שתף קטע נבחר

איחוד האמירויות: "התנהלות קטאר כמו סוס טרויאני"

הדלפת מסמך הדרישות שהועבר לקטאר כדי להביא לסיום החרם הובילה למתקפה חריפה מצד שר החוץ של איחוד האמירויות, אחת המדינות שמובילה את החרם: "משבר האמון הוא תוצאה של מגמה בין ילדותיות פוליטית עד לתמיכה בטרור"

שר החוץ של איחוד האמירויות, אנוואר קרקאש, האשים היום (ו') את קטאר בהדלפת מסמך הדרישות שהוגש לקטאר כדי להביא לסיום החרם. "משבר האמון באח (קטאר – ר"ק) אמיתי כתוצאה ממגמה שנעה בין ילדותיות פוליטית ועד לקשירת קשר ותמיכה שיטתית באג'נדה קיצוני ובארגוני טרור", כתב קרקאש בשורה של ציוצים שפרסם.

 

"הדרישות שהדליפה קטאר מבטאות בבירור את עומק המשבר כתוצאה מהנזק שהמדיניות שלה הסבה, שנים של קשירת קשר. יש להן מחיר ולחזרה לשכנים יש גם מחיר", הוא הוסיף.

מאשים את קטאר בהדלפה. שר החוץ של איחוד האמירויות ()
מאשים את קטאר בהדלפה. שר החוץ של איחוד האמירויות
 

שר החוץ של איחוד האמירויות המשיך במתקפה: "לא אפשרי שנסכים שקטאר תמשיך למלא תפקיד של סוס טרויאני במרחב המפרצי ומקור המימון והבמה התקשורתית והפוליטית של אג'נדה הקיצוניות. לחזרה שלה יש תנאים".

 

לסיכום הוא הבהיר: "על קטאר לדעת שהפתרון למשבר לא נמצא בטהרן, לא בביירות ולא באנקרה. גם לא בבירות המערב ולא באמצעי התקשורת. הפתרון נמצא בכך שיחזור האמון בה מצד המרחב שלה ושכנותיה".

 

במקביל, טורקיה דחתה על הסף את אחת הדרישות שמופיעות במסמך והיא סגירת הבסיס הטורקי בקטאר. "מטרת הבסיס הוא לאמן את החיילים הקטארים ולחזק את ביטחונה"" אמר שר ההגנה הטורקי פיקארי איסק בראיון לעיתון "מילייט". "אין שום סיבה שמישהו ירגיש מוטרד מהנוכחות הטורקית בקטאר". 

 

במסמך הדרישות שהגישה כווית לקטאר ופורסם בסוכנות הידיעות AP נכללו 13 דרישות עם דד-ליין למענה בעוד 10 ימים. המדינות המחרימות הציבו לקטאר כמה תנאים בכל הנוגע לקשר עם ארגוני טרור. על קטאר להפסיק לממן כל ארגון המוכר כארגון טרור על ידי ארצות הברית ולנתק את כל קשריה עם הארגונים האחים המוסלמים, חיזבאללה, אל-קאעידה ו"המדינה האיסלאמית" (דאעש). חמאס לא הוזכר במפורש.

 

היא התבקשה גם להסגיר את כל פעילי הטרור שנמצאים בשטחה המבוקשים על ידי ארבע המדינות או שנכללים ברשימות הטרור האמריקניות, ולעקל את נכסיהם עד שיוסגרו. בנוסף עליה למסור מידע על מימון של ארגוני אופוזיציה בסעודיה ובמדינות אחרות. 

 

באשר לניתוק היחסים מאיראן, על קטאר להכריז רשמית על הורדת הייצוג הדיפלומטי שלה עם איראן, לסגור את כל הנציגויות הדיפלומטיות, להביא לעזיבת כל האנשים שקשורים למשמרות המהפכה ונמצאים בשטחה. בנוסף, נאמר כי היא תוכל לקיים שיתוף פעולה מסחרי עם איראן, אך באופן שלא יפר את הסנקציות האמריקניות והבינלאומיות נגד איראן ובאופן שלא יפגע בביטחון של מדינות המפרץ. במקביל, נאמר כי על קטאר להפסיק כל שיתוף פעולה צבאי או מודיעיני עם איראן.

 

הדרישה לסגור את רשת אל-ג'זירה תכלול בתוכה כנראה את סגירת רשתות הבת, בהן אל-ג'זירה באנגלית. הדרישה מגיעה על רקע טענות השכנות של קטאר לפיהן הרשת יוצרת מתח באזור ולמעשה תומכת בתנועת האחים המוסלמים. עוד נרשם כי במטרה למנוע מקטאר מלהתערב בענייני הפנים במדינות המחרימות, היא נדרשת להפסיק לאזרח את התושבים מאותן המדינות ולגרש את אלה שנמצאים בקטאר.

 

שעות לפני הפרסום ב-AP הודלף המסמך בשפה הערבית לרשתות החברתיות. הדרישות ברשימה שהודלפה דומות לדרישות שהגיעו לידי AP. על פי המסמך, אם קטאר תסכים לתנאים היא תעבור בדיקה בכל חודש במשך השנה הראשונה להסכם, ואז פעם ברבעון בשנה השנייה. לאחר מכן קטאר תימדד בעמידתה בתנאים פעם בשנה במשך עשר השנים הקרובות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים