שתף קטע נבחר

שבר שתיקה: ר"מ הודו גינה את מקרי הרצח על חילול כבוד הפרה

מאז שהלאומנים ההינדים עלו לשלטון בהודו לפני שלוש שנים גברו התקיפות האלימות נגד אנשים, רובם מוסלמים, שהואשמו באכילת בשר פרה או בשחיטת פרות. ראש הממשלה מודי גינה סוף סוף את תופעת הלינצ'ים: "לא מתקבל על הדעת להרוג אנשים בשם הסגידה לפרות. צריך לפעול בצורה חוקית"

אכילת פרה אסורה ושחיטה מוגבלת ברוב המדינות בהודו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אכילת פרה אסורה ושחיטה מוגבלת ברוב המדינות בהודו(צילום: AFP)

 

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי שבר היום (יום ה') שתיקה בנושא גל התקיפות האחרון בארצו נגד אנשים שהואשמו באכילת בשר פרה או בשחיטת פרות. מודי אמר שרצח בשם חיה שקדושה לרוב ההינדי הוא שגוי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ראש הממשלה ההודי אמר את הדברים שבוע אחרי שנער מוסלמי בן 16 נדקר למוות ברכבת אחרי שנחשד שהחזיק בשר. מאז 2010 נהרגו 28 בני אדם בהודו באלימות שקשורה לפרות. רוב הקורבנות נהרגו אחרי שמודי והמפלגה הלאומנית שבראשותו ניצחו לפני שלוש שנים בבחירות הכלליות.  

 


גינוי ראשון לתופעת הלינצ'ים. מודי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גינוי ראשון לתופעת הלינצ'ים. מודי(צילום: AFP)
"זה לא מתקבל על הדעת להרוג אנשים בשם 'גאו באקטי'", אמר מודי לקהל אנשים באשראם (מרכז רוחני למאמינים) הינדי בהתייחסו לסגידה לפרות במדינה. "לאיש במדינה הזו אין זכות לקחת את החוק לידיים שלו או שלה", אמר ראש הממשלה ההודי באשראם שהוקדש לאבי האומה מהטמה גנדי במדינת הולדתו של מודי, גוג'ראט. מודי הוסיף שהגנה על פרות היא דבר נכון, אבל צריכה להיעשות בצורה חוקית.

 

שחיטה של פרות אסורה והצריכה של בשר פרה מוגבלת ברוב המדינות בהודו. אלא שהפרנסה של מיליוני בני אדם מהמיעוט המוסלמי ומהקסטה ההינדית הנמוכה תלויה בתעשיית הבשר והעור.

 

הפגנה בניו דלהי נגד לינצ'ים של מוסלמים שהואשמו באכילת בשר פרה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה בניו דלהי נגד לינצ'ים של מוסלמים שהואשמו באכילת בשר פרה(צילום: AFP)

מאז שעלה לשלטון התקשה מודי למצוא את האיזון בין הדרישות של ארגונים הינדיים ימניים - חלקם קשורים למפלגתו - לקדם אידיאולוגיה הינדית ולהגן על פרות, לבין קידום הפיתוח במדינה והתדמית של הודית חילונית בהתאם להשפעה הכלכלית הגוברת שלה.

 

אמש נערכו עצרות מחאה קטנות בכמה ערים בהודו שבהן גינו את הלינצ'ים האחרונים שבוצעו במדינה, לרוב נגד מוסלמים שנחשדו באכילת בשר פרה או שחיטת פרה, וקראו לממשלה לעשות יותר כדי לעצור את התופעה.

 

פוליטיקאים מהאופוזיציה תקפו את ראש הממשלה מודי והאשימו אותו שהוא כשל בתפקידו כשלא גינה את האלימות מצד הארגונים שמגינים על הפרות.

 

מודי יגיע בשבוע הבא לביקור בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חיה קדושה במדינה. פרה ברג'סטן
צילום: AFP
מומלצים