שתף קטע נבחר

סקר מגלה: 50% מהישראלים סובלים מבעיות חניכיים

על פי הנתונים נמצא שנשים סובלות מדימום בחניכיים בזמן הצחצוח יותר מאשר הגברים. כ-40% מהסובלים דיווחו כי לא פנו לעזרה רפואית לאחר דימום בחניכיים

סקר חדש מגלה: כמחצית מהישראלים סובלים מבעיות חניכיים. על פי הסקר שנערך על-ידי מכון "רושניק" עבור "מרידול" עולה כי קרוב למחצית מהישראלים מדווחים שהם סובלים מדימום בחניכיים בשעת הצחצוח לפחות פעם-פעמיים בחודש. 22% מתוכם דיווחו על דימום שמופיע בכל צחצוח.

 

תופעת בעיות החניכיים נפוצה מאוד ועל פי האיגוד הישראלי לרפואת חניכיים הבעיה קיימת בקרב ארבעה מתוך חמישה אנשים. רבים אינם מודעים כלל לבעיה ולנזקים שהיא עלולה לגרום.

 

מחקרים הוכיחו כי דלקת חניכיים לא רק גורמת נזק למשנן אלא בנוסף עלולה לגרום לכניסת חיידקים לגוף, לפגוע בחולים במחלות כרוניות כמו סוכרת, מחלת כליות וכדומה, להביא ללידה מוקדמת ולמשקל ולד נמוך, לגרום נזקים ללב ולפגוע במערכת החיסון של הגוף.

 

קראו עוד בערוץ בריאות השן

 

דימום מהחניכיים. סימן לנזק שעלול להתפתח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דימום מהחניכיים. סימן לנזק שעלול להתפתח(צילום: shutterstock)

 

 

רוב הסובלים מבעיות חניכיים (כאבים או דימום) בטוחים שבעיה בריאותית כלשהי היא הגורם העיקרי לדימום בחניכיים. עם זאת, למרות ש-63% מבינים שדימום בחניכיים מעיד על בעיה רפואית, רק 21% פונים לרופא.

 

על פי הנתונים נמצא עוד כי שנשים סובלות בשיעורים גבוהים יחסית מדימום בחניכיים בשעת הצחצוח לפחות פעם-פעמיים בשבוע לעומת הגברים.

 

לא להפסיק לצחצח

על אף הדעה הרווחת שיש לצחצח מיד לאחר אכילת ממתקים, אין זה מומלץ. ההסבר הוא שלאחר החשיפה למזון ובעיקר לסוכר, רמת החומציות בפה עולה כתוצאה מפעילות החיידקים ומחומציות המזון עצמו.

 

צחצוח בתנאים חומציים גורם לשחיקה מוגברת של חומר השן ובעצם עלול להזיק לשיניים. לכן, כדאי להמתין עם פעולת הצחצוח עד חצי שעה לאחר האכילה.

 

בכל מקרה לצחצוח יעיל, רצוי להחליף מברשת לפחות אחת לשלושה חודשים (על פי המלצת איגוד רופאי השיניים האמריקניי), או קודם לכן במקרה והיא מתבלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index Open
הקשר בין צחצוח לנזק לחניכיים
צילום: Index Open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים