שתף קטע נבחר

יציאות לא סדירות: מהן הסיבות וכיצד מתמודדים?

אנשים רבים סובלים מעצירות כרונית. מה המשמעות של המושג, למה זה קורה ואיך ניתן לטפל בתופעה?

בשיתוף טקדה ישראל בע"מ

 

משמעות המושג "עצירות" הוא שינוי לרעה בהרגלי היציאות. מה גורם לעצירות, כמה זמן היא נמשכת, מתי היא מוגדרת כ"כרונית" וכיצד מטפלים בה.

 

צפו בדיון עם ד"ר דן קרטר, מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד במרכז הרפואי שיבא ועם שירלי לב שתספר על ההתמודדות האישית שלה עם הבעיה.

 

 

רוצים לקבל מידע בנושאים בריאותיים שונים? אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית

 

ד"ר קרטר: "חשוב להבין שעצירות היא תסמין ולא מחלה. עצירות אומר שבעצם יש ירידה בתדירות היציאות לפחות משלוש בשבוע אבל יש גם דברים אחרים, קושי בהטלת הצואה, צורך במאמץ, תחושה שהיציאה לא מתקדמת או חסימה או אפילו צורך ממש בלחץ עם האצבע כדי לאפשר יציאה".

 

מה ההבדל בין עצירות רגילה לעצירות כרונית, כלומר מתי עצירות מוגדרת ככרונית?

"אם זה מתרחש מעל שלושה חודשים אנחנו מדברים כבר על הפרעה כרונית".

 

למה זה קורה?

"בדרך כלל העצירות לא נגרמת ממחלה, עדיין יש לשלול במקרים נדירים מחלות. הדבר הראשון שאנחנו צריכים לשלול זה גורם חוסם, למשל חס וחלילה סרטן, מחלות אנדוקריניות".

 

כיצד מטפלים בעצירות?

"צריך לבחון את אורח החיים של האנשים הסובלים. לראות אם הם שותים מספיק, אם עושים פעילות גופנית ואם צורכים מספיק סיבים. אם אחד מאלה לא מקוים כמובן צריכים להמליץ לתקן את הבעיה. אם זה לא מספיק, אנחנו כבר ממליצים על טיפול במשלשלים.

 

"הקבוצה הראשונה היא משלשלים אוסמוטיים, אלה תרופות בעצם שגורמות לספיגה של נוזלים לתוך המעי, אין להן הרבה תופעות לוואי, הן יעילות באחוז מאוד גבוה מהחולים, אם זה לא עוזר אנחנו כבר באמת מתחילים עם תרופות, משלשלים סקרטוריים שגורמים בעצם להפרשה אקטיבית של צואה ממערכת העיכול. אם בשני המקרים האלה לא עוזרים אז אנחנו כבר מדברים על תרופות חדשות יותר".

 

יש בשוק שתי קבוצות של תרופות. האחת מזרזת את הפעילות של המעי והתרופה השניה גורמת להפעלה של תעלות כלור במעיים, כתוצאה מכך להפרשה של נוזלים לתוך המעיים, ריכוך הצואה והגברת מספר יציאות.

 

רוצים לקבל מידע בנושאים בריאותיים שונים? אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית שלנו

 

המידע והתכנים הנמסרים ונאמרים בתכנית זו, ניתנים כמידע כללי בלבד, והם אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי אישי או לבדיקה וטיפול רפואיים הולמים. על חולים להתייעץ באופן אישי עם רופא מומחה, המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלהם, על מנת למצוא עבורם ולהמליץ בפניהם על דרך טיפולית המתאימה למחלתם

 

בשיתוף טקדה ישראל בע"מ



 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הטיפול בבעיות עצירות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים