שתף קטע נבחר

 

רוסיה נגד העולם: "קבעתם שהייתה תקיפה כימית בלי לבקר במקום"

רוסיה כתבה מכתב חריף למזכ"ל האו"ם ולמועצת הביטחון בעקבות תוצאות נוספות שקבעו חד-משמעית כי משטר אסד תקף אזרחים בגז סארין. "אף אחת מהמדינות לא שלחה נציגים למקום התקיפה. קמפיין מתוזמר של המורדים"

רוסיה מתחה הלילה (יום ה') ביקורת על ארצות הברית ועל מדינות המערב שגינו את התקיפה הכימית בפרברי אידליב בסוריה לפני כשלושה חודשים. במכתב ששלחה המשלחת הרוסית באו"ם למזכ"ל אנטוניו גוטרש ולמועצת הביטחון נכתב כי הגינויים שנשמעו ברחבי העולם "משוחדים ומוטים".

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

הרוסים טוענים כי הקביעה שהמשטר השתמש בגז סארין "חפוזה" מאחר שאף אחת מהמדינות לא שלחה נציגים למקום בעקבות התקיפה, וכי המערב התעלם מעדויות שהוצגו על ידי משטרו של בשאר אסד. ארה"ב האשימה את המשטר באחריות לתקיפה החמורה, והנשיא האמריקני דונלד טראמפ הורה על תקיפה של בסיס סורי באמצעות טילי טומהוק. הנשיא הסורי אסד ממשיך להכחיש את מעורבות משטרו בתקיפה הכימית.

 

ילד שנפגע בתקיפה הכימית באידליב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ילד שנפגע בתקיפה הכימית באידליב(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הרוסים מציינים כי אין ספק שנעשה שימוש בגז הרעיל, וכי הדבר אושר על ידי הרשויות בבדיקות שנערכו במקום, אך לטענתם השאלה החשובה ביותר, מי אחראי לתקיפה האכזרית ומדוע עשה זאת, נותרה ללא מענה.

"קמפיין מתוזמר של המורדים ותומכיהם" (צילום: AP) (צילום: AP)
"קמפיין מתוזמר של המורדים ותומכיהם"(צילום: AP)

"האם עלינו להפסיק לתור אחר האמת שלמעשה שונה מאוד מהתמונה שהופצה בקמפיינים מתוזמרים של המורדים והגורמים הזרים שתומכים בהם כלכלית? אולי כדאי שנחקור את כל 'סוכני הנדל"ן' מטעם המורדים ששכרו מבנה שאחסן כימיקלים רעילים, והביאו אמבולנסים עם פצועים מאזור סמוך הישר לזירת התקיפה הכימית?", כתבו הרוסים.

 

בבדיקה האחרונה שערך הארגון למניעת נשק כימי לפני כחודש, נקבע שוב כי האזרחים ספגו תקיפה באמצעות גז סארין, אך המסקנה הסופית אודות האחראים לתקיפה תלויה בגופים של האו"ם. במכתב הרוסי נכתב כי "כדי לקבוע את האחריות למעשים נדרש לשלוח מומחים לחאן שייחון, אך הדבר יהיה מורכב מאחר ומי שעומד מאחורי המעשים הנוראיים הספיק לנקות את האזור". 

 

בקרמלין טענו כי המשטר הסורי הסכים להעניק לחוקרים של האו"ם גישה מלאה לבסיס חיל האוויר שהותקף אחרי האירועים באידליב, אך החוקרים נמנעו מלהגיע בשל סיכונים ביטחוניים. רוסיה גם טוענת שהחקירות שביצעו טורקיה, בריטניה וצרפת, שבהן עלו "ממצאים די צפויים והחלטיים לגבי האשמה של דמשק", מעלות תהיות, בהן האם הראיות שנאספו עומדות בסטנדרטים הבינלאומיים הנדרשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
התקיפה הכימית בסוריה
צילום: EPA
מומלצים