שתף קטע נבחר

מוסלמים בבריטניה על הכוונת: "אתם לא רצויים כאן"

עלייה חדה בהתקפות נגד מוסלמים בצל פיגועי דאעש: הם סופגים יריקות, מכתבי איומים ואפילו שקיות קיא. חסן עלי מלונדון: "כשג'יהאדיסטים תוקפים – מאשימים אותנו, כשאנחנו נפגעים – מסיטים מבט". אמה סאלם, בת 15: "אני מרגישה לא בטוחה". דאעש ממשיך לחמם: "מוסלמי המערב, תתעוררו, המלחמה הגיעה אליכם"

הפיגוע נגד מוסלמים ליד מסגד בלונדון הוא המשכו של גל אלימות ותקיפות נגדם מוסלמים בבריטניה ובעולם, מעשים שבמקרים רבים נתפשים על-ידי מבצעיהם כמעשי נקם על פיגועים איסלאמיסטיים. בצל האיומים, התייצבו אתמול (ב') מאות במפגני הזדהות עם המוסלמים באזור הפיגוע בפינסבורי פארק בצפון לונדון.

 

רק החודש למשל, אישה מוסלמית תושבת בריטניה שלבשה כיסוי ראש התלוננה במשטרה בלנקשייר כי שקית קיא הושלכה על מכוניתה. מתפללים במסגד עומר פארוק בקמברידג' מצאו חלקי חזיר על מכוניותיהם. כמה משפחות מוסלמיות סיפרו שקיבלו מכתבי אזהרה שבהם נכתב: "אתם לא רצויים עוד במדינה הזאת". עשרות מוסלמים טענו שירקו עליהם.

כאן דרס דארן אוסבורן עשרה מוסלמים ליד מסגד (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
כאן דרס דארן אוסבורן עשרה מוסלמים ליד מסגד(צילום: gettyimages)

מוסלמים ברחבי בריטניה טוענים כי הם נופלים קורבן לאלימות רק בגלל מלבושיהם, בגלל אמונתם ובגלל העובדה שדתם נחטפה על-ידי קיצונים צמאי דם כמו אנשי דאעש. בלילה שבין ראשון לשני ביצע גבר בריטי פיגוע דריסה נגד מתפללים במסגד בלונדון, הרג אחד מהם ופצע תשעה. הוא בחר להשתמש באותו מתווה של פיגוע שבו השתמשו המחבלים המוסלמים שביצעו את הפיגועים בווסטמינסטר ובגשר לונדון. מפקדת משטרת לונדון, קרסידה דיק, אמרה אתמול כי אין שום ספק שאירוע הדריסה ליד המסגד היה התקפה נגד מוסלמים.

מפגן הזדהות עם המוסלמים באזור פינסבורי פארק, ליד מקום הפיגוע (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגן הזדהות עם המוסלמים באזור פינסבורי פארק, ליד מקום הפיגוע(צילום: AP)

פרחים לזכר ההרוג ולמען הפצועים. מוסלמים טוענים: זו לא אותה סימפתיה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פרחים לזכר ההרוג ולמען הפצועים. מוסלמים טוענים: זו לא אותה סימפתיה(צילום: EPA)

"אנחנו מטרה קלה בגלל הדרך שבה אנחנו מתלבשים ומתפללים", אומר חסן עלי בן ה-34, תושבי פינסבורי פארק, שכונה בצפון לונדון שבה חיים מוסלמים רבים ושבה אירע פיגוע הדריסה, "אבל בכל פעם שיש התקפה כאן או במקום אחר – מאשימים אותנו. כשתוקפים אותנו – אנשים מסיטים את המבט".

 

דאעש למוסלמי המערב: "לעולם לא יקבלו אתכם"

מספרם של פשעי השנאה נגד מוסלמים בבריטניה גדל פי חמישה מאז תחילת גל הפיגועים של דאעש בממלכה. המתיחות גבוהה גם בשל החלטת בריטניה לפרוש מהאיחוד האירופי, החלטה שקיבלו המצביעים הבריטים במידה רבה גם בגלל ההצהרות הרבות נגד מהגרים. המסר נגד מהגרים הוא מסר שכמה צהובונים בריטיים הנוטים לימין חיזקו. "אני מרגישה לא בטוחה", אומרת אמה סאלם, נערה מוסלמית בת 15 החיה באותה שכונה שבה אירע הפיגוע הלילי.

"פאשיסטים ואיסלאמיסטים רוצים אותו הדבר". מחאה של אישה אחת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"פאשיסטים ואיסלאמיסטים רוצים אותו הדבר". מחאה של אישה אחת(צילום: AFP)

התגברות ההתקפות נגד מוסלמים היא תופעה כלל עולמית. בינואר השנה פתח לאומן לבן בירי במרכז תרבות איסלאמי בקוויבק שבקנדה ורצח שישה בני אדם. הוא פצע עוד 20 איש. באותו החודש נחרב מרכז איסלאמי באוסטין, טקסס, בשריפה שנגרמה מהצתה. המשטרה אומרת שזה היה פשע שנאה. עוד מסגד נשרף כליל. בשנה שעברה הותקפו כ-100 מסגדים בגרמניה, והשנה אירעו עשרות הצתות של מסגדים ברחבי אירופה.

 

ברנדן קוקס, האלמן של חברת הפרלמנט הבריטית ג'ו קוקס שנרצחה ערב משאל העם על פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי, אומר שהן הימין הקיצוני והן הקיצונים האיסלאמים גורפים רווח מהקיטוב. "פאשיסטים מהימין הקיצוני וטרוריסטים איסלאמים שואבים עידוד מאותה שנאה של השונה, מאותה אידיאולוגיה הדוגלת בעליונות, והם משתמשים באותן טקטיקות", אמר.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

דאעש ואל-קאעידה תקפו לאורך השנים שוב ושוב מוסלמים החיים במערב וטענו שהמוסלמים האלה לעולם לא יתקבלו לגמרי בחברה של "כופרים". דאעש אף הגדיל לעשות והאשים את המוסלמים האלה כי אם הם אינם מצטרפים להגנת החליפות האיסלאמית שהוא הקים בעיראק ובסוריה ואינם מבצעים פיגועים במדינות שבהן הם חיים – הם משתפי פעולה במערכת המדכאת מוסלמים.

 

"איפה כל הסימפתיה מהפיגועים הקודמים?"

תומכי דאעש ניצלו את הפיגוע נגד מוסלמים בלילה שבין ראשון לשני כדי לשלהב עוד יותר את היצרים. הם ציינו כי מבצע הפיגוע, דארן אוסבורן בן ה-47, לא נורה למוות – בניגוד למחבלים שביצעו את הפיגוע בגדר לונדון. "מוסלמים – עליכם להתעורר, המלחמה מתחילה עכשיו ברחובות שלכם", נכתב באחד ממסריהם.

"האהבה תנצח, הטרור יפסיד". הפגנה נגד השנאה בלונדון (צילום: AP) (צילום: AP)
"האהבה תנצח, הטרור יפסיד". הפגנה נגד השנאה בלונדון(צילום: AP)

מוחמד שפיק, ראש "קרן רמדאן", אמר כי מנצלים את המוסלמים לצורכי תעמולה. "עיתונים וכלי תקשורת מהימין מנציחים את האיסלאמופוביה הגואה. זה יצר אווירה שבה מתקבל על הדעת לפגוע במוסלמים ולנדות אותם. הקהילה המוסלמית מוצגת כל העת כשטנית".

 

תושבים בפינסבורי פארק אמרו כי הם כועסים על כך שהמשטרה השתהתה – לפחות לדבריהם – בהחלטה לכנות את האירוע האחרון "פיגוע טרור". הם הביעו תסכול גם מכך שההתקפות נגד הקהילה המוסלמית אינן מסוקרות בהרחבה ואינן מסוקרות באופן מעורר סימפתיה.

חשש מהתקפות לקראת סוף הרמדאן. בכירים מוסלמים דורשים להגביר את האבטחה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חשש מהתקפות לקראת סוף הרמדאן. בכירים מוסלמים דורשים להגביר את האבטחה(צילום: רויטרס)

"היה ים של סימפתיה אחרי כל פיגועי הטרור האחרונים, אבל שמענו בקושי לחישה אחרי הפיגוע הזה", אומר עלי חביב בן ה-23, שהיה עד לפיגוע. "אנשים פוחדים וכועסים. הורים פוחדים כשהם שולחים את ילדיהם לתפילות הערב".

 

המועצה המוסלמית של בריטניה קראה להגביר את האבטחה סביב מסגדים, וכינתה את פיגוע הדריסה "הצורה האלימה ביותר של איסלאמופוביה".

 

למסגדים ברחבי בריטניה ובמדינות נוספות צפויים להגיע השבוע מתפללים רבים, בשל העובדה שחודש הרמדאן מתקרב לסיומו.


פורסם לראשונה 19/06/2017 23:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מפגינות נגד השנאה בלונדון
צילום: AP
מומלצים