שתף קטע נבחר

חוקרים מפתחים מכשיר סלולרי שעובד ללא סוללה

שני חוקרים יושבים בחדר. האחד מחזיק פיסת פלסטיק ירוקה, האחר מחזיק טלפון. זו לא התחלה של בדיחה, זו אולי ההתחלה של עתיד הטלפונים שעובדים בלי צורך בסוללה

שני חוקרים יושבים בחדר. האחד מחזיק טלפון חכם, רגיל, בעל מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד. החוקר השני, יושב לצידו, מחזיק ביד פיסת פלסטיק ירוקה וחדשנית. החוקר השני מנסה להתקשר לטלפון של החוקר הראשון בעזרת חתיכת הפלסטיק חסרת הסוללה. הוא מחייג, והחוקר הראשון מצליח לשמוע אותו דרך הטלפון שלו. איך זה עובד? בעזרת האוויר כמובן.

 

עוד כתבות באתר ג'ירפה:

האם בקרוב נוכל להרגיש כאב וטמפרטורה במציאות מדומה?

דיווח: Galaxy Note 8 ישלב את מערך הצילום "הטוב ביותר בשוק הסלולר"

 

חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון פיתחו מכשיר סלולרי חדש שמסוגל להוציא שיחות ללא כל צורך בסוללה. הפרויקט החדשני הוא פרי פיתוחו של וומסי טלה, חוקר בתחום מדעי המחשב והנדסת אלקטרוניקה במעבדה של ג'ושוע סמית', שעמל על הרעיון כבר שנים רבות. "אם היית צריך לבחור מכשיר אחד שיהפוך לחסר-סוללה, מה היית בוחר?", שואל סמית', "טלפון סלולרי הוא אחד החפצים השימושיים ביותר שקיימים. עכשיו תאר לעצמך שהסוללה שלך אזלה, ואתה עדיין יכול לשלוח הודעות טקסט ולבצע שיחות".

 

 

כאמור, המכשיר סופג את האנרגיה הדרושה לביצוע השיחות מה"אוויר", כלומר מהסביבה. אור ממנורות ברחוב יוכל להפוך לחשמל באמצעות פאנלים סולרים או פוטודיודות (דיודות המסוגלות להפוך אור לזרם חשמלי), וגלי רדיו המיועדים לטלוויזיה או לאינטרנט יוכלו להפוך לחשמל זמין באמצעות אנטנות. נשמע פשוט? אז לא כל כך. שימוש במערכת משולבת כמו זו, שתשתמש באנרגיה הן מהאור והן מגלי רדיו, תוכל לייצר עשרות בודדות של מיקרו-ואטים (מיליונית הוואט), בעוד הכמות הדרושה לביצוע שיחת טלפון היא באזור ה-800 מילי-ואטים (אלפית הוואט).

 

על הבעיה הזאת הצליחו להתגבר החוקרים בעזרת טכנולוגיה שפיתחו בשם "Backscatter", המאפשרת לשדר ולהעביר מידע באמצעות ניצול של אותות רדיו שנמצאים באוויר בין כה וכה. השיחה שיוצאת מין המכשיר משתמשת באותות רדיו מסוג FM, ומועברת על ידם ליעד הסופי. או באמצעות ניצול של אותות קיימים (כמו של שידורי רדיו לדוגמה), או באמצעות שימוש בתדרים ריקים שלא מנוצלים לשימוש אחר.

 

נכון לעכשיו, המכשיר עדיין נמצא בשלביו המוקדמים ולא צפוי לצאת לשוק בזמן הקרוב. לדבריו של וומסי טלה, מפתח המכשיר, החלום שלו הוא שבמכשיר הסופי נוכל אפילו לצלם "סלפי" עם מצלמה מובנית - ואת המטען - נוכל לשכוח בבית. ג'ושוע סמית' פתח חברת הזנק (סטארט-אפ) בשם "Jeeva Wireless", שמטרתה לשלב את טכנולוגיית ה-Backscatter במכשירים שונים למטרות מסחריות, ואולי כך, החלום של טלה (ושל כולנו) יוכל להתגשם. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלי סוללה. המחקר בשלבים הראשונים
מומלצים