שתף קטע נבחר

בשורה למנותחי קטרקט: עדשות שמתקנות גם את הראייה

מדובר בעדשות מולטיפוקל -טריפוקליות שמושתלת לעין במהלך הניתוח לתיקון הקטרקט. העדשה מתקנת את הקטרקט וגם מתקנת ליקויי ראייה אם קיימים ומספקת יכולת ראייה לטווח קרוב, בינוני ורחוק

בשיתוף לפידות מדיקל

 

רובנו לוקחים את עובדת היותנו בריאים כמובנת מאליה, ומתחילים להבין את החשיבות רק כשאנחנו חשים לא טוב או סובלים ממחלה כלשהי. בדומה לכך, אנו נוטים להבין עד כמה חשובה ראייה טובה רק כאשר מופיעים אצלנו קשיי ראייה. בגילאים מבוגרים יותר, ליקויי ראייה מקשים עד מאוד על ההתנהלות היומיומית ומצריכים פתרון מקיף. 

 

אחד מליקויי הראיה השכיחים בקרב מבוגרים הוא קטרקט, תופעה של עכירות עדשת העין, שגורמת להפרעה וירידה בחדות הראייה וניתנת לטיפול באמצעות ניתוח.

 

בהליך כזה משתילים עדשה מלאכותית חד-מוקדית במקומה של עדשת העין העכורה, שמתקנת את הראייה לרחוק אך לא את הראייה לקרוב, וכך התלות במשקפי ראייה נשארת גם לאחר הניתוח.

 

קראו עוד כתבות בערוץ בריאות העין

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

את הבעיה הזו בדיוק פותרת עדשות הקטרקט מהדור החדש. דור זה כולל בין היתר עדשה טריפוקלית מתקדמת בטכנולוגיות שלא היו קיימות בעבר. כך, במקום העדשה הטבעית של העין מושתלת עדשה טריפוקלית חדשנית, שמספקת יכולת ראייה לטווח קרוב, בינוני ורחוק, ומאפשרת למנותחי קטרקט ליהנות מראייה ברורה, טבעית ונוחה, מכל טווח וכמובן ללא משקפי ראייה.

 

חופשיים ממשקפיים

"כידוע, העדשה המושתלת בניתוחי קטרקט, באה להחליף את העדשה העכורה (קטרקט) הנמצאת בעין", אומר ד"ר משה מלכין, מומחה לניתוחי קטרקט בלייזר והשתלת עדשות פרימיום. "העדשות הסטנדרטיות המושתלות בניתוחי קטרקט הן עדשות חד מוקדיות; כלומר, הן מקנות ראיה טובה למרחק אחד בלבד. למשל: לקרוב (קריאה), רחוק (צפייה בטלוויזיה, נהיגה), או למרחק ביניים (צג מחשב, משטחי העבודה במטבח, חפצים הנמצאים על מדפים). למרחקים הנוספים, יש צורך במשקפיים המכוונים למרחקים אלו, או משקפיים מולטי פוקליות.

 

"פציינטים רבים שבחרו בעדשות תוך עיניות מולטיפוקליות, נוכחים לדעת שהם יכולים להיות חופשיים לגמרי ממשקפיים, או שאולי פה ושם, יצטרכו משקפי קריאה עם מספר קטן בכדי לראות אותיות קטנות. עדשות אלו נמנות על עדשות הפרימיום (משופרות) המשתתפות במגמה המודרנית של ניצול ניתוח הקטרקט, בנוסף לשיפור הראיה הכרוך מעצם הוצאת העדשה העכורה, לשפר ליקויים בראיה שקדמו להיווצרות הקטרקט (רוחק ראיה, קוצר ראיה, אסטיגמטיזם- צילינדר, זוקן ראיה- חולשת הראיה מקרוב החלה לאחר גיל 40 ומחמירה עם הזמן). היות ועדשות אלו מושתלות לתוך העין, אין בלאי ואין צורך בתחזוקה או החלפה במשך החיים".

 

ביצועי ראייה טובים בכל טווחי הראייה

קשה להפחית בתלות העצומה שאנשים מפתחים כלפי משקפי הראייה שלהם, בין אם כשהם רוצים לקרוא ספר אך לא מוצאים את זוג המשקפיים שלהם ובין אם כשהם נכנסים לרכב ונזכרים שהם שכחו את משקפי הראייה בבית. לכן, הבשורה שטמונה בעדשות טריפוקליות היא מהפכנית, לא פחות.

 

כאמור, עדשות מולטי פוקליות מעוצבות באופן שמאפשר ליהנות מביצועי ראייה טובים בכל טווחי הראייה – קרוב, רחוק ומרחק ביניים, אבל זה לא היתרון היחיד. בשנה האחרונה החלו מנתחים בכירים בישראל להשתיל עדשה טריפוקלית חדשנית המספקת ראייה מיטבית תחת כל תנאי התאורה, כוללות מסנני UV ואור כחול, ומוטמעת בהן טכנולוגיה שמבטיחה תאימות טובה ועמידות לטווח ארוך.

 

מעל הכל, עדשות טריפוקליות מספקות פתרון מוצלח לכל מי שעומד לעבור ניתוח קטרקט ורוצה לשפר את איכות הראייה שלו, שכן בעזרתן מנותחי קטרקט יכולים לשנות את מיקוד הראייה במרחקים שונים, לבצע את כל הפעולות היומיומיות ללא תלות במשקפיים, והכי חשוב – ליהנות מאיכות חיים טובה יותר.

 

"יש לקחת בחשבון שדרושה בדיקת התאמה יסודית של העין המועמדת לניתוח", אומר ד"ר מלכין. "יש לשלול ליקויים ומחלות שעלולים לפגוע בתפקוד עדשות משופרות אלו. למשל: ניוון ברשתית, צילינדרים גבוהים, צלקות בקרנית וכדומה.

 

"כמו-כן, נדרש ניתוח מושלם בכדי למקם עדשות אלו במיקום המדויק והאופטימלי בתוך העין, במרכז מאחורי האישון, במיקום המקורי של העדשה הטבעית שהתעכרה והוצאה במהלך הניתוח. בכל מקרה, מכינים לגיבוי, בחדר הניתוח עדשה חד מוקדית רגילה.

 

"שימוש בלייזר בשלבים מסוימים בניתוח הקטרקט, יכול לעזור למנתח שלך למקם את העדשה טוב יותר. אם אדם רוצה את החופש הגדול ביותר ממשקפיים אחרי ניתוח, עליו לשקול עדשות תוך עיניות מולטיפוקליות (רב מוקדיות), בכדי להרחיב את טווח הראיה הברורה, ללא צורך ברב המקרים להיעזר במשקפיים".

 

בשיתוף לפידות מדיקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ניתוח קטרקט ותיקון הראייה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים