שתף קטע נבחר

בגלל הסכסוך עם רוסיה באירוויזיון: קנס לאוקראינה

איגוד השידור האירופי הצהיר כי אוקראינה, שסירבה לאפשר למתמודדת הרוסייה להשתתף באירוויזיון בקייב, צריכה לשלם קנס כספי משמעותי: "זה העמיד בסכנה את המוניטין של התחרות"

 

סאגת אוקראינה-רוסיה באירוויזיון מסרבת לגווע. בעקבות החלטתה של אוקראינה - מארחת התחרות שהתקיימה בקייב לפני חודש וחצי - לאסור על כניסת הזמרת הרוסייה לשטחה, במה שהביא לפרישת רוסיה מהתחרות, המדינה צפויה לקנס כספי.

 

יוליה סמוילובה. בגלל ההופעה בקרים (צילום: getyimages) (צילום: getyimages)
יוליה סמוילובה. בגלל ההופעה בקרים(צילום: getyimages)
 

איגוד השידור האירופי הודיע היום (ה') כי על רשות השידור האוקראינית לשלם קנס "משמעותי", כדבריו, בשל "עיכובים חמורים שיצרו קשיים שלא לצורך". באיגוד טענו כי החלטתה של אוקראינה, שגרמה לפרישתה של רוסיה מהאירוויזיון, "העמידה בסכנה את המוניטין של התחרות".

ברשות השידור האוקראינית אומרים בתגובה כי מדובר בקנס של 200 אלף יורו, וכי הרשות תערער עליו.

 

לפי האיגוד, בהכנות לקראת התחרות בקייב התגלעו בעיות רבות, שפגעו בלוח הזמנים, בהן התפטרות של יותר מ-20 אנשי צוות אירוויוזיון אוקראינים בכירים חודשים ספורים לפני התחרות – בטענה שלא איפשרו להם לקבל החלטות עצמאיות. וכן בעיות עם אנשי המקצוע שהיו אחראיים על בניית הבמה.

בנוסף, פחות מחודשיים לפני קיום התחרות כוחות הביטחון של החליטו לאסור את כניסתה של הזמרת יוליה סמויולובה , נציגת רוסיה בתחרות, לשטח המדינה למשך שלוש שנים - זאת בשל הופעתה בשטח חצי האי קרים ב-2015, לאחר סיפוחו השנוי במחלוקת לרוסיה.

 

מדובר היה בהחלטה חסרת תקדים, שהביאה להעלאת המתיחות הקיימת גם כך בין שתי המדינות. בהיסטוריה של תחרות השירה האירופית מעולם לא מנעה מדינה את השתתפותה של אחרת, ובפרט לא זו המארחת. ב-2013 בחרה טורקיה בעצמה שלא להתמודד מטעמים פוליטיים באירוויזיון שהתקיים באותה שנה במאלמו שבשבדיה, זאת במחאה על האפליה לטובה של גרמניה, צרפת, אנגליה, איטליה וספרד. קודם לכן באותה שנה פרשו סלובקיה, פורטוגל ובוסניה בגלל סיבות כלכליות. ב-2005 ביקשה לבנון להשתתף בתחרות בתנאי שישראל לא תשתתף, אך פרשה לאחר שאיגוד השידור האירופי סירב לבקשה.

 

איגוד השידור האירופי ניסה לשכנע את אוקראינה לבטל את רוע הגזרה, ותיאר בשעתו את ההחלטה ככזו אשר "פועלת נגד רוח התחרות ורעיון הכוללנות שעומד בבסיס ערכיה", אך גם ציין כי עליו לכבד את החוק המקומי של המדינה המארחת, וכי יפעל לגישור בין המדינות. כל זאת ללא הועיל, מאחר שכחודש לאחר מכן פרשה רוסיה מהתחרות ואף סירבה לשדר את האירוע.

 

היום הצהיר האיגוד: "איגוד השידור האירופי היה שבע רצון מתחרות האירווזיון 2017, ומשבח את רשות השידור האוקראינית, הצוות, וכל מי שעבד קשה בשלושת השידורים החיים מקייב בחודש מאי. הארגון של התחרות, לעומת זאת, היה נתון לעיכובים קשים אשר הקשו על ההפקה".

 

בשנה הבאה ייערך האירווזיון בפורטוגל. יו"ר ועדת האירוויזיון באיגוד השידור האירופי, פרנק דיטר פריילינג, אמר כי הוא מקווה שהתחרות הבאה תאחד בין הצופים ותאפשר לכל מי שרוצה להשתתף בה. הוא הוסיף כי הוא מקווה שרוסיה ואוקראינה "יעלו על אותה במה - בתחרות ידידותית וא-פוליטית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: getyimages
יוליה סמוילובה. נדחתה
צילום: getyimages
לאתר ההטבות
מומלצים