שתף קטע נבחר
 

מרס טורקי בחינוך

דו"ח ה-OECD חושף "ניצחון" כפול של מערכת החינוך הטורקית- שכר המורים הממוצע גבוה משל המורים בישראל ושכר המורים המתחילים גבוה ביותר מ- 27%

דו"ח ה-OECD חושף "ניצחון" כפול של מערכת החינוך הטורקית- שכר המורים הממוצע גבוה משל המורים בישראל ושכר המורים המתחילים גבוה ביותר מ- 27%

 

דוח ה-OECD בנוגע לשכר מורים מגלה כי שכר המורים בישראל נמוך בצורה משמעותית לעומת שכר המורים ממדינות ה-OECD.

 

על פי הנתונים, מורה בישראל מרוויח בממוצע כ-31 אלף דולר בשנה לעומת כ-42.5 אלף דולר למורה במדינות ה-OECD. כלומר, פער של 37%. הפערים גדלים כאשר מתייחסים למצבם של המורים בתחילת דרכם המקצועית. אז הפער הוא גדול בצורה משמעותית. בין טווח הגילים 34-25 עומד השכר הממוצע למורה בישראל על כ-20 אלף דולר בשנה לעומת כ-37 אלף דולר בממוצע למורה במדינות ה-OECD. דהיינו, פער של 83%.

 

 

כפי שניתן ללמוד מהטבלה שכר המורים המתחילים בישראל הוא מהנמוכים במדינות ה-OECD וממוקם אפילו מתחת למדינות כמו טורקיה (פער של כ-27%), פורטוגל וסלובניה.

 

בנוסף, הדוח השנתי האחרון של ארגון ה-OECD מדגיש כי ממשלות מתחילות לתת יותר תשומת לב לקשר שבין ההשקעה שלהן במערכת החינוך לאיכות מערכת החינוך ואיכות בוגריה.

 

על פי הממצא הדוח נמצא כי המדינות המתפתחות רוצות לספק חינוך טוב יותר לאוכלוסיות שלהן ובמקביל להבטיח שתקציבי החינוך מושקעים בצורה יעילה. חשוב להגדיש, כי שכר המורים הוא בדרך כלל המרכיב העיקרי בעלויות מערכת החינוך. המסקנה העיקרית מהדוח מלמדת על כך שההבדלים בין שיעור ההשקעה בחינוך וגובה שכר המורים בקרב מדינות ה- OECD יכולים להסביר את ההבדלים ברמת מערכת החינוך במידה ואיכות בוגריה.

 

 

 

 מסתבר שבישראל רוב הציבור אינו צריך לקרוא את דוח ה-OECD ו-75% מהציבור סבור שיש להעלות את שכר המורים בישראל בצורה דרמטית ולהשוות אותו לזה של עמיתיהם במדינות ה-OECD. רוב הציבור מבין עד כמה מקצוע ההוראה הוא המקצוע החשוב בישראל וכי יש לתגמל את המורים בישראל בהתאם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים