שתף קטע נבחר

שגרירת ארה"ב למועצת זכויות האדם: "אפליה כרונית נגד ישראל"

אחרי דבריו הקשים של נציב זכויות האדם של האו"ם, שהשווה בין סבלם של הפלסטינים בשל הכיבוש לסבל היהודים בשואה, דיברה בכנס בז'נבה השגרירה האמריקנית ניקי היילי הפרו-ישראלית והשיבה מלחמה. היילי הבהירה: "ממשל טראמפ בוחן המשך השתתפות במועצה"

 

 

נאום התשובה לדברי נציב זכויות האדם של האו"ם : בכינוס המועצה בז'נבה שנפתח היום (ג') נאמה שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי ותקפה את התנהלות המועצה ביחסה כלפי ישראל. "אני קוראת למועצה להתייחס לאפליה הכרונית שלה נגד ישראל, כשאפילו לא הוצג ביסוס לכך", תקפה השגרירה בנאומה.

 

היילי, שתגיע השבוע לישראל, הבהירה בנאומה כי הממשל האמריקני בראשות הנשיא דונלד טראמפ "בוחן מקרוב את התנהלות המועצה וגם את המשך ההשתתפות האמריקנית בה". כדי להמחיש את ההתנהלות הקלוקלת של המועצה ויחסה כלפי ישראל, קראה היילי לפעול נגד ונצואלה וההפרות החוזרות ונשנות שמבצעת המדינה הדרום אמריקנית כלפי אזרחיה. "יש להדיח את נציגות ונצואלה מהמועצה".

היילי בפגישתה אתמול עם הנציב העליון ()
היילי בפגישתה אתמול עם הנציב העליון

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

רמז לדברים החריפים של היילי הובאו בשבת האחרונה כשבמאמר שכתבה עבור ה"וושינגטון פוסט" היא התייחסה ליחס המוטה של מועצת זכויות האדם כלפי ישראל. "אם המועצה מעבירה יותר מ-70 החלטות נגד ישראל, לעומת שבע החלטות בלבד נגד איראן, שידועה בהפרה בוטה של זכויות אזרחיה, אפשר להבין שמשהו כאן ממש לא בסדר", כתבה היילי.

 

את הכינוס פתח הנציב העליון לזכויות האדם זייד ראאד אל-חוסיין שקרא לישראל "לסיים את הכיבוש שנמשך 50 שנה". אל-חוסיין המשיך: "העם הפלסטיני מציין חצי מאה של חיים תחת סבל כבד של הכוח הצבאי של הכיבוש, ששולל רבות מהחירויות הבסיסיות שלהם".

 

 

לדבריו, הישראלים והפלסטינים ירוויחו מסיום הכיבוש: "גם הישראלים ראויים לחיים חופשיים מאלימות. שימור הכיבוש רק יאריך את הסבל". רק לאחר מכן התפנה הנציב העליון לדבר על הנעשה בעיראק, וציין כי לפי דו"ח של צוות האו"ם, 163 אזרחים נרצחו בידי דאעש במוסול בשבוע שעבר.

 

בנאומו סיפר הנציב על מלחמת ששת הימים שעיצבה את דמותו. "לפני חמישים שנה שמעתי לראשונה קולה של מלחמה כשהייתי בן שלוש. אני עדיין זוכר אנשי צבא מסתובבים ליד ביתנו בעמאן שבירדן ורכבים משוריינים מוצבים ליד ביתי. גם את המטוסים שמעתי", הוא סיפר. "זו הייתה מלחמה שעיצבה את חיי ואחרי זה עלה בי הרצון להבין לעומק את הסבל של הפלסטינים, אך בו בזמן גם את הסבל היהודי בעקבות השואה".

 

הנציב אל-חוסיין כבר הכין את עצמו לביקורת שעשויה להישמע על כך שהשווה בין השואה לכיבוש הישראלי. "יהיו כאלה שיגיבו ויאמרו איך יכול להיות שהזכרתי את שני המקרים הללו באותה נשימה. השואה הייתה איומה ונוראה. אין דומה לה. עם זאת, אי אפשר להכחיש כי העם הפלסטיני מציין חצי מאה של סבל תחת כיבוש צבאי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
השגרירה היילי
צילום: רויטרס
מומלצים