שתף קטע נבחר

יועצו של טראמפ: "נעמיק את שת"פ הסייבר עם ישראל"

תומאס בוסרט, מומחה טרור המייעץ לטראמפ, אמר בכנס בינלאומי באוניברסיטת ת"א: "ישראל היא מכוחות הטכנולוגיה המשמעותיים בעולם ואנו נושאים אליה עיניים". ראש הממשלה נתניהו: "האיום גדל והולך בכל מקום"

 

ישראל וארה"ב צפויות להעמיק את שיתוף הפעולה בתחום הסייבר - כך הודיע היום (ב') תומאס בוסרט, יועץ בכיר לנשיא דונלד טראמפ בנושאי התמודדות עם טרור, שדיבר בכנס הסייבר הבינלאומי באוניברסיטת תל אביב.

 

בין השאר הוחלט על הקמת צוותים משותפים שאותם יובילו יועץ הסייבר של הבית הלבן, רוב ג'ויס, וראש מערך הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה, ד"ר אביתר מתניה. בצד האמריקני יהיו שותפים בצוות מחלקת המדינה, המשרד לביטחון המולדת וה-FBI. בצד הישראלי שותפים לו מטה הסייבר הלאומי, שב"כ וגופים נוספים. צוותי העבודה יעסקו בתחומי מחקר ופיתוח (מו"פ), הגנה על תשתיות קריטיות, חילופי מידע ועוד.

 

הסיכום הוא פועל יוצא של ביקור טראמפ בישראל. שתי המדינות מנהלות שיתוף פעולה פורה בתחום הסייבר ההגנתי וההתקפי, ולפי פרסומים זרים פיתחו יחד ב-2011 את "סטוקסנט" (Stuxnet) - תולעת המחשב שתקפה את תוכנית הגרעין האיראנית באמצעות פגיעה במערכות בקרה תעשייתיות מסוג SCADA מתוצרת חברת "סימנס", ששולטות בצנטריפוגות בכור הגרעיני בנתנז.

בוסרט באוניברסיטת תל אביב, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בוסרט באוניברסיטת תל אביב, היום(צילום: מוטי קמחי)
 

"הנשיא טראמפ מדגיש את מסירותינו לישראל ונכונותנו להגן עליה - בוודאי מפני טילים של חיזבאללה וחמאס", אמר בוסרט בכנס. "אנחנו מקווים לחיות בעולם שבו ילדים לא רצים למקלטים. עלינו לבנות קואליציה של שותפויות, ועד שזה יקרה נבסס הסכמים דו-צדדיים עם מדינות. ארה"ב תנוע קדימה באופן בינלאומי כפי שעשינו עם אנגליה וכעת עם ישראל, בשותפויות והסכמים הדדיים. ישראל היא מרכז מבוסס ידע עם מגזר טכנולוגי. אתם מכוחות הטכנולוגיה המשמעותיים בעולם ואנו נושאים אליכם עיניים".

נתניהו בכנס, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נתניהו בכנס, היום(צילום: מוטי קמחי)

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בכנס: "הגנה בסייבר היא עסק רציני כי זה איום הולך וגדל בכל מקום. כל דבר הופך להיות דיגיטלי. האבחנה בין טכנולוגיה גבוהה לטכנולוגיה נמוכה נעלמת במהירות. ובעוד זה קורה במדינה אחת אחרי השנייה, בתעשייה אחת אחרי השנייה, בתשתית חיונית אחת אחרי השנייה, ובעוד אנו נכנסים לעולם של 'האינטרנט של הדברים", הצורך בהגנה בסייבר צומח בקצב מואץ'.

 

"זאת בעיה שניצבת בפני כל הממשלות, לא רק בהגנה על הצבאות שלהן, גופי הביטחון שלהן, התשתיות החיוניות שלהן, העסקים שלהן וכל ארגון אחר. השאלה כיצד לגשת לכך היא שאלה שממשלות נאבקות איתה".

 

הוא התייחס להקמת רשות לאומית להגנה בסייבר: "לכולם מידע מאובטח: לממשלה, לארגונים השונים ולעסקים. אנו יכולים לתקשר בצורה מאובטחת והגופים שנמצאים בתוך הסייברנט יכולים לתקשר זה עם זה לא רק כדי להגיב להתקפות אלא כדי למנוע אותן בעזרת התרעות, בעזרת הדרכה, בעזרת הוראה של דוקטרינה מערכתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
תומאס בוסרט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים