שתף קטע נבחר

למרות התנגדות טראמפ: הסנאט אישר סנקציות חדשות נגד רוסיה

יומיים לאחר שבית הנבחרים הצביע בעד הצעת החוק המרחיבה את הסנקציות נגד רוסיה, איראן וצפון קוריאה - הסנאט העביר אותה כמעט פה אחד. כעת היא תובא לשולחנו של הנשיא טראמפ, להחלטה האם לאשרר אותה או להטיל עליה וטו, שנראה כי שני בתי הקונגרס יכולים לגייס מספיק תמיכה כדי לגבור עליו. רוסיה והאיחוד האירופי כבר איימו בתגובה

הסנאט האמריקני הצביע הלילה (ו') כמעט פה אחד בעד הטלת סנקציות חדשות על רוסיה, למרות התנגדותו של הנשיא דונלד טראמפ לחקיקה, אשר הכעיסה את מקבילו הרוסי ולדימיר פוטין, שאיים להגיב עליה. הסנאט אישר את הצעת החוק, אשר כוללת הטלת סנקציות גם על איראן ו צפון קוריאה, ברוב של 98 תומכים לעומת שני מתנגדים, ובזכות תמיכה ברורה מחבריו של טראמפ למפלגה הרפובליקנית, כמו גם מהדמוקרטים. הצעת החוק תישלח כעת לבית הלבן, להחלטתו של טראמפ האם לאשררה או להטיל עליה וטו.

הסנקציות יפרידו ביניהם? פוטין וטראמפ (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הסנקציות יפרידו ביניהם? פוטין וטראמפ(צילום: gettyimages)

"לשלוח מסר חזק לפוטין". מקיין (צילום: AP) (צילום: AP)
"לשלוח מסר חזק לפוטין". מקיין(צילום: AP)

"טראמפ שוקל דווקא להחמיר את הסנקציות". סקרמוצ'י (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"טראמפ שוקל דווקא להחמיר את הסנקציות". סקרמוצ'י(צילום: רויטרס)

 זו הצעת החוק המשמעותית הראשונה בתחום מדיניות החוץ שאושרה על ידי הקונגרס בקדנציה של טראמפ, אשר עדיין נאלץ להיאבק כדי לקדם את האג'נדה שלו, המתמקדת בנושאי פנים, למרות שהרפובליקנים שולטים בסנאט ובבית הנבחרים. גם אם טראמפ יחליט להטיל וטו על ההצעה, עדיין צפויה להיות לה תמיכה מספקת בשני בתי הקונגרס כדי לגבור על הווטו ולהפוך אותה לחוק.

 

הצעת החוק מאיימת לערער עוד יותר את היחסים בין ארצות הברית לרוסיה, שהתדרדרו בכהונתו של קודמו של טראמפ, ברק אובמה. טראמפ קיווה לשפר את הקשרים, אך הממשל שלו נתון תחת עננת החקירות של החשד להתערבות רוסית לטובתו בבחירות לנשיאות בשנה שעברה. טראמפ מכחיש כל קנוניה בין מטה הבחירות שלו למוסקבה.

 

 

הצעת החוק כבר עברה שלשום בבית הנבחרים ברוב של 419 תומכים מול שלושה מתנגדים. הן הרפובליקנים והן הדמוקרטים דחפו להרחבת הסנקציות, בין היתר בעקבות מסקנות סוכנויות הביון האמריקניות שקבעו כי הקרמלין התערב בבחירות. הסנאטור הרפובליקני ג'ון מקיין, המוביל קו תקיף נגד רוסיה, אמר מעט לפני שהסנאט אישר את ההצעה: "ארצות הברית צריכה לשלוח מסר חזק לפוטין ולכל תוקפן אחר, כי אנחנו לא נסבול מתקפות על הדמוקרטיה שלנו".

 

פוטין, שהכחיש שוב ושוב כי התערב בבחירות האמריקניות אמר כי מוסקבה תחליט כיצד להגיב רק לאחר שתראה את הנוסח הסופי של הצעת החוק.

החוק ישפיע על מגוון רחב של תעשיות רוסיות, ועשוי לפגוע עוד יותר בכלכלה הרוסית, שספגה מכה בעקבות הסנקציות שהוטלו על המדינה בשנת 2014 בתגובה למשבר עם אוקראינה. מלבד במוסקבה, הצעת החוק גרמה למורת רוח גם באיחוד האירופי, שטען כי הסנקציות החדשות עלולות לפגוע בחברות אנרגיה של המדינות החברות בו וייתכן שיצטרך להגיב להן גם כן.

 

מנהל התקשורת של הבית הלבן, אנתוני סקרמוצ'י, אמר אתמול כי טראמפ שוקל להטיל וטו על הצעת החוק במטרה להחמיר את הסנקציות הנכללות בה, אך בקונגרס מתייחסים לאמירה זו בספקנות, היות וממשל טראמפ השקיע שבועות ארוכים בשתדלנות למען הצעת חוק מקלה יותר. "או שהוא יחתום על הסנקציות בדיוק כפי שהן או שהוא יטיל עליהן וטו וינהל משא ומתן על הצעת חוק מחמירה אפילו יותר נגד הרוסים", אמר סקרמוצ'י ל-CNN. מוקדם יותר אתמול, יושב ראש ועדת החוץ של הסנאט, בוב קורקר, אמר כי הוא מניח שטראמפ יחתום על הצעת החוק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים