שתף קטע נבחר

"הילד שלי אלרגי, זה אומר שאני לא יכול לצאת לעבוד?"

משרד הרווחה הודיע כי הוא מפסיק לממן סייעות לילדים הסובלים מאלרגיה, ולהורים אין פתרונות. בגנים מסרבים לקחת אחריות על הילדים, משרדי הממשלה מגלגלים אחריות זה על זה, ובתווך נמצאים ההורים המתוסכלים

האזינו לשיחות עם הגורמים המתנערים מאחריות:

 

 

משרד הרווחה הודיע כי בכוונתו להפסיק את מימון הסייעות לילדים בני שלוש ומטה הסובלים מאלרגיות - וההורים אובדי עצות. בגני הילדים מסרבים לקבל אחריות על הילדים האלרגיים, ומציאת הפתרון מגולגלת לפתחם של ההורים המתוסכלים.

 

"עד היום השגיחה הסייעת שהבן שלי לא נוגע באוכל אחר בשעת האכלה בגן", מפרט חי גבריאל מתל אביב, אב לילד בן שנה וחצי הסובל מאלרגיה לחלב. "בגן מסרבים לקבל את הבן שלי לשנה הבאה ללא סייעת, ואין לנו פתרון. אשתי ואני עובדים במשרה מלאה. אנחנו לא יכולים לצאת באמצע העבודה כדי לוודא שהוא לא נוגע באוכל של אחרים בזמן הארוחות. העלות של העסקת סייעת פרטית מגיעה לאלפי שקלים בכל חודש. כל גורם מתנער מאחריות על המצב, ואנחנו מתוסכלים. זה שהילד שלי אלרגי זה אומר שאני לא יכול לצאת לעבודה? זה הגיוני?"

 

"מסכנים את חיי הילדים". אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"מסכנים את חיי הילדים". אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

בארץ יש כ-350 פעוטות עד גיל שלוש הסובלים מאלרגיה מסכנת חיים. מרים, אם לילד הסובל מאלרגיה לבוטנים, מתארת בשיחה עם ynet את הצורך האקוטי בהשגחה על בנה: "לפני שהבן שלי קיבל ליווי של סייעת, היינו מגיעים למרפאת החירום בתדירות של פעמיים בחודש. זה עצוב לומר, אבל הטלפון מהגננת שמזעיק אותי לגן לפנות את הבן שלי הפך לדבר שבשגרה. ההשגחה של הסייעת שינתה את המצב. מדובר בחיים של ילדים. הגננות עסוקות באלף ואחד דברים, ואם חלילה אף אחד לא שם לב לבן שלי, הוא ימות. כנראה שעד שלא תקרה טרגדיה מקבלי ההחלטות לא יצאו מהאדישות".

 

גבריאל מתאר בשיחה עימו כי כל הגורמים שאליהם פנה מתנערים מאחריות מהמצב. "התקשרתי לכל משרדי הממשלה", מפרט האב, "משרד הבריאות, החינוך, הכלכלה והעבודה והרווחה – כל אחד מהם זרק אותי לשני. אנחנו אובדי עצות. מי אמור לפתור את הבעיה של הבן שלי? למי אני אמור לפנות? אשתי ואני לא יכולים להרשות לעצמנו לממן סייעת פרטית. המשמעות של ביטול הסייעת היא שאחד מאיתנו צריך להתפטר מעבודתו. יש מאות הורים במצב שלי. זה לא הגיוני".

 

מאות הורים אובדי עצות. ארכיון (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
מאות הורים אובדי עצות. ארכיון(צילום: בראל אפרים)

 

ח"כ אלהרר: המדינה מפקירה הורים

ההורים פנו באחרונה לחברת הכנסת קארין אלהרר (יש עתיד), יו"ר הוועדה לביקורת המדינה. ח"כ אלהרר תקפה בחריפות את החלטת משרד הרווחה ומסרה כי "המדינה מפקירה את ההורים ושולחת אותם להתמודד לבד עם האלרגיות של הילדים, לממן באופן עצמאי מטפלת או פשוט להפסיק לעבוד ולהישאר בבית".

 

חברת הכנסת מתארת כי היא מוצפת בפניות של הורים מתוסכלים: "משרד הרווחה פשוט ירד מהפסים כשהפסיק את המימון לסייעות במעונות. אסור לנו לחכות לאסון שיקרה לפעוט בשביל להבין שאלרגיות זה סכנת חיים והמדינה מחויבת בפתרון. אנחנו מוצפים במקרים של משפחות שמתחננות לסיוע ולא יודעות איך להתמודד עם המצב. אני לא מתכוונת לעשות חיים קלים למשרדים בעניין הזה, ונמשיך להיאבק עד שהילדים ילכו בביטחון כל בוקר לגן".

 

"במשרד הרווחה ירדו מהפסים". ח"כ קארין אלהרר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"במשרד הרווחה ירדו מהפסים". ח"כ קארין אלהרר(צילום: גיל יוחנן)

 

יו"ר העמותה לאלרגיות למזון בארץ, אודליה אלבו, ביקרה את ההחלטה והביעה תרעומת: "תגובת משרד הרווחה לביטול הסייעות מקוממת, ממשלת ישראל לא תוכל לומר 'ידינו לא שפכו את הדם הזה'".

 

ממשרד הרווחה נמסר בתגובה: "משרד העבודה והרווחה נותן סיוע לשילוב פעוטות מעוכְּבֵי התפתחות, וכן פעוטות עם מחלות מורכבות הדורשות סייעת שילוב. הסייעת אינה מורשית לבצע התערבות רפואית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
350 פעוטות ללא פתרון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים