניין עיריית חברון. הטלפון שלו לא הפסיק לצלצל ונראה כי רשימת המברכים שלו ארוכה מאוד. אחרי הכול הוא נבחר לעמוד בראשות העיר הגדולה ביותר ברשות הפלסטינית.

 

כחלק מתפקידם, ראשי ערים פלסטיניות בגדה נפגשים עם גורמים ישראלים שונים במנהל האזרחי כדי לפתור בעיות תשתיתיות ואזרחיות שהם נתקלים בהם ומחייבים שיתוף פעולה עם ישראל, אלא כשמדובר על אדם שרצח ישראלים הדבר אינו מובן מאליו לאף אחד מהצדדים – לא הישראלי ולא הפלסטיני.

 

אבל אבו סנינה ניסה להישמע מקצועי ולא פוליטי. "אני לא שולל יחסים עם השלטונות הישראליים כדי שנוכל לספק את השירות הכי טוב לתושבי חברון. אני אשב עם גורמים ישראלים מקצועיים במסגרת תפקידי", הוא אמר ל-ynet. "בגלל החלוקה שלה, זו עיר שאתה לא תוכל לספק בה שירותים לתושבים ללא תיאום עם הרשויות שמייצגות את ישראל כאן באזור".

רשימת המברכים הייתה ארוכה מאוד (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
רשימת המברכים הייתה ארוכה מאוד(צילום: אליאור לוי)

ומה יקרה אם ישראל תחליט שהיא מחרימה את הקשר איתו בדומה למה שעשתה בעבר עם ראשי עיריות שהיו מזוהים עם חמאס? על כך השיב אבו סנינה: "אנחנו מתעקשים לספק שירותים ולשתף פעולה עם כל הצדדים שיש להם תפקיד בהגשת השירותים הללו. אנחנו חלק מהרשות הפלסטינית וישנם הסכמים שישראל מחויבת להם. זו פעילות אזרחית ואין לה קשר לפעילות פוליטית או צבאית".

 

באשר לעברו ולביקורת המושמעת בישראל כתוצאה מבחירתו, אומר אבו סנינה כי הנסיבות השתנו. "אחרי 1994 (הסכמי אוסלו והקמת הרשות הפלסטינית) העניינים השתנו לחלוטין. אין מה לדוש בעבר. הרצון לבנות ולהשקיע הם הדברים החשובים". הוא מבהיר כי הוא אינו חושש מנקמה ישראלית. "אני מפחד רק מאלוהים".

 

יחד עם זאת, אבו סנינה התחמק מלהשיב בצורה ישירה אם הוא מצטער על מה שעשה בעבר. "כולנו בפתח נלחמנו למען הזכויות הלאומיות שלנו. החוק הבינלאומי מאפשר להתנגד לכיבוש בכל האמצעים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אליאור לוי
אבו סנינה
צילום: אליאור לוי
מומלצים