שתף קטע נבחר
 

5 מזונות שמכילים מרכיבים שמגנים מנזקי הקרינה

ספירולינה, דובדבנים ותה ירוק: לא רק חלק מתזונה בריאה ומאוזנת אלא גם חלק ממזונות שיגנו עליכם מנזקי קרינה

1. מרק מיסו

משחת פולי הסויה המותססים שהיא בסיס המרק מכילה רכיב בשם גניסטאין, שהוכח כבעל יכולת להאיץ את ייצור תאי הדם האדומים והלבנים לאחר חשיפה לקרינה. כמו כן, הסויה שבמרק מכילה אנזים המגן מפני קרינה ומשפעל גנים שמעורבים בתיקון ה-DNA.

 

2. אצת ספירולינה

היא מכילה פיקוציאנין, פיגמנט הנקשר למתכות כבדות ולאיזוטופים רדיולוגיים, לוכד אותם ועוזר לפנות אותם אל מחוץ לגוף. מחקרים בבעלי חיים הראו שהאצה מאיצה את ייצור תאי דם חדשים ומעודדת את תפקוד מערכת החיסון.

 

מגינה נגד נזקי הקרינה. ספירולינה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מגינה נגד נזקי הקרינה. ספירולינה(צילום: shutterstock)

 

3. דובדבנים, פירות יער וענבים סגולים

הם מכילים רמות גבוהות של נוגדי חמצון עוצמתיים כמו רזרבטרול וקוורציטין, המספקים הגנה כנגד הנזקים הנגרמים על ידי הרדיקלים החופשיים שנוצרים כתוצאה מחשיפה לקרינה.

 

4. כורכום

לאחרונה גילו חוקרים כי הכורכומין, המרכיב הפעיל בתבלין, מפחית את הנזק ל-DNA, ויכול להוביל לעלייה בהישרדות לאחר חשיפה למינונים גבוהים של קרינה.

 

תה ירוק ושחור

מרכיב ה-EGCG שבתה נמצא במחקרים כאחד מנוגדי החמצון העוצמתיים ביותר בהגנה מפני נזקי קרינה.

 

כמו כן, הקטצ'ינים שבתה הירוק סופגים ומעלימים איזוטופים רדיואקטיביים, וצריכת תה ירוק ומיצוי תה ירוק הוכחו כמגנים על התאים מפני ההשפעות המזיקות של טיפולי קרינה. במחקרים שנערכו ביפן נמצא שצריכת תה שחור הניבה השפעה דומה.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuterstock
הנזקים של הקרינה
צילום: shuterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים